KURINPITOVALIOKUNTA MUUTTI TULOSTA

Edustusjoukkueen kauden avausottelu päättyi Lapualla pelitapahtumien perusteella SBS Lapuan 6-5 -voittoon. Salibandyliiton kurinpitovaliokunta on tiistaisessa kokouksessaan muuttanut kyseisen ottelun lopputulokseksi 5-0 SBS Lapualle. Lisäksi Ilmajoen Kisailijoille määrätään 100 euron sakko.

Tatu Hietikko on merkitty mainitussa ottelussa ottelupöytäkirjaan ISB-Ilmajoen kokoonpanoon vaikka hän on edellisellä kaudella edustanut toista seuraa (SPV) eikä hänestä ollut tehtynä pelaajasiirtoa ISB-Ilmajokeen (Tatuhan on oikeastaan pelannut ISB:ssä putkeen jo vuodesta 2005, mutta paperit ovat olleet SPV:ssä ja pelaaminen on hoitunut farmin kautta).

Näin Hietikko on ollut edustusoikeudeton ISB-Ilmajoen riveissä kyseisessä ottelussa. Vastineessaan ISB-Ilmajoki myöntää, että seurasiirto on ollut tarkoitus tehdä kesän aikana, mutta se on jäänyt tekemättä. Samoin Hietikko on jäänyt merkkaamatta SPV:n ja ISB-Ilmajoen väliseen farmisopimukseen ennen kyseistä ottelua. Merkintä farmisopimukseen on tehty vasta seuraavalla viikolla.

Omana kommenttina tähän voisi nettitoimitus heittää olettamuksen siitä, että ISB:n HiPa-ottelusta jättämää protestia ei tulla todennäköisesti käsittelemään aivan heti. Lapua-ottelun tapauksessa peli pelattiin 29.9. ja päätös tehtiin 22.1. Väliä oli siis lähes 4 kuukautta. Tämä kertoo kurinpitovaliokunnan toiminnan kovasta käsiteltävien tapausten ruuhkasta.

Huomiseen kotiotteluun Lapuaa vastaan tällä muutoksella tuskin on suurta merkitystä. Pisteet pysyvät samana, vain maaliero heikkenee jonkun verran. Pistepörsseihin muutos ei vaikuta.