NAISET TAKAISIN VOITTOJEN TIELLE

4. 1 2014 Mustasaari

Edellisen turnauksen häviöt eivät enää painaneet ISB:n naisten mieliä, sillä Mustasaaresta käytiin nappaamassa 4 pistettä. Vaikka joukkue oli vajaa sairastumisten ja muiden syiden takia, löytyi silti jokaiselta tahtoa ja taitoa, sekä juoksuvauhtia että uhrautuvaisuutta. Kyllä nyt sai viimeistään joulusuklaat kyytiä, ja peiliinkin on ilmeisesti katsottu;)

Ensimmäiseksi uhriksi joutui FBC Remix Isostakyröstä, vaikka hieman hangoittelivatkin vastaan. Pelin odotettiin olevan helpompi, kuin HiPa- pelin, mutta toisin kävi. Remix onnistui maalinteossa lähes yhtä monta kertaa kuin ISB, mutta taidot eivät aivan riittäneet heidän kaatoon.

Peliä on kulunut vasta 15 sekuntia, kun Remix ottaa jäähyn kädellä pelaamisesta. Ajassa 1. 27 Kososen vauhtisiskokset ovat asialla, kun Vilman syötöstä Veera vetää hienon vedon pienestä kulmasta ja ensimmäinen maali on nähnyt päivänvalon. Remix tasoittaa ajassa 7. 10 eikä erässä nähdä enempää maaleja.

Toisessa erässä ISB onnistuu kahdesti ja maalintekijänä toimii molemmissa Marika Kääriäinen. Ensimmäisen syöttää Latva-Kokon Outi ylivoimatilanteessa. Sen jälkeen Remix jälleen tasoittaa nopeasti. Eipä mene kauaakaan, kun Marikan viuhukäsi käy ja pallo varmasti maaliin lähivaparista, jossa vastustaja lähtee vaihtoon ”pikkasen” väärään aikaan. Marika vetää pallon maaliin piste. Toisen erän jälkeen tilanne ISB:lle 3-2.

Kolmas erä ehtii vanhentua vain 11 sekuntia, kun jälleen Remix tasoittaa ja päästelee jopa ISB:n ohi parin minuutin päästä. Mutta ei hätää! Kososen Veera tarjoilee pallon taasen Marikalle, eikä hän erehdy tälläkään kertaa. Tilanne siis 4-4 ja peliaikaa jäljellä kymmenisen minuuttia. Ratkaisumaali nähdään ajassa 38.19, kun pallo saadaan vastustajan maalille. Hellstenin Emilia saa valehtelematta yrittää palloa maaliin ainakin kolme kertaa maalivahdin sylkäistessä pallon aina takaisin Empulle. Empun sitkeys palkitaan, ja lopulta pallo ja Emppu makaavat, pallo maalissa ja Emppu kaikkensa antaneena maalin edustalla. Kerta kaikkiaan mahtavaa taistelua! Peli päättyy ISB:lle 5-4 värikkäiden vaiheiden jälkeen. Peli oli kaiken kaikkiaan ISB:n hallitsema, vaikkakin vastustaja päästettiin turhankin helpolla seilaamaan maalintekopaikoille. Mutta pitäähän sitä nyt vähän jännitystä olla, ettei homma mene liian helpoksi.

Toinen peli oli edellisessä turnauksessa voittanutta HiPaa vastaan, jonka siis oletettiin olevan kovempi vastus. Nyt vastassa oli kuitenkin kuin eri joukkue, eikä se, joka luuttusi meillä lattiaa viimeksi 5-2. Nyt oli ISB:n vuoro.

Tunti oli kulunut ed. pelistä ja naiset vaikuttivat väsyneiltä, vaikkakin onnellisilta. Voitto takana, ja nyt sai vain nauttia ilman paineita. Tämäkin peli oli ISB:n hallinnoima. HiPa vaikutti väsyneeltä ja pallon sai helposti riistettyä heidän antaessa huonoja syöttöjä omilleen. HiPan esitys oli kaiken kaikkiaan todella vaisu, vaikka heidän aiempi pelinsä oli ollut maalijuhlaa lapualaisia vastaan, joka päättyi HiPalle 12-1. Maalinteko ei sitten näköjään enää maistunut.
Ensimmäisessä erässä maalihanat sai auki Latva-Kokon Outi, joka Kääriäisen syötöstä pistää pallon maaliin ohi maskina seisseen Aution Armin ja maalivahdin. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähdä.

ISB siirtyy 2-0 johtoon, kun Kososen Vilma tarjoilee pallon Empulle ja Emppu vetää pallon varmasti maaliin. HiPa tasoittaa kuitenkin nopeasti 2-1 ajassa 22. 55. Toinen erä päättyy noihin lukemiin.

Kolmannessa erässä HiPa tasoittaa 2-2 ISB:n naisten hämmästellessä vastustajan huutelua korkeasta mailasta. Näin tilanne siis 2-2. HiPan riemu loppuu lyhyeen, ku he ottavat viiden minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta ajassa 35.17. Maila osuu Marikaa ikävästi poskeen. Marikahan tästä vallan ”riemastuu” ja kuittaa pallon maaliin 2 sekuntia rangaistuksesta Kososen Vilman syötöstä. Jäähyä siis vielä reilusti ja ISB:n ylivoima jauhaa toisenkin maalin. Tällä kertaa ” kaikkien halajama the maalintekijä Kääriäinen” syöttää ja Veera iskee. ISB:n ylivoimapeli on selvästi parantunut alkukaudesta. Pallo liikkuu aivan eri malliin.

Pelin lopullisesti ISB:lle niittaa Aution Armi ajassa 41.32, kun hän saa namudelicioussyötön Outilta pystyyn, eikä siinä vastustajan jalat vispaa yhtä nopeaa kuin Armin, vaan hän kirmaa pallo mukanaan maalille takuuvarmalla tyylillä ja vie maalivahdin kahville( tai teelle). Tilanne 5-2 ja aikaakin vielä olisi HiPan yrittää tasoittaa. He yrittävätkin hetken aikaa ilman maalivahtia, mutta ei mene kauaakaan, kun he ehkä huomaavat, että ” no chance”. Loppulukemat pistetään vielä koreammiksi kuin ed. tappio, kun Armi jälleen asialla. Hän vääntää pallon vastustajan kulmassa itselleen, ja nollakulmasta, jos ei miinus:), hän pistää pallon maaliin pienellä kierrolla rystyltä. Loppulukemat ISB:lle 6-2.

Voisiko vuotta enää paremmin aloittaa. Makeat voitot maistuvat jopa joulusuklaita paremmilta. Ja ottaen huomioon parin viikon treenaamattomuuden ja pelaajamäärän, on päivän suoritus sitäkin hienompi.

Seuraava turnaus onkin sitä kotiturnaus lauantaina 18.1 Ilmajoki- hallilla. Ensimmäinen peli on Lapuaa vastaan klo. 10.00, joka edellisessä kohtaamisessa voitettiin 4-1, ja klo. 18.00 vastaan asettuu Nurmoo, jonka kanssa jotain jäi hampaankoloon harmittavan tasapelin takia. Tervetuloa siis kannustamaan ISB:n ah, niin ihanat naiset voittoihin!

Päivän sankarit: ( tässä voisi olla kyllä kaikkien nimet, sillä kaikki antoivat 101 prossaa)
Marika Kääriäinen 4+2
Veera Kosonen 2+1
Outi Latva-Kokko 1+2
Vilma Kosonen 0+3
Armi Autio 2+0
Emilia Hellsten 2+0

#9#