MIEHET PERJANTAINA ALAJÄRVEN VIERAAKSI

Miesten edustusjoukkue matkaa perjantaina SC Alajärven vieraaksi runkosarjan ensimmäiseen vieraspeliinsä. Kolmen pelin jälkeen Alajärven pistetili on vielä avaamatta, mutta aiemmilta vuosilta on todettu, että Vimpelin liikuntahalli on vaikea paikka ilmajokisille.

Alajärvi on kokenut hieman muutoksia viime kauden ryhmäänsä. Erityisesti SPV:n a-junioreiden nousu takaisin SM-sarjaan teki isoa lovea alajärveläisten riveihin. Viime kauden parhaan pistemiehen Henrik Nyrhisen nimeä ei löydy enää rinnakkaisedustuksien listalta. Samoin puolustuksen johtohahmona häärinyt Valtteri Välisaari edustaa ainoastaan SPV:tä. Tai edustaisi, ellei paha polvivamma olisi pilannut nuoren miehen kautta. Lisäksi Joonas Viitala lähti paikkaamaan Nurmon Jymyyn syntynyttä maalivahtivajetta.
Alajärvi aloitti kautensa kotipelillä Toholammin Urheilijoita vastaan. Vielä ajassa 53:16 alajärveläiset kavensivat 4-5:een, mutta lopulta TU sai maalihanat auki ja vei ottelun selvin 4-10 lukemin. Kahdessa muussa ottelussa vierasreissut ovat edelleen tuottaneet alajärveläisille ongelmia. Sekä MLT (11-4), että FBC Remix (10-6) olivat vähemmän vieraskoreita isäntiä. Koko viime kaudella SC alajärvi onnistui vieraissa hakemaan ainoastaan yhden voiton, kun TU kaatui lukemin 6-11. Kotipeleissä saldo oli vastaavasti neljä voittoa ja viisi tappiota. Voidaankin siis todeta, että joukkue elää vahvasti kotipeliensä pisteillä.

ISB majailee kolmen kierroksen jälkeen sarjan piikkipaikalla. Joskin on todettava, että sen sijoituksen arpominen on vaatinut hieman pidempää matematiikan kaavaa. Yhteensä kuusi joukkuetta kymmenestä on aloittanut kautensa kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Näyttääkin viimein siltä, että sarjasta on luvassa erittäin mielenkiintoinen ja pelit voivat aidosti mennä ristiin.
Ainoastaan kotiotteluita sarjassa pelannut ISB kävi viime viikonloppuna ottamassa reissukilometrejä Suomen Cupin muodossa. Rovaniemeltä tuomisina oli maalin tappio ja pelit cupin osalta päättyivät siihen. Puolustuspelaamisessa oli vahvasti parannettavaa, joten kymmenestä omiin menneestä lähdetään tiputtamaan useampaa maalia pois. Toki aiemmat vuodet ovat osoittaneet, ettei Vimpelin haastava parketti suosi juuri pikkunäppärää pallonsiirtelyä, vaan suoraviivaista pelityyliä. Näin maalilukematkin ovat tavanneet nousta hieman. Viime kaudella vastaava peli päättyi ISB:n 8-10 voittoon ja edelliskaudella tuomisina oli 7-6 tappio.

SC Alajärvi – ISB perjantaina klo 19:30 Vimpelin liikuntahalli

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus