TU murskasi ISB/Team Atrian pudotuspelihaaveet

Sunnuntain kotipelissä panokset olivat infernaaliset, kun käytännössä vain ottelun voittaja jatkaa taistelua playoff-paikasta. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Toholammella TU oli selvästi parempi voittaen pelin lukemin 10-4, joten kasvojen pesun paikka oli tämänkin johdosta. ISB/Team Atria ei saanut kotipeliin aivan parasta rosteriaan käyttöön, kun sekä Kortesmaa että Syrjälä puuttuivat puolustuksesta. Myös Piiri joutui jättämään pelin välistä.

Ottelun alku lupasi tasaista vääntöä ja ISB/Team Atria oli hienokseltaan kuskin paikalla ensimmäisen kympin. Kotijoukkue loi muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta TU:n maalilla pelannut Siermala otti hyviä koppeja. Vajaan neljän minuutin pelin jälkeen vieraat siirtyivät varkain johtoon, kun Aleksi Huhtalan kantti puolen kentän tietämiltä painui takakulmaan. TU loi muutamia laadukkaita vetopaikkoja, mutta Paakkinen maalissa hoiti hommansa varmasti. Erä jatkui tasaisesti vääntäen aina viimeiselle kolmeminuuttiselle asti, joka oli sysimusta ISB/Team Atrialle. Ensin Pete Seppälä siirsi vieraat 0-2 –johtoon ja heti seuraavassa vaihdossa Niko Jämsä painoi pelin 0-3:een. Tästä vain 7 sekuntia ja vieraat jo 0-4 –johtoon pörssikärki Lauri Hyvärin osumalla. ISB/Team Atria sai tämän jälkeen kestettyä 1,5 minuuttia ennen kuin 24 sekuntia ennen erätaukoa Atte Lassila viimeisteli joa 0-5 –lukemat. Kohtuuttoman iso ero erittäin tasaisen avauserän päätteeksi pisti ISB/Team Atria pojat mietteliäiksi. TU pelasi viisaasti pallon keskialueen yli päätyyn ilmassa kerta toisensa jälkeen ja voitti kaksinkamppailut kovalla prosentilla. Myöskin viimeistelyn taso oli todella laadukasta.

Toiseen erään ISB/Team Atria teki pieniä ketjumuutoksia ja tämä näkyikin heti ensimmäisessä vaihdossa, kun Ala-Piirto syötti Peltolalle, joka tälläsi pallon verkkoon. Kotijoukkue saikin erään selvän ryhtiliikeen ja pallonhallintaakin paremmaksi. TU pääsi Ala-Piirron rangaistuksen seurauksena ylivoimalle, mutta se ei tuottanut tulosta ja lopulta Harri Keskisipilä lähti boksiin mailaan lyömisen seurauksena. Kotijoukkue pääsi vajaan minuutin kokeilemaan myös ylivoimaa, mutta maalitili ei karttunut. Erän puolivälin tietämillä TU:n ykkösnyrkki veti todella pitkän vaihdon tavoitteenaan mätsätä peluutus takaisin avauserän tapaan ISB/Team Atrian ykkösnyrkkiä vastaan. Lopulta kun TU menetti pallon, iski Peltola kovan karvauksen päälle. Tämän seurauksena pallonmenetys TU:lle ja Peltolain tarjoilusta Laitila painoi pallon takayläseen kauden avausmaalillaan. Erä eteni tasaisesti, mutta lisämaaleja ei enää nähty, vaikka ISB/Team Atria pääsikin koittamaan erän lopulla vielä ylivoimaa. Erä oli kokonaisuudessaan hyvä tasonnosto kotijoukkueelta. TU loi muutaman vaarallisen paikan erän aikana, mutta ISB/Team Atria pelasi kurinalaisesti omassa päässä ja onnistui iskemään muutaman maalin pysyen pelissä vielä mukana.

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen ylivoimalla, mutta tulosta se ei tuonut. Huolimaton syöttely päättyi pallonmenetykseen ja vastaiskusta boksista vapautunut Jämsä iski vapaasti maalin edestä Hyvärin tarjoilusta 2-6 –lukemat taululle. Kotijoukkue nousi nopeasti takaisin kolmen maalin päähän, kun omasta päästä pitkän kuljetuksen päätteeksi Heikkilä laukoi komeasti yläkulmaan. Erä jatkui tasaisena. ISB/Team Atria loi muutamia hyviä paikkoja, mutta Siermala otti komeita torjuntoja kerta toisensa jälkeen. Erän puolivälissä ISB/Team Atria otti aikalisän ja tiivisti peluutusta. Tästä vain 11 sekuntia ja Määttälä tälläsi pallon täysin vapaasti Paakkisen taakse. Tämä maali katkaisi jo hieman kotijoukkueen selkärankaa ja lopulta pari minuuttia myöhemmin se katkesi täysin. Ensin Hyväri laukoi lukemat 3-8:aan ja vain 6 sekuntia myöhemmin Huhtala iski TU:n yhdeksännen maalin komealla laukauksella etuyläseen. Ala-Piirto nappasi mailaan lyömisestä illan toisen boksinsa, jonka lopulla iski kuitenkin ISB/Team Atria kosmeettisen kavennuksen, kun Aro sai vaihdosta tullessaan pallon lapaansa ja syötti Peltolan vauhtiin. Kova laukaus etukulmasta sisään ja loppunumerot olivat taululla 4-9. TU pelasi viisaasti kolmannen erän ja kyttäsi ISB/Team Atrian virheitä. Viimeisen kymmenminuuttinen oli pelailua vieraiden taottua nopeasti ISB/Team Atrian aikalisän jälkeen pelin viimeisen sinetin. Kaikenkaikkiaan tasainen peli, joka ratkesi avauserän lopun hölmöilyyn parin minuutin aikana. Vastustaja iski maalejaan heikon keskialueen avauspelaamisen ja peittopelin seurauksena. Kunniaa on annettava myös TU:n laadukkaille laukauksille, sillä suurin osa maaleista tuli suhteellisen kaukaa napakoilla vedoilla.

Ensi perjantaina ISB/Team Atria matkaa Kokkolaan Nibacoksen vieraaksi. Tämä ottelu tulee olemaan molemmille joukkueille tärkeä, sillä Nibacos tarvitsee vielä pisteitä playoff-paikkaan ja ISB/Team Atria on vielä teoriassa mukana taistelussa, kunhan loppukausi mennään voitosta voittoon.

ISB/Team Atrian tehomiehet:

Peltola 2+1, Heikkilä 1+0, Laitila 1+0, Ala-Piirto 0+1, Aro 0+1, Rahnasto 0+1

#70