LAUANTAINA NURMON VIERAAKSI

ISB Ilmajoki ja Nurmon Jymy, viimeisten vuosien Pohjanmaan 2. divisioonan hallitsijat. Ainoastaan SBS Lapua on onnistunut kaudella 2007/2008 voittamaan runkosarjan ISB:n ja Nurmon ollessa sarjassa mukana. Kaudella 2009/2010 Lapua uusi tuon voittonsa, mutta tällöin ISB pelasi sarjaporrasta ylempänä ja Nurmo nousi tuon kauden päätteksi vasta takaisin 2. divisioonaan. Voidaankin hyvällä omallatunnolla sanoa, että tästä ei pelit tällä tasolla parane.

Nurmo on kokenut viime kaudesta jonkin verran muutoksia. Ehkä suurin muutos löytyy kuitenkin penkin takaa, kun hienoa työtä Jymyn penkin takana tehnyt Teemu Kokko otti ainakin vuoden sapattivapaan salibandyn parista. Kovin kaukaa ei korvaajaa haettu, vaan Kokon monivuotinen ketjukaveri Jarmo Eteläaho otti pestin vastaan. Samalla Eteläaho teki paluun myös joukkueen pelaajalistalle. Pelaajapuolella liikehdintää oli myös, kun mm. Tomi Rinta-Jaskari vaihtoi Lakeuden aukeat Jyväskylän kirkkaampiin valoihin. Tulopuoleltakin löytyy kuitenkin kovia nimiä, kun Hannu Palomäki siirtyi kauden alla SB Vaasan divarijoukkueesta ja vanha konna Henri Välisaari kaivoi mailan jälleen kaapista.
Kun lisäksi viime kaudella jo tehokkaasti esiintyneet Lauri Lehtimäki ja Jose Kivipelto ovat jälleen pistepörssin kärkisijoilla, niin hyökkäysosasto on nurmolaisilla kunnossa. Sen osoittaa myös 70 tehtyä maalia viiteen peliin.
Maalirikkaiden voittojen lisäksi nurmolaiset ovat kokeneet myös tappion, kun SB Vaasa II kävi ryöstämässä pisteet mukaansa lukemin 6-7.

ISB on toistaiseksi Nibacosin ohella sarjan ainoa joukkue, joka on pitänyt tappio-sarakkeessaan nollaa. Tässä suhteessa paineet ovatkin enemmän Nurmon puolella. Tappio tietäisi jo neljän pisteen eroa joukkueiden välille ensimmäisen kierroksen lähestyessä loppuaan. Kahden edellisen kauden tilastot tukevat lisäksi mukavasti ilmajokisia. Kolme vierailua Nurmon liikuntahallille ovat tuottaneet yhtä monta voittoa.
Pelaajapuolella ISB lähtee otteluun aikalailla täydellä rosterilla. Hienosti kautensa aloittanut Veli-Matti Vasanko on edelleen reissussa, mutta Jouni Lampinen paikkasi jo viime ottelussa varsin mallikkaasti.

NJ – ISB 15.11. klo 16.00 Nurmon liikuntahalli

Jos jonkun pelin aiot katsojana jättää väliin, niin se ei ole tämä.

AR

Maalin edustalle on Nurmoa vastaan luvassa säpinää. A.Rahko tällä kertaa siivoushommissa.

 

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus