OTTELUISÄNTÄ TARJOAA KAUDEN VIIMEISEN PELIN ILMAISEKSI!

Miesten edustusjoukkueen ottelut päättyvät kauden 2014/2015 osalta lauantaina, kun SB Vaasa II saapuu ISB:n vieraaksi. Pohojalaasen luonteen mukaan nöyristellen ei kautta päätetä, vaan nyt haetaan kauden ennätysyleisö vielä lehtereille. Otteluisäntä Jari Mäki Oy tarjoaa peliin ilmaisen sisäänpääsyn, joten nyt on syytä hakeutua Ilmajoki-hallille lauantaina kello 15.00!

Ottelun lopputulos ei muuta välttämättä kummankaan joukkueen sijoitusta sarjataulukossa, mutta tämä ei tule näkymään kentällä. Kotijoukkue ISB ei poikkeuksellisesti ole tällä kaudella onnistunut voittamaan yhtään kärkijoukkueita vastaan pelattua ottelua. Lauantaina tuohon tilastoon on vakaa aikomus tehdä muutosta. Helpolla voitto ei varmasti tule. SB Vaasa II seilaa viiden ottelun voittoputkessa ja pelaajapuolella erityisesti Mika Joensuu on innostunut kovaan menoon kevään kunniaksi. Tuon viiden ottelun voittoputken aikana Joensuu on huonoimmillaan iskenyt kolme maalia vastustajan verkkoon ja yhteensä pinnoja on noissa otteluissa kertynyt 21+6! Se on viiten peliin varsin kelvollinen saldo.

Kotijoukkueen pelaajilla on kahden sarjapisteen keräämisen lisäksi kova taistelu myös useiden joukkueen sisäisten tilastojen voitosta.
– Sisäisen maalipörssin voitosta käyvät yllättäen taistelua Ville Loukasmäki ja Eero Rahnasto. Eroa ennen päätösottelua on Villen hyväksi kahden maalin verran.
– Joukkueen +/- tilaston piikkipaikkaa pitää loistavaa kautta pelannut Mikko Ala-Huikku. ”Esko” on kerännyt kahden plussan verran kaulaa ketjukaveri Miika Toivioon. Pahin uhkaaja Ala-Huikulle lieneekin niin ikään kaksi napsua takana oleva Veli-Matti Vasanko. Erityismaininta tässä tilastossa menee debyyttikautta pelaavalle Eero Santaharjulle, joka on kauden aikana katsellut ainoastaan kahdeksaa omiin mennyttä maalia tasakentällisin.
– Joukkueen sisäisen jäähypörssin voitto on maalipörssin tavoin kahden kauppa. Yllättäen kyseisen tilaston kärkeä jakavat Jarno Haapamäki ja Olli Yli-Karjanmaa. Koko sarjan piikkipaikalle on näillä herroilla vielä runsaasti matkaa, joten tänäkään vuonna ei tuon tilaston voittoa päästä juhlimaan.
– Kovin pelaajakohtainen taistelu käydään kuitenkin suvun kesken. Veljekset Haapamäen väliset ovat edenneet lähes ennakoidun mukaisesti. Vanhimman Haapamäen povaama +/- tilaston dominointi on ilmeisesti kääntynyt osastolle ”myöhemmin” ja päätösotteluun lähdetäänkin Jarnon ja Joonaksen pitäessä piikkipaikkaa ja Juuson kärkkyessä kolmen plussan päässä.

Palkinnot on edelleen kohdillaan myös edukseen esiintyville pelaajille, kun Solar Sound tarjoaa molempien joukkueiden parhaille liput kesän festareille. Kotijoukkueesta tiketit ovat jo lunastaneet Aki Vainio-Hynnilä, ArttuRahko ja Jaakko Lehtolainen.

ISB – SB Vaasa II lauantaina klo 15.00 Ilmajoki-halli. Paikalle kannattaa todellakin tulla ajoissa, koska tarjolla on jotain muutakin ennen peliä. Mutta siitä sitten enemmän paikan päällä!