Miesten edustukselle niukka tappio Blue Foxia vastaan

ISB/Team Atria lähtee otteluun jatkamaan hyvää kotivirettään, kun edellisenä viikonloppuna Suomen Cupin 3. kierroksella kaatui MLT lukemin 6-4. Nyt vastassa on viime kauden 2 divarin mestari Blue Fox Uusikaarlepyystä eli vastus on vähintäänkin yhtä kova.

Ensimmäinen erä alkaa varsin tarkkana puolustuspelinä ja ensimmäistä maalia joudutaankin odottamaan lähes 10 minuuttia kunnes Seppo Peltola vie kotijoukkueen 1-0 johtoon Janne Komsin hankkiessa syöttöpisteen. Seuraava lähes 5 minuutin jakso onkin sitten synkkää katseltavaa 80-päiselle kotiyleisölle. Blue Fox iskee osumia vaihto vaihdon perään ja tilanne on nopeasti 1-4. Nyt vaadittiinkin tasonnostoa. Se saatiinkin konkreettisesti, kun Kapteeni Juha-Matti Kiviluoma iskee niin sanotun pukukoppimaalin 35 sekuntia ennen erätaukosummeria ja erätauolle mennään 2-4 tilanteessa.

Toinen erä alkoi iloisesti, kun heti erän alkuun puolustaja Joonas Olkkonen tarjoaa ja Tero Koskilammi niittaa 3-4 kavennuksen. Seuraavat 5 minuuttia on tiukkaa peliä, mutta valitettavasti Blue Foxin ykköskenttä iskee 3-5osuman. Kauan ei vierasjoukkue saa juhlia sillä ajassa 27.13 Mikko Laitila lyö kotijoukueen jälleen maalin päähän. Nappisyötön tarjoili Kapteeni Kiviluoma. Tasoihin ei vieläkään päästä vieraiden mennessä 4-6 johtoon. Pelin trendin mukaan seuraavan maalin tekee ISB. Kotiyleisön iloksi Olkkonen tarjoilee vastustajalle kupin kuumaa ja tekee loistavan yksilösuorituksen, joka päättyy tärkeään kavennusmaaliin. Syöttöpiste pakkipari Kristian Syrjälälle. Pelikello näyttää 32.51 eli aikaa on vielä iskeä peli tasoihin ja mennä ohi. Paikoista huolimatta toisessa erässä ei enää maaleja nähdä.

Kolmanteen erään vaaditaankin tiukkaa puolustuspeliä ja ainakin se yksi maali. Molemmista joukkueista paistaa, että pisteet halutaan itselle. 3 erän ensimmäinen tilastomerkintä on Jyri Ala-Piirron jäähy pelin viivyttämisestä. Alivoima kestää tämän ja peliä jatketaan samasta tilanteesta. Peli jatkuu virheitä vältellen edeten kohti loppua. 3 minuuttia ennen pelin loppua vieraille 2 maalia iskeneelle hyökkääjälle Didrik Lillasille tuomitaan jäähy estämisestä. Täten kotijoukkueelle avautuu loistava paikka lyödä peli tasoihin. Ylivoima pyörii, mutta tuloksettomana. Valmentaja Matti Rajala ottaa aikalisän ja luo uskoa sekä jakaa viime hetken ohjeet. Paikkoja syntyy, mutta Blue Fox pystyy pitämään ISB:n takanaan.

Joka tapauksessa peli oli tiukka ja hyvä osoitus ISB:n iskukyvystä. Pelin parhaana kotijoukkueelta palkitaan loistavan pelin pelannut ja voittoon avaimet tarjonnut maalivahti Jarmo Piiri. Toinen palkinto menee kahden pisteen iltaa viettäneelle Joonas Olkkoselle.

Torjunnat: Piiri 27 torj. ja Kronqvist 19 torj.

Tehopisteille: Komsi 0+1, Kiviluoma 1+1, Peltola 1+1, Laitila 1+0, Koskilammi 1+0, Olkkonen 1+1, Syrjälä 0+1.

-Jesse P #11

 

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus