NAISILLE TÄRKEÄT 2 PISTETTÄ

Launtaina 13.2. ISB:n naiset lähtivät maalinnälkäisinä saalistamaan pisteitä. Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli Jeppis Pietarsaaresta. Odotettavissa oli kovaa peliä ja sitä myös saatiin. Alkuun peliin lähdettiin tutkiskellen, joka tarkoitti myös sitä, että omaa peliä ei saatu millään pyörimään. Jeppis odotteli meidän virheitä puolustuskannalla ja rokotti niistä sitten todella taitavasti. Ensimmäinen erä Jeppikselle 2-0. Toiseen erään yritettiin saada uutta ilmettä, ja hieman sitä myös saatiin. Toiseen erään ei mahtunut maaleja kummankaan joukkueen toimesta. Viimeiseen erään lähdettiin taistelemaan pisteistä, ja erän alkuun saatiinkin hieno maali Jenni Neva-Keturin toimesta, Marika Kääriäisen tehdessä hyvän esityön. Jeppis kuitenkin sisuuntui ja takoi erään vielä 3 maalia. Loppulukemat siis Jeppikselle 5-1. Tällä kertaa täytyy rehellisesti todeta, että parempi joukkue voitti.

#29

 

ISB- SB Vaasa

Päivän toiseen otteluun latauduttiin huonon huumorin kautta. Vaikka kroppa oli herätelty nauruterapilla, oli pelin alku tunnusteleva. Paikkoja kuitenkin luotiin ja ajassa 04:08 tuikkasi Silja Syrjälä pelin avausmaalin Jenni Neva-Keturin syötöstä. Ensimmäinen erä oli kuitenkin tuloksellisesti tasainen, muutama vaarallinen tilanne nähtiin myös ISB päädyssä. Aikaan 14:46 lainasi Vilma Kosonen pallon maalivarmalle Siljalle, joka pisti erätaukolukemiksi 2-0.

Toiseen erään siirryttiin ajatuksella: pelataan sitä peliä mitä osataan. Kentällä oli paljon tilaa, mutta seuraavaan maaliin tarvittiin ylivoimaa. Vastustajalle 2 min päällä pelaamisesta ja eikun pallo pyörimään. Ylivoiman pyöriteltyä aikansa, tärisi Neva-Keturi odottavan näköisenä takiksilla ja pistikin varmasti pallon maaliin Marikan syötöstä. Palopuheista huolimatta joutui ISB:n naiset katsomaan peiliin, kun ajassa 22:31 vihellettiin 2 min jäähy väärästä vaihdosta. Pienen oikeusmurhan kohteeksi joutui Johanna, joka marssi kuudentenatoista kenttäpelaajana istumaan joukkueen rangaistusta. Alivoima suoritui hyökkäyspainotteisesti ja piti oman maalin koskemattomana. Neljännen maalin tekijäkaksikon haastattelussa pelaajat kuvasivat maalivarmaa työskentelyään seuraavasti: ”Mä taisin olla viivas alhaalla oikeella ja laitoin Jennille vasempaa kulmaa kohti ja Jenni vaa pisti tupii” kertoo Vilma K. ”Näin se tais mennä”, tumaa vaatimattomasti pelissä 3+1 taiteillut Jenni N-K.

Kolmannessa erässä taiteiltiin yhteensä viisi hienoa maalia. Tässä pieni katsaus maaleihin:
Pelin viiteen- nollaan latasi upean nousun päätteeksi Heidi ”tuulettaja” Autio. ”Kyllä silloin pitää tuulettaa sydämensä kyllyydestä, kun osuu. Ei tämä maalinteko niin jokapäiväistä ole.” (muokattu pukukoppikeskustelusta).
Koko päivän työmyyränä tapansa mukaan hääri kahden suunnan peluri Vilma K. Hän teki upeaa raastotyötä keskialueella ja lopulta imi itseensä muutaman pelaajan ja pohjusti Siljan hattutempun: kaunis rystysyöttö takaviistoon suoraan Siljan lapaan ja taululle lukemat 6-0.
Seuraava maali oli jälleen Neva-Keturin käsialaa. Pelin painopiste oikealla laidalla, Kääriäisen helppo sijoittaa syöttö vasenta laitaa viilettävän NK:n lapaan ja loppu onkin tuttua juttua: Taululle 7-0.
”Outi oli vissiin siel vasemmas yläkulmas pallon kans ja syötti mulle siihen alas, josta mä vedin oikeeseen yläkulmaan ku maalivahti ei nähny mitää Lauran hyvän maskin ansiosta”, kertoilee 8-0 maalin pakin paikalta pommittanut Laura.
Ylivoimaa päästiin vielä kokeilemaan ajassa 40:51. SB Vaasan pelaajat jaksoivat vielä tehdä kovasti töitä, mutta väsymys painoi sen verran, että tilanteissa jäätiin vähän jälkeen. Näin ollen viivaan jäi sopivasti tilaa Marikan pienelle kantille ja ylivoima kaunisteli näin ottelun loppulukemiksi 9-0!

Maalinsuulla Ella Harju pelasi siis loistavan nollapelin. Vaikka hommia ei kovin paljoa ollut, niin hyökkäysmoodilla liikkeellä ollut ISB antoi muutaman mahdollisuuden myös SB Vaasalle. Nämä tilateet Ella hoiti rutiinilla. Tehonaisia pelissä olivat Jenni 3+1, Silja 3+0, Vilma K. 0+4, Marika 1+3, Heidi 1+0, Laura S. 1+0, Outi 0+1. Tehojen takana oli hyvää maskipelaamista, loistavasti pelanneita kentällisiä ja Joukkue. Erityishuomiota annettakoon vielä nuorelle ja ennakkoluulottomalle Salla Hirvelälle. Pelin parhaana palkittiin Silja Syrjälä.

#18