NAISILLE KAKSI VÄHÄMAALISTA TASAPELIÄ

Kausi lähenee uhkaavasti loppuaan ja viime viikonloppuna pelattiinkin jo toiseksi viimeinen turnaus tälle keväälle. Vaasassa vastaan astuivat kotijoukkue SB Vaasa Mummot ja toiseen peliin SC Kokkola, joka piti hallussaan sarjan kärkipaikkaa.

Ensimmäiseen peliin päästiin valmistautumaan auringonpaisteen saattelemana ja pallotuntumaa hakien. Mummot olivat liikkeellä sankoin joukoin, kuten kotijoukkueen kuuluukin. Huolta ei kuitenkaan sen suhteen ollut, sillä myös Ilmajoelta lähdettiin melkein koko joukkueen voimin Vaasaan pisteitä hakemaan.

Peli lähti rullaamaan mukavasti jo ensimmäisessä erässä ja pallo pysyikin pääosin ISB naisten matkassa. Mummot kuitenkin osoittivat taistelutahtonsa vaarallisilla vastahyökkäyksillä aina jos pallon onnistuivat riistämään. Ensimmäinen erä jäi maalittomaksi, eivätkä maalivahtien torjuntojen määräkään päätä huimannut.

Toisessa erässä peli jatkui siitä mihin ensimmäisessä erässä jäätiin: perusvarmaa peliä josta jäi hieman pumpulinen maku suuhun. Vetopaikat jäivät vähäisiksi ja Mummot ottivatkin emännän roolin ajassa 26.14 jolloin verkko heilahti ISB naisten harmiksi.

Mummojen maali toi kuitenkin kaivatun ryhtiliikkeen ISB naisten peliin. Maltillinen peli tuotti tulosta kun alimpana pakkina häärivä Leena sai avattua pelin täydellisellä syötöllä oikeassa laidassa  juuri tällaista syöttöä hakevalle Lauralle Mummojen korkean karvauksen ohi. Tilaa ja aikaa laidasta löytyi ja kuin kopiona viime Vaasan turnauksesta ei kapteenin tarvinnut kuin ottaa tyhjät pois ja flätäästä pallo maaliin ilman häiriötekijöitä ajassa 28.12.

Kolmas erä ei tuonut toivottua muutosta loppulukemiin. Mummot pistivät parastaan korkealla karvauksella ja kovilla kulmaväännöillä, jotka useimmiten päätyivät rikkomiseen. Suuremmilta vammoilta kuitenkin vältyttiin vaikka salliva linja tuomareilla olikin rikkeiden suhteen.  Pelillisesti pystyttiin toteuttamaan omia vahvuuksia ja pitämään palloa helposti, mutta maalipaikoille emme tällä kertaa löytäneet riittävän tehokkaasti joten tasapeliin oli tyytyminen. Mummoilta hienoa peli! Parhaana pelaajana palkittiin #5 Leena Perkiö.

Toiseen peliin lähdettiin odottavin mielin: SC Kokkola on joka vuosi ollut kova vastus ja viimeisin kohtaaminen päättyikin SC Kokkolan selvään voittoon.

Pelin hallintaa haettiin palloa liikuttaen ja vastustajan heikkoja kohtia etsien. Onnistuminen tulikin jo ajassa 10.56 kun Sannin pallollinen nousu päättyi tarkkaan syöttöön Annille keskustaan, vastustaja kahville ja pallo etukulmasta tupiin. Maalin jälkeen johtoasema onnistuttiin säilyttämään hallitulla pelillä erä loppuun.

Toisessa erässä SC Kokkola ryhdistäytyi ja laittoi ISB naisten puolustuksen testiin onnistuen maalinteossa ajassa 21.33 pistäen pallon maaliin paraatipaikalta harhasyötön seurauksena. Erä pelattiin loppuun ilman tilastomerkintöjä.

Viimeinen erä oli kummaltakin joukkueelta harkittua ja tarkkaa maalin metsästystä. ISB naiset onnistuivat pitämään hallinnan pelistä koko ottelun ajan, mutta maaleilla tästä ei tässäkään pelissä palkittu. Kolme varttia ei tänään riittänyt täyteen revanssiin SC Kokkolan toisessa vaan tasapisteisiin oli tyytyminen.  Parhaana pelaajana palkittiin #21 Sanna Myllyaho.

Kaiken kaikkiaan turnauksesta jäi käteen 2 pistettä ja kaksi ehjää pelikokonaisuutta vaikka maali-ilottelusta viikonloppu ei tule jäämään mieleen.

Kauden viimeinen turnaus pelataan 2.3.19 kotihallilla Ilmajoella klo 10 sarjakärki SPV:tä vastaan ja klo 19.00 SB Vaasaa vastaan. Tervetuloa kannustamaan naiset voittoon ja sarjataulukon loppusijoitusta parantamaan!

#6

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus