NAISTEN KOLMAS TURNAUS TUOTTI KOLME PISTETTÄ

Naisten 2.divisioonan kolmas turnaus on takanapäin ja ISB:n naisten pelikunto jatkaa nousuaan. Turnauspäivä kääntyi ehkä ensimmäistä kertaa tällä kaudella positiivisen puolelle, kun mukaan lähti kolme pistettä. Ensimmäisen turnauksen yksi piste ei paljon sydäntä lämmittänyt ja Kokkolan turnauskin jätti vielä naisille paljon mietittävää. Qmaxilla pelattujen pelien jälkeen naiset saivat kuitenkin olla tyytyväisiä suoritukseensa.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui isäntäjoukkue Nurmon Jymy. Joukkue tiedettiin kovaksi vastustajaksi, eikä helppoa peliä ollut luvassa. Ensimmäisessä erässä mentiin tasatahtia; kummallakin joukkueella oli paikkansa, mutta paljon oli myös parannettavaa. Välillä pallon kanssa tuli kiire eivätkä syötöt napsuneet kaverille. Joskus taas mietittiin vähän liian pitkään seuraavaa liikettä ja kohtahan siinä oli vastustaja iholla häiritsemässä ja peittämässä syöttöä. Äänen avaus oli ilmeisesti jäänyt joillakin tekemättä, sillä välillä pakit hakivat kovin pitkiä syöttöjä kentän toiselle laidalle, kun paljon lähempänä olisi seisoskellut oma pelaaja. Ensimmäinen erän loppuun ISB sai jäähyn, kun kentällä eksyi liikaa pelaajia. Tämä kuitenkin selvitettiin, ja tauolle lähdettiin ilman maaleja.

Toisessa erässä maalihanat saatiin auki ajassa 17.25, kun Aino-Kaisa Mantereen pitkä syöttö tavoitti pakkien takana piilotelleen Armi Aution. Ensin Armi suti pölyt pois ja nosti sitten pallon rystyllä ohi maalivahdin. Maalin jälkeen jatkettiin vajaa kymmenen minuuttia, kun vastustaja pääsi rankaisemaan maalin edestä. Tekijänä Terhi Koskilammi ja syöttäjänä Hanna Haikola. Kolmannessa erässä kummallakin joukkueella oli vielä paikkansa. Sallamari Koskinen pääsi puolittain yksin läpi, mutta veto meni hiuksen hienosti yli takaseinään asti. Maaleja ei kuitenkaan enää nähty ja peli päättyi tasan 1-1. ISB:n parhaana pelaajana palkittiin Sallamari Koskinen.

Tasuri jäi varmasti hieman harmittamaan, mutta yksikin piste on kotiinpäin. Jymylläkin oli paikkansa, mutta varmalla puolustuspelillä ja hyvillä peitoilla ja syötön katkoilla ISB pystyi pitämään oman maalin puhtaana. Viimeistelyyn kaivattiin tehokkuutta, ja maalille on mentävä hanakammin.

Toisessa pelissä vastustajana oli SB Vaasa II. Ensimmäisessä erässä ISB hallitsi hienoisesti. Ensimmäisestä pelistä oli otettu oppia, ja syötöt löysivät perille huomattavasti paremmalla prosentilla. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 11.40, kun Sallamari Koskinen sai kaikessa rauhassa pyörittää aivan yksinään vaasalaisten päät pyörälle ja lopulta kanttiveto upposi maaliin. Muita merkintöjä ensimmäisestä erästä ei pöytäkirjaan jäänyt.

Toisen erän alussa saatiin nopeasti kylmää vettä niskaan, kun ajassa 15.16 Ina Korpela purjehti yksin ohi ISB:n puolustuksen ja laukoi maalin. Toisessa erässä SB Vaasa tiivisti huomattavasti peliään, ja ISB:n pakkien avaaminen muuttui vaikeammaksi. Kun lyhyisiin syöttöihin ei aina ollut mahdollisuutta, päädyttiin pitkiin syöttöihin jotka (toivottavasti) tavoittivat omat pelaajat. Vetoja saatiin paljon, kun maalille mentiin edellistä peliä hanakammin. Vaasalaisten maalivahti onnistui kuitenkin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, eikä maaleja toisessa erässä nähty.

Kolmas erä alkoi jännittävästi, kun ajassa 33.40 Jenni otti jäähyn mailaan lyömisestä. ISB:n alivoima oli kuitenkin rautaa, eikä maaleja omassa päässä nähty. Viimeistelyyn saatiin viimeinkin sitä kaivattua tehokkuutta, kun ajassa 41.51 Vilma Välimaa nosti maalin edestä pallon ohi maalivahdin. Namusyötön antoi Mariia Hietikko. Vaasalaisten kiri ei oikein päässyt alkamaankaan, kun ajassa 42.25 Vaasa otti jäähyn mailaan lyömisestä. ISB käytti ylivoiman hyödykseen, ja ISB:n parhaana palkittu Hietikko siirsi pallon verkkoon Jenni Neva-Keturin syötöstä. Taas oltiin siellä mistä ne maalit tehdään, eli maalin edessä. Sen enempää maaleja ei nähty, ja peli päättyi ISB:n riemukkaaseen 3-1 voittoon.

Usko omaan tekemiseen ja pelitapaan alkaa pikku hiljaa löytyä. Pienellä hienosäädöllä ISB taistelee jokaisessa ottelussa voitosta. Seuraava turnaus pelataan joulukuun alussa Lohtajalla, missä vastaan asettuvat Nibacos ja Kauhava. Täysi pistepotti odottaa jälleen siellä ottajaansa.