Runkosarja
23.9.2017, 12:00
ISB
3 - 1
SB Vaasa Mummot
Kälviä, VAT
Naiset edustus

Raportti

Kokkolasta käytiin nappaamassa täysi pistepotti, kun SB Vaasa Mummot kaatui 3-1 ja toinen vastustaja, viime kauden kakkonen Jeppis FBC kaatui niukasti 2-1. Voitto se on niukkakin voitto!

ISB:n naisten kokoonpano on hieman muuttunut tälle kaudelle, kun maalia vahtii paluumuuttaja Maria Siltala, jonka selän taakse upposi vain kaksi maalia. Paluuta tekee myös Jenna Nevanperä ja mammalomalta palaileva Eveliina Sivunen. Tälläkin kaudella saamme nauttia myös Kososten sisarusten taidonnäytteistä, kun heidän 1-divarijoukkue luopui paikastaan, ja näin ollen ISB otti naiset ilomielin takaisin omiin riveihin. Uutta verta tuo Maiju Alapiha, joka sujuvasti on ajettu sisään ISB:n naisten ihaniin riveihin.

Perjantain viimeistelytreeneissä harjoiteltiin vaparikuvioita ja ylivoimaa. Hieman oli jännitystäkin ilmassa, mikä ehkä näkyi treeneissä.

Sitten itse peleihin…

Ensimmäisenä vastaan asettui kakkoseen noussut SB Vaasa Mummot. ISB:llä ei hirveästi ollut tietoa joukkueesta, mutta tuttuja, kovia maalintekijöitä löytyi joukkueesta, kun tarkemmin katsoi. Se ei ISB:tä haitannut, sillä koko joukkue oli tietoinen näistä vahvemmista pelaajista, eikä heitä päästetty ”uimaan” ISB:n naisten välistä, vaikka huhupuheiden mukaan se olisi ollut helppoa, mutta kun oli flunssa. No puheet on puheita ja lopputulos kertoo karua tarinaansa.

ISB aloittaa maalinteon jo ajassa 00:44, kun Ellen Rinta-Jaskari, toiselta nimeltään ehkä vastustajille tulevalla kaudella paremmin mieleen jäävä ” the jyrä” tekee hyvän yksilösuorituksen itsevarmuudella, pitää palloa ja kuljettaa ja kuti on niin kova, ettei vastustajan maalivahti ehdi eväänsä liikauttaa.

Aikaa ehtiä kuluu kolmisen minuuttia maalista, kun Pakkalan Laura ottaa pakollisen rangaistuksen estämisestä. Hirveä hässäkkä maalilla, ja Lauran on pakko sohia maalilla rangaistuslaukauksen arvoisesti.

Rangaistuslaukauksesta selvitään, kun vastustaja lyö pallon ohi maalin. Sen jälkeen alkaakin alivoima ISB:n naisilla, jossa naisilla ei ole mitään hätää. Aution Armin kova karvaus, ja koko vajaan kentällisen työ tuottaa tulosta, eikä vastustaja saa palloa omille. Taitaapi vaarallisimman paikan saada ISB alivoimalla. Näin peli jatkuu 1-0 tilanteesta alivoimankin jälkeen.

Ensimmäisen erän loppuvaiheilla Mummot pääsevät tasoittamaan, kun maalinedushässäkkätilanteessa yksi pelaaja unohtuu, ja pääsee huitaisemaan pallon maaliin. Tästä ei suinkaan ISB:n naiset hätkähdä, vaan ajassa 13: 17 Virtasen Oonan mahtikuti löytää tiensä maalin perukoille Outi Latva-Kokon tarkoin harkitusta syötöstä  vaparikuviossa.

Toiseen erään lähdetään 2-1 johtotilanteessa, mutta vääntö on yllättävän tiukkaa. Edes ISB:n ylivoima ei tuota tulosta ja näin ollen toinen erä päättyy samoissa lukemissa, missä alkoikin. Tiukka kolmas erä olisi siis tulossa.

Kolmatta erää on ehditty pelata vain viitisen minuuttia, kun ” the jyrä” on taas asialla. Ellen seilaa puoli kentän mittaa saadessaan pallon aina varmalta luottopakilta Perkiön Leenalta ja vetää pallon ohi maalilla maskina seisseen Armin ja maalivahdin. Erä etenee ISB:n tahtiin ja ajassa 42: 27 Mummot ottavat aikalisän. Toki sekään ei auta, vaan naiset kahmivat kaksi pistettä ensimmäisestä pelistään.

Pistenaisina häärivät:

Ellen 2+0

Oona 1+0

Leena 0+1

Outi 0+1

Laura 0+1

Parhaan pelaajan palkinnon nappasi Anni Isoniemi