Naiset edustus

Raportti

Jeppis FBC – ISB

ISB:n naisjoukko saapui vuosien tauon jälkeen Kauhajoelle pelaamaan. Viime kaudesta lähtien olemme kuitenkin kuulleet Kauhajoesta sitäkin enemmän juttua oman kauhajokisemme, Lauran, kertomana. Tämä pitkänmatkalaisemme saikin tällä kertaa tulla kävellen pelipaikalle!

No, asiaan sitten. Ensimmäinen erä ehti vanhentua minuutin verran, kun tuomari vihelsi Pietarsaaresta matkanneen Jeppiksen alueella vaparin ISB:n eduksi. Hirvelän Salla syötti täydellisen poikkarin oikeaan laitaan kohti takatolppaa liikkeen tehneelle Kososen Veeralle, joka otti pallon turhia hätiköimättä haltuunsa. Tällä välin maalivahti oli ehtinyt pötkölleen, jolloin Kosonen sai hänelle ominaisesta pienestä kulmasta täräyttää pallon verkkoon. Peliä jatkettiin päästä päähän, ja seuraava pöytäkirjamerkintä tuli ajassa 13.53, kun Jeppis sai tasoitettua pelin.

Toiseen erään jatkettiin maalinteko kirkkaana mielessä, mutta yrityksistä huolimatta aivan paraatipaikoille ei montaa kertaa Jeppiksen alueella päästy. Toisaalta omassa päässä puolustuspeli jäi vähän ontumaan – kaikilla näennäisesti oli oma pelaaja merkattuna, mutta vetojen eteen ei silti tarpeeksi uhrautuvasti menty. Näin ollen ISB:n maalia vartioinut Rantala joutui turhankin tiukille.

Toisen erän lopulla, ajassa 28.54, Jeppis käyttää aukot ISB:n puolustuksessa hyväkseen ja menee johtoon 2-1. Ei kauaakaan, kun ISB vuorostaan ryhdistäytyy. Perkiö kuljettaa pallon puolen kentän tuntumaan ja tavoittaa tarkalla ja kovalla syötöllään Aution Armin, joka on maalinedustalla työpaikallaan. Autio sujauttaa nopealla käännöllä pallon vasemmasta etukulmasta, maalivahdin kainalon alta, maaliin ajassa 30.11.

Kolmannessa erässä, ajassa 36.06, lähtee Jeppiksen laukaus laidasta. Pallo osuu epäonnisesti ISB:n maalilla puolustavan pelaajan käsivarteen, josta se tekee yllättävän suunnanmuutoksen päätyen Rantalan selän taakse, vaikka veto muuten olisi mennyt ohi maalista. Tilanne 3-2 pietarsaarelaisille. Vielä ajassa 38.31 Jeppikselle kirjataan yksi maali lisää.

ISB:n joukkue tiivistettiin vielä kahteen kentälliseen, ja näin yritettiin saada kaikki tehot puristettua irti. Peli päättyi kuitenkin 4-2 Jeppiksen hyväksi. Ottelun parhaana Ilmajoen riveistä palkittiin Leena Perkiö. Tehot: Veera Kosonen 1+0, Armi Autio 1+0, Salla Hirvelä 0+1 ja Leena Perkiö 0+1.