Miesten edustus jatkaa Suomen Cupin 3. kierrokselle

Miesten edustus aloitti kautensa 2. kierroksella Vaasan OP-Areenalla Suomen Cupissa!

Miehet lähtivät sunnuntaina 15.9. Vaasaan hieman pienemmällä porukalla, koska osalla joukkueesta on vielä kesälajien loppupelejä jäljellä ja osa pelaajista oli ”korkian paikan leirillä”. Matkaan saatiin 11 kenttäpelaajaa ja 1 maalivahti. Cupin 2 ensimmäistä kierrosta pelataan turnausmuotoisesti eli 3*15 minuuttia juoksevalla peliajalla. Joukkueina turnauksessa olivat SB Vaasa, FBC Remix, Jalas ja ISB/Team Atria. 

Ilmajoen ABC:lta matkaan lähti 6 uutta pelaajaa ja heistä viidelle oli ensimmäiset pelit ISB:n edustuksessa.

Ensimmäinen peli oli Jalasjärven Jalasta (4-divari) vastaan. Ensimmäinen erä oli alusta alkaen ISB:n pallonhallintaa ja ajassa 3.12 Antti Latva-Kokko ohjasi maalin edustalta Mäenpään Jukan kovan syötön maaliin 1-0. Erä oli keskikentän pelailua.

Toinen erä alkoi tasaisesti, mutta ajassa 20.18 Jalaksen Mikko Raittinen syöttää ja Keisalan Mikko tekee tasoituksen. Loppuerästä molemmille yhdet jäähyt ja erätauko.

Kolmas erä alkaa jälleen ISB:n hallinnassa ja ajassa 32.06 Peltolan Seppo tekee maalin kovalla lämärillä ja syötön antaa kapteeni Kiviluoma. Seuraavassa vaihdossa Pelto-Pirin Jessen maila nousee vaarattomasti vastustajan päähän ja siitä 2 minuutin jäähylle. Alivoimaa pelattiin 33 sekuntia, kun Mäki-Jussilan Jarno ottaa jäähyn työntämisestä. Pelattiin 3 vastaan 5 peliä, mutta pidettiin palloa ja vastustaja joutui rikkomaan ja vaparista aina vaihto, kun pelikello kävi koko ajan. Hieno taktiikka joukkueelta!!! Ajassa 36.52 Haapaniemen Miika iski viimeisen naulan arkkuun ja näin oli ensimmäinen peli voitettu.

Tehoille pelissä: Mäenpää 0+1, Kiviluoma 0+1, Latva-Kokko 1+0,

Haapaniemi 1+0, Peltola 1+0. Maalivahti Timo Paakkiselle 5 torjuntaa.

 

Aamulla oli pelattu jo peli SB Vaasa-FBC Remix ja pelin oli voittanut Vaasa 6-5. Näin ollen seuraava peli on ensimmäisen ja toisen pelin voittajat ja sen pelin voittaja jatkaa Suomen Cupin 3. kierrokselle ja häviäjä joutuu pelaamaan vielä kolmannen pelin jatkopaikkaa hakien.

Toinen peli oli selvänä ennakkosuosikkina lähtevää SB Vaasaa vastaan. Pukukopissa sovittiin, että puolustetaan tiiviisti ja vaikka syödään pallot pois maalipaikoilta. Ajassa 8.26 tuli kuitenkin kylmää vettä niskaan, kun lähdettiin 4 miehen voimalla hyökkäämään ja vastustaja pääsi 2 vastaan 1 hyökkäyksen ja sarjan parhaimpiin pelaajiin kuuluva Nico Hagelberg tekee varmasti 1-0. Syötön tarjoili Kaius Klemetti. Tästä vajaat 4 minuuttia niin Jesse Pelto-Piri pääsee yksin läpi ja laittaa pallon varmasti maaliin. Hienon syötön antaa Janne Komsi. Ensimmäinen erä siis 1-1.

Toisessa erässä ei paikoilla juhlittu ja ISB:n äijät peittivät vedot ja voi olla, että muutama mustelmakin tuli pohkeisiin. Näin jatkopaikka ratkeaa 3 erässä.

Kolmas erä alkaa jälleen tasaisissa merkeissä ja jos vastustaja sai vetopaikkoja, niin ne peitettiin hyvin. Ajassa 37.23 saa kapteeni Kiviluoma hyvin helpon näköisesti jäähyn mailan lyömisestä ja ajassa 38.16 Vaasa menee johtoon ja maalintekijänä jälleen Hagelberg. Syötön antaa Kim Sand. Nyt oli pakko pikkuisen lähteä nostamaan karvausta ja ottaa pienimuotoisia riskejä ja se tuo hedelmää ajassa 40.14, kun Kiviluoma karvaa pallon ja syöttää poikkikentän Haapaniemen Miikalle ja Miikalta jättipommi ylähyllylle. Samalla Vaasan valmennus yritti herätellä joukkuetta aikalisällä. Enempää ei erässä maaleja tehty ja näin ollen edessä oli 10 minuutin jatkoaika äkkikuolemalla ja panoksena Cupin kolmas kierros ja kotietu.

Jatkoaikaa ei keretty pelata kun 6 sekuntia, kun aloitus meni tasan ja pallo pomppii Peltolan Sepolle, joka kiitti kunniasta ja toimitti pallon tarkasti maalivahdin jalan yli maalin perukoille. Syötön maaliin antoi kapteeni Kiviluoma.

Pinnoille pelissä: Pelto-Piri 1+0, Kiviluoma 0+2, Komsi 0+1, Haapaniemi 1+0 ja Peltola 1+0. Maalivahti Paakkiselle 22 loistavaa torjuntaa.

 

Suomen Cup jatkuu Ilmajoki-hallilla 6.10.2019 klo 18.00 ja vastaan saapuu Mailattomat Seinäjoelta

 

Tervetuloa!!!

Liput 5 euroa. Kausikortti käy peliin!!!

 

-basso-