Miehet jatkoivat voittojen tiellä

Lipunmyyjiä jouduttiin hoitamaan ennen ottelun alkua, kun joukkueen huoltaja Raine “Pekko” Niemistö epäili rasitusvammaa lippujen repimisestä johtuen. Ilmajoki hallin hornankattilaan nimittäin saapui seuraamaan miesten edustusjoukkueen otteita paikallisvastustaja Jalasta vastaan lähes 250 silmäparia.

Raivokkaasti kotijoukkuetta kannustaneen yleisön mieliksi ISB esitti kauden tasaisinta peliä läpi 60 minuuttia ja jatkoi tappiotonta sarjaansa Pohjanmaan alueen 2-divisioonassa, kun se voitti vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen ottelun 8-3.

Varsinaista salibandyn superviikonloppua ilmajoki hallilla kuuluttanut Tapio “Tapsa” Järvisen tarvii tuskin koko viikkoon sanoa sanaakaan, sillä hallin äänentoistolaitteista raikkuu varmasti vielä edelleen viikonlopun jäljiltä. Ottelun avauserässä Jalasjärven Jalasta vastaan kotijoukkue onnistui toteuttamaan Jani Toivosen luomaa pelikirjaa moitteettomasti. Pelin hallinta ja kulku oli kotijoukkueen käsissä, mutta maalit jäivät kuitenkin lukuisista tonteista huolimatta tekemättä. Jalas onnistui ottelun avauserässä maalinteossa kertaallee, mutta vierasjoukkueen harmiksi omaan päähän. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin siis ISB 1-0 johtoasemassa.

Ottelun toinen erä tarjosi viihdettä koko rahan edestä. Erää väritti erityisesti kotijoukkue ISB jäähyily. Mukaan mahtui Lähdesmäen 2+10 minuuttisen lisäksi vielä sekä Koskisen, että Syrjälän kaksi minuuttiset. Jäähyistä huolimatta ottelu alkoi kallistumaan yhä enemmän varsinkin tulostaululla ISB hyväksi, sillä Jalas onnistui erässä maalinteossa kertaalleen, kun kotijoukkue taas kahdesti. Erän maaleista vastasi Rauman Lukon väreissä vapaa-ajalla liikkuvat Kiviluoma ja Pakka. Molempien maalien kapellimestarina hääri joukkueen kapteeni Rahkola.

3-1 johtoasemassa marssittiin viimeiselle erätauolle.

kolmannen erän ISB aloitti hieman hermostuneesti ja Jalas pääsikin yllättämään kotijoukkueen maalivahdin Eero Ylisen rangaistuslaukauksen turvin ja tuli ottelun voitto kamppailuun vielä kertaalleen mukaan. Kavennuksen jälkeen alkoi kuitenkin ottelun nälkäisimäksi pelaajaksi valitun Miko Mettälän show, sillä maalit 4-2 ja 5-2 merkittiin miehen nimiin. Kiviluoman ja Peltolan toimiessa syöttäjinä. Vielä kun Mettälä alusti Peltolan osuman erän lopussa, niin tehot 2+1 oikeuttavat Grilli Seppien tarjoamaan palkintoon ottelun päätyttyä. Jesse “professori” Pelto-Piri piti vielä ottelun lopussa oman perinteisen pörssipäivän, kun hän merkkautti syöttöpisteet sekä Kallion, että Keski-Korhosen maaleihin. Vierasjoukkue Jalas pysähtyi ottelussa tiiviin puolustuspelin lisäksi viimeiseen muuriin, joka oli loistavasti koko ottelun torjunut kotijoukkueen Eero Ylinen.

Valmentaja Toivosen mietteet pelistä :

”Joukkueen saaminen täyteen iskuun vaatii monen palasen sovittamista yhteen. Ensimmäistä kertaa se tärkein palanen löysi paikkansa ja puollustettiin kurinalaisesti läpi ottelun. Tämä on taitava joukkue ja kokemusta löytyy pelaajista niin toivottavasti palaset alkaa loksahtelemaan paikalleen”

Seuraava ottelu on edessä tulevalla viikolla, kun Ilmajokiset matkaavat vieraspeliin Kokkolaan. Seuraavaa kotiottelua joudutaan hieman odottamaan, sillä se on vuorossa vasta 26.11 – Nähdään silloin.