MIESTEN SUOMEN CUP PÄÄTÖKSEEN

Miesten edustusjoukkue kärsi Rovaniemellä Santa’s Unitedille 10-9 tappion ja näin Suomen Cup päättyi ISB:n osalta neljännellä kierroksella.

Matkaan lähdetään hieman kapeammalla kokoonpanolla, kun työt ja sairastupa verottavat ilmajokisia kovalla kädellä. 13 kenttäpelaajaa ja yksi maalivahti saadaan kuitenkin mukaan ja luotto on vahva, että pelit jatkuvat myös viidellä kierroksella.

Ensimmäinen erä osoittaa jo, että vauhtipeliä ei ole luvassa, vaan peliä rakennellaan aikalailla seisovilla jaloilla. Kun myös puolustus toimii ajoittain samalla periaatteella, niin erätauolle matkataan 3-3 numeroista. Erän maalintekijöinä ISB:n puolesta Jaakko Lehtolainen, sekä Mikko Ala-Huikku kahdesti, joista jälkimmäinen maalivahti Jukka Rahkon hienosta avauksesta.

Toisessa erässä ISB saa hienon startin, kun Antti Kuusiston golfsvingi toimii ja pallo on maalissa. Santa’s kuitenkin kuittaa ISB:n hölmön jäähyn aikana pelin tasoihin. Seuraavat kolme maalia ovatkin sitten ISB:n käsialaa. Ensin Jouni Lampinen karvaa pallon pois ja vie ilmajokiset 5-4 johtoon. Hetki tästä ja Mikko Ala-Huikku naulaa hatun täyteen. Kolmas ISB:n tehtailema maali tulee, kun oman maaliverkon sivussa kiinni oleva pallo pomppaa arviolta 2-3 kimmokkeen kautta ISB-puolustajan jalasta omaan maaliin. Ja kun vielä minuutti ennen erätaukoa kotijoukkueen kapteeni esittelee rystylaukaustaan, mennään erätauolle 6-6 numeroista.

Kolmatta erää ehditään pelata tasan viisi minuuttia, kun Santa’s siirtyy maalin johtoon. Kauaa johdoasema ei kuitenkaan pidä, vaan Arttu Rahkon puolen kentän kantti uppoaa verkkoihin vain 43 sekuntia myöhemmin. ISB:lle tarjotaan mahdollisuutta ylivoimalla siirtyä jälleen kuskin paikalle, mutta kentällisittäin menty ylivoima ei tuota tulosta. Sitä vastoin ennen jäähyn päättymistä Jukka Mäenpää saa varsin erikoisen jäähyn mailaanlyönnistä. Seuranneesta 4vs4 tilanteesta Santa’s siirtyy jälleen johtoon kun ilmajokisten peitto jää vajaaksi. Lisää lunta tulee tupaan, kun myös ylivoima toimii ja kotijoukkue johtaa peliä jo kahdella maalilla lukemin 9-7. Ennen erän puolta väliä tulee rovaniemeläisille jäähy, mutta ISB:n ylivoima ei tänään toimi, vaan tämänkin Santa’s hoitaa. Hetki tästä, niin vieraat tulevat kuitenkin maalin päähän, kun Joonas Sjöblom kiristää maaliverkkoa. Tasoitusta hakiessa hermokontrolli kuitenkin pettää ja ISB saa jäähyn hölmöstä jälkipelistä. Tätäkään tilaisuutta ei Santa’s jätä käyttämättä, vaan siirtyy 10-8 johtoon ajassa 57:18. Vieraiden aikalisä välittömästi tähän kohtaan ja palloa lähdetään toimittamaan maalille. Tämä tuottaakin tulosta kun Jaakko Lehtolainen survoo ISB:n maalin päähän puolitoista minuuttia ennen loppua. Maalivahdin pois ottaminen ei kuitenkaan tuota tulosta, vaan ratkaisevilla hetkillä vedot jäävät puuttumaan. Näin Santa’s jatkaa ansaitusti cupin viidennelle kierrokselle.

”Kauden heikoin peli siihen kohtaan, kun pelataan tulos tai ulos meiningillä. Ei voi missään nimessä olla tyytyväinen. Liian moni asia toi rauhattomuutta joukkueen tekemiseen ja se näkyi kyllä väistämättä pelissä. Tappiosta otetaan kuitenkin kauden avauksen tapaan oppia, eikä tässä kukaan matkassa olleista pelaajista huonommaksi pelaajaksi muuttunut. Katseet suunnataan kohti ensi viikon treenejä, sekä perjantain Alajärvi-peliä. Turha tätä on sen enempää jäädä murehtimaan.” kommentoi valmennus päivän pelistä.

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus