Runkosarja
12.3.2017, 14:00
Blue Fox
4 - 3
ISB
Kokkola, Hollihaka
Naiset edustus

Raportti

Kauden viimeiseen peliin lähdettiin hyvällä fiiliksellä.

Vastaan asteli vanhat tutut siniset ketut eli sarjan ykköspaikan vallannut Blue Fox. Naisilla oli tiedossa että pelistä tulee kova ja kaikkien tulisi tehdä parhaansa, jotta peli voitettaisiin. Alkulämmöistä lähtien naisilla oli hyvä tatsi ja mieli oli virkeä.

Itse pelin alkaessa naiset huomasivat, ettei jarruttelulla tästä pelistä kunnialla selvitä. Blue Fox taiteilee ensimmäisen maalinsa ajassa 1:15 Ilmajoen naisten ryntäillessä kentällä miten sattuu. Ensimmäinen erä kokonaisuudessaan oli Blue Foxin pyöritystä ja ISB:n perässäjuoksua. Kuitenkin ensimmäinen erä päättyy tilanteessa 1-0. Toisenkin erän alku menee Ilmajoen naisten anteeksipyytelevän asenteen vuoksi edelleen Blue Foxin pussiin ja sinisten kettujen seuraavat maalit syntyvät ajassa 18:04, 21:27 ja 24:06. Tilanne on 4-0 ja joukkueen valmentaja Ella ottaa ISB:lle aikalisän. Valmentaja sanoo naisille pari valittua sanaa ja kaikki on samaa mieltä: Nyt on pakko alkaa pelaamaan.

Aikalisä ja skarppaaminen tuottaa tulosta. Ilmajoen naisten ensimmäinen maali syntyy ajassa 27:11. Leena sai pallon puoleen kenttään, näkee sopivan väylän toiseen laitaan, laittaa syötön Välimaalle kentän poikki, joka saa nopealla pyöräytyksellä pallon maalille, jossa Aution Armi on valmiina odottelemassa ja saa pallon ohjattua maaliin. Peli oltiin vihdoinkin saatu auki myös Ilmajoen puolesta.

Kolmanteen erään naiset lähtevät takaa-ajo asemasta 4-1, mutta nyt sisuuntuneet naiset eivät lähteneet nöyristelemään. Peli oli jo paljon mukavampaa ja pallo liikkui sujuvasti pitkin mattoa. Ajassa 35:21 Ilmajoki pääsee kokeilemaan ylivoimapelaamista, sillä Blue Fox ottaa jäähyn kädellä pelaamisesta. Ylivoimakentällinen tiesi, että nyt ei ollut varaa sekoilla pallon kanssa, ja rauhallisuus palkittiinkin. 36:05 Kososen Vilma näkee paikkansa tulleen, kun saa Armilta nappisyötön laidasta. Katse kohteeseen ja matala veto suoraan maaliin. Helppoahan se on kun osaa.

Kauaa ei tarvitse odotella seuraavaa onnistumista, kun pallo pääsee Ellenin mukana maalille päin. Pallo ei kuitenkaan vielä pääse maaliin saakka vaan pomppaa takaisin Ellenin mailaan, joka saa napautettua sen Oonalle, jonka varma kuti ei taaskaan ole pettymys. Pallo suoraan maalille ja maaliin ajassa 39:55 maskissa vartioivan Välimaan lavan kautta.

Viimeiset minuutit on yhtä jännitystä ja hyviä paikkoja Ilmajoen pyörittäessä peliä. Valitettavasti aika loppuu kesken ja peli päättyy lukemissa 4-3 Blue Foxin hyväksi.

Parhaana pelaajana palkittiin joukkueen kapteeni Jenni Neva-Keturi.

Tämä peli kuvasi ehdottomasti naisten tämän vuoden kautta kokonaisuudessaan. Pienistä notkahduksista huolimatta naiset taistelivat itselleen sarjan pronssipaikan, ja joukkueen henki on parempi kuin koskaan!

Kiitos kaikki huippukaudesta!

#7