NAISTEN TUNNELMIA EDELLISESTÄ JA TULEVASTA

Seuraavassa tunnelmia naisten edellisestä turnauksesta Vaasan Kauppikselta sekä tulevasta ylemmän jatkosarjan turnauksesta Ilmajoki-hallilla.

Tasaistakin tasaisemma runkosarjan jyvät eroteltiin tänään akanoista, kun viimeiset ja ratkaisevat ottelut saatiin tänään pelatuksi. Sarjan neljä parasta kohtaavat toisensa vielä kerran maaliskuun aikana, tuolloin kaksi parasta jatkavat nousukarsintoihin.

ISB naiset lähtivät kaatamaan SC Kokkolaa ja SB Kauhajokea kahden maalivahdin ja kolmen kentällisen voimin. Mukana myös pelikentille palannut Armi Autio. Tavoitteena tietenkin 4 pistettä ja sarjakärjen paikka.

SC Kokkolan peliin lähdettiin haastamaan sekä jalalla, että hyvällä pallon liikkeellä.  Tehokas alku tuotti tulosta ja pallo löytyi vastustajan maalivahdin takaa ajassa 5:32 Alisa Hirvelän syöttäessä ja Vilma Kososen viimeistellessä varmalla vedollaan. Hyvän alun jälkeen tahti hiipui ja SC Kokkola onnistui seisovallakin karvauksella katkomaan ISBin naisten avaukset. Vastustaja onnistuukin tasoittamaan pelin kun kello lyö 11.13. Loppu erä pelattiin maaleitta.

Toiseen erään lähdettiin parantamaan kaikkia osa-alueita, mutta tulokset jäivät tällä kertaa laihoiksi. SC Kokkola pystyi pitämään tasonsa onnistuen sekä hyökkäys- että puolustuspäässä nousten johtoon erän ainoalla maalilla ajassa 25:34.

Kolmas erä lähti käyntiin siitä mihin edellinen erä päättyi: SC Kokkola jatkoi hyvää karvauspeliään ja aiheuttaen harmaita hiuksia ISBn naisille nopeilla siirroillaan ja rohkeillä haastoillaan. Vain muutaman minuutin kuluttua kolmannen erän alusta SC Kokkola kasvattaa johtoasemaansa vielä yhdellä maalilla. Takaa-ajo asema kuitenkin herättää ISBn naiset ja pallonhallinta siirtyykin pikkuhiljaa Ilmajokisten haltuun. Pallo ja jalka liikkuu aikaisempia eriä terävämmin, mutta maalit jäävät syntymättä, kunnes Vilma Kosonen ottaa tilanteen haltuun ja toimitaa pallon maaliin, kun pelikellossa on 42:56. Vain hetki tämän jälkeen vihelletään ottelun ensimmäinen, kyseenalainen jäähy estämisestä. SC Kokkolan ylivoimalla pallo kuitenkin pomppii ja ISBn alivoima käyttää tilanteen hyväkseen riistäen pallon. Muutaman tarkan syötän pääteeksi vaihtopenkillä juhlitaan kun tasoitusmaali syntyy alivoimalla ajassa 43:47. Pisteet ansaitusti myös ensimmäisen maalin taituroineille Vilmalle ja Alisalle.

Erän loppu muodostui todelliseksi trilleriksi, kun ISBn maalinedustalla Laura Pakkala ottaa palloon kontaktia kädellään jäähyn ja rankkarin arvoisesti. Rangaistuslaukaus kuitekin hylättiin ja ISB onnistui peittämään SC Kokkolan viimeiset yritykset ratkaista peli 5-3 ylivoimalla.

Tasapelin myötä kumpikin joukkue täydensi tiliään yhdellä pisteellä. ISBn parhaana pelaajana palkittiin joukkueen kapteeni Jenni Neva-Keturi.

#6

ISB-Kauhajoki 6-1

Päivän toiseen peliin lähdettiin Kauhajokea vastaan nälkäisinä, edellisestä kohtaamisesta hieman hampaankoloon jotain jääneenä.
Kauaa ei tarvinnutkaan hammasta kolottaa kun Kososen Veera heilutteli jo verkkoa ajassa 1:18!  Heti perään Kauhajoen Aino Salo pelasi ilman mailaa ja otti seinusta paikan 2 minuutiksi ja tästähän YV innostuu ja #5 Leena Perkiö tarjoilee #12 Jenni Neva-Keturille ja taululle lukenat 2-0.
Jäähyn saanut Aino Salo paikkaakin erän loppupuolella jäähyään ja kaventaa tilannetta 2-1. Ykkös ketjun mimmit ei tästä hätkähdä vaan #29 Hirvelän Alisa heittää #14 Kososen Vilmalle namun ja Vilmallehan kelpaa ja ensimmäisellä erätauolle lähdetään tilanteessa 3-1.
Toinen erä mennään tilanteesta toiseen ja ajassa 18:67 pari #29 Hirvelä #14 Kosonen jälleen asialla ja vie pelin lukemiin 4-1. Vaihdossa #29 Hirvelä tuskin malttoi käydä, saati Vilmaa odottelamaan kun 22:23 jo tuuletti maaliaan.
Kolmas erä oli jo tasaisempaa. Hyvässä johtoasemassa ei naiset lähtenyt sooloilemaan. Yksi kerta ei kuitenkaan #5 Perkiölle ja #12 Neva-Keturille riittänyt vaan 44:49 vielä kerran ja veivät naiset 6-1 voittoon.
#21 Veera Kosonen 1+0
#5 Leena Perkiö 0+2
#12 Jenni Neva-Keturi 2+0
#14 Vilma Kosonen 2+0
#29 Alisa Hirvelä 1+2
#18

 

EDESSÄ YLÄLOPPUSARJAN TURNAUS

Naisten 2.divisioonan runkosarja päättyy ISB:llä yläloppusarjan turnaukseen sunnuntaina 4.3. Ilmajoki-hallilla. ISB lähtee sarjan neljän parhaan joukkueen turnaukseen piikkipaikalta, kun se on kerännyt 14 ottelusta 19 pistettä. Muut turnaukseen päässeet joukkueet ovat SPV (18 pistettä), Nibacos Kokkola (18) sekä SC Kokkola (17). Runkosarja päättyy tähän turnaukseen ja turnauksen jälkeen kaksi eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta pääsee 1.divisioonan karsintoihin, joka alkaa ristiinkarsinnalla Pohjois-Suomen kahta parasta joukkuetta vastaan sekä toista Pohjanmaan lohkosta mukaan pääsevää vastaan.

ISB:n hyvän kauden kulmakivi on ollut erityisesti hyvä maalivahti- ja puolustuspeli. Joukkue on päästänyt vain 21 maalia (1,5 ottelua kohden). Tehtyjä on 34 (2,42) eli melko vähämaalisia ovat ottelut olleet. Runsasmaalisin voitto tuli rakkaasta vastustajasta SB Kauhajoesta viime turnauksessa lukemin 6-1 ja muutenkin viime turnauksissa joukkueen kuntokäyrä on ollut nouseva.

Päivästä on tulossa kova, sillä normaalin kahden pelin sijaan jokainen joukkue pelaa 3 ottelua, eli kerran jokaista turnauksessa mukana olevaa joukkuetta vastaan. Nyt onkin oiva mahdollisuus päästä seuraamaan alueen parasta naissalibandya kotoisella Ilmajoki-hallilla.

-Coach-

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus