PANTHERS-HOPA, LEIJONAT JA LAMPAAT

PANTHERS – HOPA 17 – 6 (5-1, 6-4, 6-0)

PELI TIIVISTETYSTI

Otteluvoitothan olivat ennen ottelua 2-1 HoPan eduksi, mikä löi painetta Panthersille ja taas toi rentoutta ja itsevarmuutta HoPalle. Henkinen sodankäyntihän oli alkanut jo viikkoja ennen ottelua ja varsinkin HoPan pelaajat löivät painetta Panthersin suuntaa vähätellen omia mahdollisuuksiaan. Ottelu oli silti Panthersin näytöstä eikä HoPa päässyt oikein missään vaiheessa iskuetäisyydelle, syitä miksi näin kävi on esitetty lukuisia, tässä oma arvioni:
– Pieni kenttä. Pieni kenttä suosikin yllättäen Panthersia vieden HoPan taitavilta pakeilta tilan pois ja nopeilta hyökkääjiltä liikkeen.
– Panthersin kaventunut materiaali. Matalavauhtisessa pelissä pelituntuma on tärkeämpää kuin se että vaihtopenkki pullistelee pelaajia.
– Panhersin oikea taktiikka ja peluutus
– Maalivahti vs Maalivahti

LEIJONAT JA LAMPAAT

PANTHERS

MAALIVAHTI

KALEVI KUIKKA, 3 leijonaa
– Ennakkoon suurin kysymysmerkki, pelituntumaa ei ollut kuin 1 ottelu tasan vuosi sitten. Viime vuonna imi helppoja ja pallo poltti. Tänä vuonna oli itse varmuus ja suurin yksittäinen tekijä murskavoitolle. Voitti mv vs mv -taistelussa vastustajan epävarman Paakkisen 100-0 ja nollasi muun muassa Miika Toivion mihin ei tämän alueen veskarit yleensä pysty. Ainesta jopa vielä ylemmäksi jos itse haluaa.

PUOLUSTAJAT

JANNE KALLIONIEMI, 2 leijonaa TEHOT 2+0
– Pelasi jälleen kelpo ottelun vaikka jäikin pakeista vähimmille tehoille, hyvä puolustus ja hyökkäyssuuntaan. 3 leijonaa olisi vaatinut enemmän tehoja.

JARKKO HIETIKKO, 2 leijonaa TEHOT 2+1 (0+1 vastustajan maaleihin)
– Nosti tasoaan viime vuodesta ja teki jopa Jarkolle epätyypilliset huipputehot 2+1 ja nöyryytti Paakkista puolen kentän sivalluksella. 3.erän pieni lepsuilu, toki turvallisessa johdossa, ja syöttö vastustajan maalin verottavat 1 leijonan.

JUHA-MATTI VALLI, 2 leijonaa TEHOT 0+3 (0+1 vastustajan maaleihin)
– Mr. Varmuus pelaa samalla tasolla vuodesta toiseen, valitsee aina sen helpoimman syötön ja tekee muiden pelaamisen helpoksi, mutta hyödynsi myös hyvällä pelisilmällään vastustajan (lue: Punkin ja Ilen) yliliikkeitä. Miinusta yhdestä harhasta jonka vastustaja hyödynsi.

EERO RAHNASTO, 2 leijonaa TEHOT 3+2
– Annan itselleni 2 leijonaa plussaa tehoista mutta katselin vastustajan 4 maalia liika läheltä eli kentän puolelta ja Punkki pääsi kerran virittämään minkä olisi voinut estää. Annan myös pientä plussaan itselleni koostumusten löytämisestä.

HYÖKKÄÄJÄT

MARKKU NEVA-KETURI, 3 leijonaa TEHOT 1+4
– Viime vuoden höntsyily, velttoilu, kikkailu ja macgyver-syöttöjen viljely oli taakse jäänyttä elämää ja pelaaminen oli uomissaan. Kunnostautui etenkin syöttelijänä, mutta väläytteli myös vihaista vetoaan. Tästä ei saa silti taso tippua, pelityyli on vähän sellainen joko tai tyylinen, että lampaanperseet suorastaan vaanivat kulman takana jos asenne vähänkin tippuu.

VILLE KOSKIMÄKI, 3 leijonaa TEHOT 3+1
– Pelasi huippuottelun ja viimeisteli jäätävästi, näytti varsinkin 1 – 6 maalissa tunteettoman kliinistä maalinteon mallia. Pystyi myös pitämään puolensa vastustajan porsastelija Ilpo Tupilaa vastaan.

JANI MANNILA, 1 leijona TEHOT 0+2
– Pelasi sääntöjen rajamailla ja sai vastustajan keskittymään epäolennaiseen. 1 leijona yrityksestä ja parista syöttöpinnasta. Miinusta maalinteosta joka ei onnistu sitten millään, munasi itsensä lyömällä heikosti pelanneen Paakkisen kanssa vetoa saako maalia. Ei saanut. Ei rankusta, ei läheltä, ei kaukaa, ei mistään.

ANTTI KUUSISTO, 3 leijonaa TEHOT 6+0!
– Antille pitää saada tästä lähin aina samaa urheilujuomaa dexalin tilalle, sellaisella rentoudella ja itseluottamuksella pallot maaliverkkoihin löysi. Sai Patjan näyttämään grilliltä haetulta hölmöltä jonka olisi sittenkin pitänyt valita se VPK pääharrastukseksi.

ANTTI PAUNONEN, 2 lammasta TEHOT 0+0
– Ok, Antti ei omaa kenttäpelaajataustaa niinkään paljon, mutta täysin anteeksiantamatonta oli yrityksen puute. Aina kun pallo oli vastustajalla tai paine omassa päässä niin harhaili kentällä omassa mikä mikä-maailmassa. Ja sitten kun pallon sai niin vastustaja otti sen Antilta pallon helposti kuin tikkarin pikkutytöltä. Mies omaa kuitenkin vahvan palloilutaustan mm.tennistä ja lätkää. Ensi vuodeksi tasonnoston paikka.

HOMESOJAN PALLO (HOPA)

MAALIVAHTI

TIMOPAAKKINEN, 3 lammasta
– Piti olla joukkueen tukipylväs joka musertaa Panthers-hyökkääjien itseluottamuksen ja kannattelee omaa joukkuetta hädän hetkellä, ei ollut sitä. Päinvastoin oli niitä joukkueen heikoimpia lenkkejä ja jos yksi heikoimmista lenkeistä sattuu olemaan maalinsuulla niin se näkyy tulostaululla ja rumasti. Meni kaukaa, meni läheltä, meni pienestä kulmasta. Hävisi virkaveljelleen kuikalle mv vs mv taistelun puhtaasti.

PUOLUSTAJAT

TIMO ALA-LIPASTI, 1 lammas TEHOT 0+1, 2MIN (vastustajan maaliin 0+1)
– Tämä perheenlisäystä hiljattain saanut entinen huippu-urheilija onnistui lampaasta huolimatta ihan kohtuullisesti ei vaan mahtanut Pantterien huippupelin edessä mitään. Pesueen kasvaminen ei ole silti rauhoittanut miehen suuvärkkiä vaan yritti hiillostaa varsinkin allekirjoittanutta pelin aikana, erätauolla ja ennen peliä. Pelirohkeus oli hyvällä tasolla ja väläytti maankuulua kääntösyöttöäkin useaan otteeseen.

JANNE MERILÄINEN, 1 lammas TEHOT 1+0
– Myös entinen huippu-urheilija, jonka pesue on kasvanut myös yhdellä hiljattain ja tämä näkyi entisen powerforwardin (50maalia ja vähintään saman verran jäähyjä) otteissa. Jannesta on tullut kiltti, ajoi toki Panthersin rakkikoira J.Mannilan kerran pystyyn, mutta puhtaasti, ei tullut kyynerpäätä suuhun, ei vihellyksen jälkeen tönimistä eikä suukaan käynyt vanhaan malliin. On silti palloilulahjakkuus ja pelasi mukiinmenevästi. Janne muuten luulee tietävänsä jääkiekosta kaiken ja on siitä positiivinen kaveri että uskoo Ilveksen joskus voittavan Suomen mestaruuden.

JUHA TOIVIO, 2 lammasta TEHOT KIIKARIT (0+0)
– Ei oikein viihtynyt kapeassa kaukalossa ja avaaminen oli vaikeaa, vahvuudet fysiikassa jota ajoittain väläyttelikin.

MIIKA TOIVIO, 3 lammasta TEHOT KIIKARIT JA SYÖTTÖ VASTUSTAJAN MAALIIN
– 3 lammasta siksi, että piti olla yhdessä maalivahti Paakkisen kanssa niitä pelaajia joka pelin HoPalle kääntää, kärsi toki pienestä kaukalosta, mutta alistui ihmeen helposti. Varsinkin Kuikan muutama huipputorjunta nakersi Miikan itseluottamusta ja tyytyi haastamisen sijaan nakkelemaan roiskaisuja, jotka päätyivät usein hyvin katkoneille Panthers-pakeille. Miika on mielialapelaaja, joka hyvänä päivänä loistaa, mutta tällä kertaa Panthersin hyökkääjät ottivat Miikalta ajan ja tilan pois.

HYÖKKÄÄJÄT

ILARI TUPILA, 2 lammasta TEHOT KIIKARIT
– Otteluun valmistautuminen meni pahasti pieleen. Ilmajoen tennis-ässä jäi niin pahoin Panthers -pakkien puristuksiin, ettei oikein saanut mitään aikaan ja sortui jopa vanhaan kossupuulakin porsasteluun taklaamalla Koskimäkeä selkään vihellyksen jälkeen. On silti potentiaalinen röyhkeytensä ja pelkäämättömyytensä vuoksi, on joskus ollut nopea jaloistaan, mutta ahtaan kentän takia ei päässyt hyödyntämään liikettään.

JARKKO OJALA, 1 leijona TEHOT 2+2 JA 1 SYÖTTÖ VASTUSTAJAN MAALIIN
– Oli lähellä saada 1 lampaan, mutta tehokkuus käänsi leijonan puolelle. Iso ja vahva vääntäjä oli hyvä maalin edessä, mutta toisaalta yli-innokkuus karvauksessa kostautui itsensä pihalle pelaamisena. Kunnostautui pelin tuomarille itkijänä, harrasti itse lajin kaikkia vilunkikonsteja aina mailanpainamisesta kiinnipitämiseen, mutta jos miestä itseään koski niin kävi välittömästi ilmoittamassa tuomarille, kuinka tilanne olisi pitänyt viheltää. Oli myös aktiivisin ennen peliä selittelijä ja yritti kaikin keinoin saada henkistä yliotetta.

TEEMU MATTILA, 2 lammasta TEHOT KIIKARIT
– Oliko edes paikalla? Moni pikajuoksijakin olisi kateellinen Teemun nopeista soluista, mutta ei päässyt jalkoja hyödyntämään ja luistimetkin tais jäädä teroittamatta, niin paljon Teemu lattian rajasta peliä katseli.

VILLE LOUKASMÄKI, 1 lammas TEHOT 2+0
– Armoitettu maalitykki, jolta kieltämättä odotettiin enemmän, oli hieman huonolla asenteella liikenteessä, ei oikein laittanut itseään likoon täysillä. Liikkui vähän, eikä puolustanut kunnolla. Viime vuoden ratkaisija jäi aika näkymättömäksi.

JANI MANSIKKAMÄKI, 1 leijona TEHOT 1+0
– Seinäjoen parasta taksipalvelua vuodesta 1996 teki taas sen mitä mieheltä odotettiinkin eli maalin, lisäksi väkivahva karhu maalin edessä. Ei kaihtanut myöskään likaisia temppuja ja oikeastaan 3.erä menikin niitten harjoittamiseen ja tyytyväinen hymy levisikin naamalla aina jonkun vilunkin onnistuttua.

TUOMARIT

MARKUS KUJANPÄÄ, 1 leijona
– ”Manku” on ollut tuomarien kauhu jo 90-luvulta saakka ja varsinkin valmennusuran alku-aikoina Markuksella on ollut tuomareille asiaa, milloin fläppitaulu on lentänyt kentälle, milloin tuomareille on mafia-tyylisesti vihjailtu, että jos vihellyksen taso ei nouse saattaa mennä nenähommiksi. Sittemmin Markus on rauhoittunut ja Manku on alkanut jossain määrin ymmärtää tuomareiden sielunelämää, joistakin on tullut jopa kavereita ja nyt tämä Lapuan ainut lukion käynyt päätti ottaa pillin omaan kouraan ja lähti viheltämään peliä joka ei ollut niitä helpoimpia. Peli meni silti hyvin, linja pysyi, oli rauhallinen eikä antanut pelaajien (Punkin) itkuvirsien vaikuttaa itseensä.

SAMI HILLU, 2 leijonaa
– Samille peli oli jo neljäs eli kysymyksessä on konkariviheltäjä, joka saikin kohtuutonta kritiikkiä (yllätys,yllätys) HoPan puolelta, yksi kyseenalainen tuomio johon ei peli ratkennut, mutta muuten tasaisen hyvää työskentelyä koko pelin. Oli kokeneempana aktiivisempi tuomari.