Naisten raporttia 7.1.2018

Tämänpäiväisten Kristiinankaupungin pelien raporttien valmistumista odotellessa pistetään mietteitä edellisestä.

 

Vuoden ensimmäiseen turnaukseen 7.1. matkattiin bussilla jo anivarhain läpi talvisen Pohjanmaan.  Peleihin lähdettiin runsainjoukoin, vaikkakin pieniä muutoksia kentällisiin joulutauolla tehtiinkin mm. Oona Virtasen ja Ellen Rinta-Jaskarin ollessa edustamassa SPV:n A-tyttöjä omassa turnauksessaan Mynämäellä. Vastassa vuoden ensimmäisessä turnauksesta jo toistamiseen kotijoukkue Nibacos ja Pietarsaaren Jeppis FBC.

Päivän ensimmäinen ottelu lähti ISB:n naisille tuttuun tapaan hieman tahmeasti Nibacoksen heilutellessa tahtipuikkoa nopeilla ja taidokkailla hyökkäyksillään. Kovasta työstä puolustupäässä huolimatta verkko heilahtaa vastustajan nimiin jo ajassa 9:05. Kauaa ei ehdi pelikello kulkea kun ajassa 11:57 Nibacoksen maalintekijä Ida Kattilakoski iskee jo toistamiseen pallon maaliin. Shokkiherätys tuotti kuitenkin tulosta kun ISB:n oma luottopakki Leena Perkiö saa pallon ja päättää toimittaa sen omin käsin vastustajan maaliin. Loistava veto vasemmasta laidasta yllättää täysin maalivahdin. Ajassa 12:23 syntynyt maali nosti ISBn naiset takaisin pelille nälkäisempinä kuin koskaan.

Toinen ja kolmas erä pelattiin pallollisesti ISB:n naisten nimiin. Oma pää saatiin kunton ja pallo lapaan. Nopeat vastahyökkäykset ja Nibacoksen hyökkäysten katkominen toivat toivottua iloa peliin. Toinen erä kuitenkin pelattin maaleitta kovasta taistelusta huolimatta.

Kolmannessa erässä kova työ ja sovitut pelitavat tuottivat tulosta kun pallo liikkuu vauhdilla pelaajalta toiselle päätyen vasemmalle laidalle Aino-Kaisan Mantereen lapaan. Hyvän kuljetuksen ja tarkan vedon päätteeksi pallo löytyy sieltä mistä pitkääkin; vastustajan maalivahdin seläntakaa kun pelikellossa aikaa pelattu 31:21.

Ottelun loppun saakka kumpikin joukkue pyrki hyödyntämään vielä viimeisten minuuttien mahdollisuudet kovalla ja tarkalla pelillä, mutta kello on armoton ja ottelu päättyy lukemiin 2-2.

 

Päivän toiseen otteluun lähdettiin hieman muutetuilla kokoonpainoilla, mutta samoilla teemoilla kun aikaisempaankin peliin. Jeppis FBC aloitti ottelun välittömästi kovaa ja korkealta pyrkien karvaamaan päädystä saakka. Paikoista peli onnistuttiin kuitenkin kääntämään ja palloa toimitettua vastustajan kenttäpuoliskolle. Peliä on pelattu vajaa kuusi minuuttia kun Jenna Nevanperä pääsee hyvään juoksuun pallon kanssa ja päivän teemaan sopien vetää pallon vasemmalta laidalta ohi maalivahdin ja saa nimiinsä ottelun ensimäisen maalin. Heti pian aloituksen jälkeen saadaan seuraava merkintä pelikelloon kun Vilma Kosonen passitetaan jäähylle estämisestä. Vastustaja käyttää tilateen hyödyksi ja hyvästä alivoimapelistä huolimatta onnistuu ylivoimassaan ja nousee tasoihin ajassa 7:01, jonka jälkeen loppu erä pelataan maaleitta.

Toiseen erään lähdetään terävöittämään omaa peliä ja tehdään pieniä muutoksia kentällisissä.  Paikoitellen päästään jo omalle pelille mukaan vaikkakin Jeppiksen naisista näkee että tänään kelpaa vain voitto. Maalipaikkoja syntyy puolin ja toisin, mutta loppu erä pelataan ilman merkintöjä.

Kolmanteen erään saadaan entisestään pakettia kasaan ja palloa hallintaan, mutta vedot jäävät maalivahdille. Edes vastustajan saama jäähy ja siitä seurannut 2 minuutin yivoima ei muuttanut tänään ottelun lopputulosta Jeppiksen juhliessa 2-1 voittoaan ISB:n naisten jäädessä tässä pelissä nuolemaan näppejään.

Seuraavaan turnaus pelataan Kristiinankaupungissa 27.1. jolloin vastassa on kotijoukkue SCS ja sarjakärkenä keikkuvaa SPV.

#6

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus