PALUU ARKEEN

Hietalan aiempi väritys kertoi olosuhteiteista jo kaiken oleellisen, joten ei niistä sen enempää. Myös isb II luokaton esitys päivän avausottelussa oli jutussa hienosti esillä.

Pari tuntia taukoa ja vastaan Alavus, jonka vieraana oli iskukykyä käyty testaamassa ennen kauden alkua. Niukka voitto (muistelisin). Päävalmentaja ruohoniemi nähtiinki surkean avaustottelun jälkeen hiljaisessa yksinäisyydessä analysoimassa ensimmäisen pelin surkeaa esitystä. pientä fiksausta viisikoihin ja ottelupalaverissa ripitys koko joukkueelle.

Ottelu jälleen kerran alkoi isb:n kannalta surkeasti kun vastustaja päästettiin ajassa 0.34 johtoon. Tuskaista alkua ei helpottanu ajassa 1.51 isb:lle vihelletty 2minuuttinen. TAI NÄIN AINAKIN LUULTIIN. 1-1 tasoitus alivoimalla aikaan 2.16. Pallon maaliin upotti kierteisellä kantilla Timo Fält. Maalin syöttäjä maalivahti jani latvala. Allekirjoittanut ei tilannetta nähnyt mutta ei se mitään, paluumatkalla bussin takaosasta tarina tuli tutuksi ”ensin liimaus ylänurkan tuntumasta ja avausheitto millimetrin tarkasta Fältin lapaan ja pallo maaliin” Ei lisättävää eikä pois otettavaa. Tasoituksen jälkeen Alavus pyöritti palloa hienosti isb:n alueella ja 3sekuntia jäähyn päättymisestä pallo maaliin ja Alavus jälleen johtoon. Ruohoniemi oli jälleen pakotettu korottamaan ääntä ja piiskaamaan joukkuettaan, se toikin tulosta ajassa 7.37. maalintekijä J.Mäempää syöttäjä Yrjänäinen. Tästä vajaa minuutti ja korttipöydän pokerfeissit haapamäki-ålander juonii isb:n 3-2 johtoon ja tämä johto pitää erän loppuun asti.

Toinen erä ja kolme minuuttia kellossa. Havaittavissa jälleen esimerkki päivän ongelmasta eli laiskasta puolustuksesta. Alavudella vapari puolestakenttää, metrin siirto eikä ketään peitolla. Pallo kolmannen kerran pahassa maskissa olevan latvalan selän taakse. Maalista vajaa minuutti ja valmiiksi synkkä taivas senkuin tummenee, isb:lle kaksi jäähyä. Korkea maila (niemelä) protestointi (haapamäki) jälkimmäinen varsin kyseenalainen vihellys. ISB:n kolmikot raatoivatkin mallikkaasti mikä ei toki ihan riittänyt, vaan alavus meni ottelussa 4-3 johtoon. Loppu av hoidettiin ja sitten tapahtui ryhdistäytyminen mitä koko päivä oli jo odotettu. Pallo alkoi liikkua kaikilla ketjuilla ja taulupoikakin pääsi mukavasti töihin.

21.08 4-4 P.Huhtanen ( toivio) puolittaisesta läpiajosta kliininen viimeistely etuyläseen. ISB:n viides 25.44 Neva-keturin veto ja irtokaralla esimmäisenä Ala-Huikku. 30.27 4-6 maalin tahdolla ja ennenkaikkea voimalla maalin edestä Yrjänäinen. 4-7 Ala-H. 4-8 Yrjänäinen passin lähettäjänä maalintakaa toimi haapamäki. 4-9 ja samalla ottelun loppukemat Ala-Huikku (Neva-Keturi).

Kaksijakoisesta ottelusta kuitenkin happyending . Ottelusta kolme leijonaa maalivahti jani latvalalle jolle tehopisteen lisäksi tilastoniilot merkkauttivat 53torjuntaa näin ollen torjunta prosentti noin 93.5% ihan niinkuin edeltävänäpäivänä jääkiekko-ottelussa. oma hyväpeli ja ”ykkösmolarin paluu arkeen”.

1-0 Markus Rantala (Juha Loukola)
1-1 Timo Fält (Jani Latvala)
2-1 Markus Mäntykangas (Janne Ojala)
2-2 Jukka Mäenpää (Mika Yrjänäinen)
2-3 Janne Haapamäki (Antti Ålander)
3-3 Janne Ojala (Markus Rantala)
4-3 Markus Mäntykangas (Janne Ojala)
4-4 Pekka Huhtanen (Juha Toivio)
4-5 Mikko Ala-Huikku (Markku Neva-Keturi)
4-6 Mika Yrjänäinen (Mikko Ala-Huikku)
4-7 Mikko Ala-Huikku
4-8 Mika Yrjänäinen (Joonas Haapamäki)
4-9 Mikko Ala-Huikku (Markku Neva-Keturi)

jäähyt
Jukka Mäenpää 2min Vaarallinen peli
Alavus: Janne Ojala 2min Toistuva väärä pelitapa
Manne Niemelä 2min Korkea maila
Haapamäki 2min Protestoiminen

-Ala-H-