NAISILLA ONNISTUNUT TURNAUS KRISTIINASSA

ISB – SCS

27.1. lauantaina matkasimme Kristiinankaupunkiin otteluisäntä SC Saragozan vieraaksi. Kello 11 peli vihellettiin käyntiin ja ISB ottaa pelistä hallinnan. Pallo pyörii hyvin kaikilla kolmella kentällä ja SCS tuntuu jäävän kuivausrumpuun. Kun ensimmäistä erää on pelattu puolet alkaa ISB:n haparointi. SCS pääsee rakentamaan omaa peliään kun naisilla pallo polttelee lavassa. SC Saragozan pelaajat livahtelevat maalintekosektorille ja saavat vaarallisia paikkoja. Ensimmäinen erä on kuitenkin maaliton.

Toinen erä alkaa jälleen ISB:n hallinnalla. Aikaa ei ehdi kulua toisestä erästä kuin minuutti ja kuusi sekuntia kuin Oona Virtanen saa pallon oikeassa laidassa Mariia Hietikon jätöstä ja tykittää pallon maaliin. Ajassa 20.54 verkko heiluu jälleen SCSn päädyssä kun Hietikko pääsee uimaan vastustajien välistä ja toimittaa pallon maaliin. Syöttöpiste merkittiin Veera Kososelle. ISBn maalijuhla jatkuu kun edellisestä maalista on kulunut vain puolitoista minuuttia. Palloralli pyöri SCS:n päädyssä ja vastustaja joutuu tiivistämään puolustuksensa maalille. Laura Pakkala jakaa pallon Leena Perkiölle, joka toimittaa korkean pallon puolesta kentästä koko SC Saragozan puolustuksen yli aina maalin perukoilla saakka. Vielä toisen erän loppuun saamme jatkaa maali-ilottelua kun ajassa 29.36 aika pysähtyy. Ellen Rinta-Jaskari syöttää liikkeellä olevalle Anni Isoniemelle, joka jatkaa liikkeen oikeaan laitaan ja pistää maalivahdin kahville. Tarkka kuti vasempaan yläkulmaan ja kädet kattoon.

Kolmannessa erässä ISB:n pallohallinta alkaa hieman jälleen lipsumaan ja SCS pääsee jälleen pelin makuun. 44.02 vastustajan pelaaja meinaa karata laidasta, jonka seuraksena Outi Latva-Kokolle tuomitaan jäähy estämisestä. Sc Saragoza tekee kavennusmaalin aivan kolmannen erän loppuun kun maalin eteen on jäänyt pelaaja vapaaksi. Ilmajoki voittaa ottelun 4-1 ja iloitsee laajasta maalintekijäjoukostaan.

Pelissä tehoilivat:
Mariia Hietikko 1+1
Oona Virtanen 1+0
Leena Perkiö 1+0
Anni Isoniemi 1+0
Laura Pakkala 0+1
Ellen Rinta-Jaskari 0+1
Veera Kosonen 0+1

Parhaan pelaajan palkinto meni Laura Pakkalalle.

#28

ISB – SPV

Päivän toisessa pelissä vastaan asettuu SPV. Alkuvihellyksestä on kulunut vasta 39 sekuntia, kun ensimmäinen maali syntyy. Tilanteessa ISB tekee omassa päässä virheen, josta SPV:n Kangas rankaisee. ISB ei lannistu, vaan kasaa paketin entistä tiiviimmäksi. Ajassa 13:16 taistelu tuottaakin tulosta, kun Ellen Rinta-Jaskari malttaa vetohalunsa ja siirtää pallon vielä vastustajan maalin edustalla Veera Kososelle, joka pomputtaa pallon verkon perukoille.

Seuraava maali syntyy, kun toista erää on pelattu 2:21. Mariia Hietikko syöttää Kososelle, joka toimittaa pallon maaliin toistamiseen.

Kolmannessa erässä SPV pääsee taas pisteisiin kiinni onnistuessaan maalin arvoisesti ajassa 34:14. Päällä oleva vaihto sekoittaa ilmajokisten pakkaa, ja SPV:n Marttala irtoaa vaaralliseen kanttiin. Samassa ajassa ISB ottaa järkevän aikalisän. SPV seuraa esimerkkiä käyttämällä oman aikalisänsä ajassa 42:08. Ottelua ehtii jatkua 10 sekuntia, kun SPV:lle vihelletään jäähy, syynä työntäminen. Isbin ylivoima ei tällä kertaa tuota toivottua tulosta. Ottelu päättyy tasatulokseen 2-2.

Kokonaisuudessaan ottelua hallitsee alusta asti ISB, mutta kohtaloksi koituu SPV:n nopea reagointi jokaiseen virheeseen. Ottelun parhaana palkitaan Veera Kosonen.

#21