KÄLVIÄLTÄ TÄYSI PISTEPOTTI


Lauantaina 26.1 pelattiin vuoden toinen turnaus Kälviällä. Edellisen  turnauksen aiheuttamat pettymyksen tunteet vielä hyvässä muistissa, lähdettiin Kälviälle toiveikkain ja itsevarmoin aatoksin. Pikkubussi suuntasi aamupäivästä kohti Kälviää, sillä pelit olivat taas iltapelejä. Klo. 16.00 Ensimmäisenä vastaan asettui  SB Kauhajoki.   Sitten itse peliin…

Peli ehti tuskin alkaakaan, kun Aution Armi sai jäähyn estämisestä vastustajan maalin edustalla. Myös vastustajalle vihellettiin samalla rangaistus vaarallisesta pelistä. Peliä jatkettiin siis tasanelikoin. Maaleja ei syntynyt ja peli jatkui ISB:n hallitessa peliä. Ajassa 5.18 Neva-Keturin Jenni avasi päivän pistetilinsä Sanna Myllyahon syötöstä. Likat lähti kilpasille irtopalloon, ja Sanna sai siirrettyä pallon Jennille, josta ” sai vain laittaa takakulmaan”. Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähty, vaikka tilanteita Kauhajoen päässä paljon nähtiinkin. Kauhajoki onnistui puolustamisessa.

Toista erääkin ehti kulua jo hyvän tovin, ennen kuin ISB onnistui lisäämään johtoaan. Pakan Henna sai pomppupallon naaman eteen, ja tarkka kuti  alakulmaan oli jälleen myrkkyä Kauhajoen maalivahdille. Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 2-0 ISB:lle.

Ajassa 31.21 ISB onnistui  kolmannen erän alkuun maalinteossa, kun Jenni onnistui katkaisemaan vastustajan löysän tiputuksen omalle pakille, ehti nähdä vielä Maiju Alapihan nousun maalille, mihin Jenni syötti suoraan lapaan Maijulle, eikä Maiju erehtynyt . Tilanne siis jo mieltä lämmittävä 3-0 ISB:lle. Kauhajoen turhaantuminen näkyi huuteluna ja tönimisenä, mihin ehkä tuomaritkin reagoivat, mutta ei ISB:n eduksi. Ajassa 32.41 Armi kasvatti jäähyminuuttejaan ottamalla toisen kakkosen vaarallisesta pelistä. Armi havitteli palloa vastustajan maalilla, jossa osui maalivahtia näpeille. ISB:n alivoima oli taas varmaa laatua, eikä Kauhajoki päässyt rokottamaan. Myös ISB pääsi ylivoimalle, mutta ei onnistunut lisäämään maalieroa. Erä ja peli päättyi lukemiin 3-0 ISB:lle. Pihlalle myös hieno nollapeli.

Pistenikkarit:

Jenni 1+1

Henna 1+0

Maiju 1+0

Sanna 0+1

Parhaan pelaajan palkinnon nappasi Jenni

Toiseen peliin lähdettiin hyvillä mielin, koska oma peli oli saatu kuntoon ja molemmilla kentällisillä peli sujui. Päivän toinen vastustaja tiedettiin ennalta kovemmaksi, sillä olihan PaSu voittanut SPV: nkin. Mutta voitettavissahan sekin olisi.

ISB otti heti ohjat käsiinsä, mutta viiden minuutin peliajan jälkeen PaSu onnistui  silti ensimmäisenä maalinteossa. ”PaSun vaaralliset vastaiskut olisi hoidettava koko viisikon voimalla, eikä palloa saisi jäädä hautomaan liian kauaksi aikaa omaan päähän”, olivat valmennuksen ohjeet. Ajassa 10. 42 ISB onnistui pyörittämään palloa vastustajan maalin ympärillä, ja Annika Rinta-Jaskarin syöttäessä Sannalle, pallo löysi osoitteensa taas takakulmaan. Erässä ei enempää maaleja nähty ja näin toinen erä alkoi lukemista 1-1. Vaikka peli oli täysin ISB:n hallinnassa, ei maaleja meinannut syntyä. Onneksi kuitenkin kova työ palkittiin ja ajassa 29.41 Jenni ja Sanna onnistuivat tehtailemaan maalin. Likat tuplasivat vastustajan nurkkaan, josta Jenni sai tiputettua pallon Sannalle. Sannan tutut vispaukset ja pallo rystyllä maaliin. Kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 2-1 ISB:lle, joten vielä olisi hieman töitä tehtävä, että täysi pistepotti päivän peleistä lähtisi Ilmajoelle.

Kolmannen erän alkuun vastustaja sai jäähyn, ja ISB:lle avautui tilaisuus lisätä johtoaan. Minuutin ajan ISB pyöritti ylivoimaansa mallikkaasti, ja palkintona siitä, maali syntyi ajassa 37.39. Annika syötti maalinedustalle siirtyneelle Outi Latva-Kokolle, jonka veto meni kohti maalivahtia pallon jäädessä vielä pelattavaksi. Outi ei erehdy toista kertaa ja näin tuli onnistuminen myös ylivoimalla. Pelin lukemia kaunisteli  vielä Maiju ajassa 39.10. Maalin alusti Tapanaisen Heidin nousu pakin tontilta, veto kohti maalia, hiuksenhienosti ohi, josta pallo kimposi suoraan maalille kipaisseelle Maijulle, ja Maiju sai pistää pallon tupiin. Enempää ei maaleja pelissä nähty ja ISB:n hallinnassa peli päättyi lukemiin 4-1. Täysi pistepotti sai kaikkien suut hymyyn, ja myös sekin, että molemmilla kentällisillä peli kulki, unohtamatta Pihlan loistotorjuntoja. Tämä joukkue on täyttä kultaa!

Pisteille pääsivät:

Sanna 2+0

Annika 0+2

Maiju 1+0

Outi 1+0

Jenni 0+1

Heidi 0+1

Parhaan pelaajan palkinnon nappasi Sanna

Tästä on oikein hyvä jatkaa kohti viimeisiä turnauksia. Seuraava turnaus pelataan Vaasassa OP- Areenalla 16.2 ja vastassa silloin klo. 10.00 SB Vaasa Mummot ja klo 12.00 sarjakärkenä majaileva SC Kokkola. tervetuloa kannustamaan!

# 9 #