PELAAJAKUVAUKSET

Edustuksen pitkä kausi on takana ja nyt on hyvä käydä enemmän tai vähemmän totuudenmukaisesti pelaajat ja muut joukkueeseen kuuluvat läpi.

1 Kalevi Kuikka (mv)
Tämä varsinainen reissupelaaja ei ole päässyt harjoittelemaan haluamallaan tavalla, mutta taso on silti pysynyt totutun hyvänä. Omintakeiset torjunnat pysäyttävät vastustajien vetoja yllättävällä tavalla. Tärkeä taustahenkilö myös joukkueen olemassaolon kannalta. Haastaa Kuusiston joukkueen golf-tittelistä.

2 Heikki Nikkola (p)
Todellinen erikoistilanteiden mies. Korkeanpaikan leiri loppukaudesta piti tämän Jäykän Kynämiehen sivussa useammasta pelistä, mutta nousukarsintasarja näytti taas oikean tason. Perusvarma pakki, joka takoi sen saman seitsemän syöttöpistettä kuin viime kaudellakin. Maalisarake tosin kolminkertaistui kolmeen maaliin. Odottamattomia liikkeitä niin pelireissuilla, korttipöydässä kuin tanssilattiallakin.

4 Jarkko Hietikko (p)
Poliisi on joukkueen herättelijä ja kanssapelaajien arvostama pukukoppipelaaja parhaimmillaan. Perus- ISB, joka on ollut mukana jo alasarjoista lähtien. Teki pari maalia muutaman vuoden tauon jälkeen ja omaakin rautaisen kudin sekä kovan kaksinkamppailuvoiman. Pelin taso nousi koko ajan kauden edetessä. Saattaa haastaa ensi syksynä Rahnaston kapteeniäänestyksessä 😉

6 Teemu Turunen (h)
Uusi tuttavuus, joka oli nostamassa viime kaudella Nokian KrP:tä 1.divisioonaan. Muutto Kyrönmaalle ja paidanvaihto ISB:n valkoiseen tuotti runkosarjassa mukavat 25 tehopistettä debyyttikaudella. Tämä Parkanon putkimies on todellinen taistelutahdon ruumiillistuma, taskuraketti, joka ei itseään säästele, eikä myöskään leukojaan. Tuloksena kaudesta pisteiden lisäksi myös aivotärähdys ja sairaalassa vietetty yö, sekä muutamia muita pienehköjä iskuja.

7 Timo Jouppila (pj)
Jaostomme arvoisa puheenjohtaja pursui harjoitteluintoa syksyllä ja vaihtoi II-joukkueen edustukseen useiden pyytelyjen jälkeen. Jo kauemman aikaa kiusanneet polvet sanoivat kuitenkin yhteistyösopimuksen irti ja edessä oli leikkaus, eikä pelejä kertynyt muuta kuin YleX-cupissa. Heiluttaa pj:n nuijaa kokouksissa todella terävästi, ja on muutenkin tärkeä taustatekijä jaoston toiminnassa.

10 Eero Rahnasto C (h)
El Capitano, joka pelasi elämänsä kauden, erityisesti pisteiden valossa. Pisteet 41+16=57 oikeuttivat pistepörssissä 2.sijaan heti Riku Vennon jälkeen. Myös noususarjassa syntyi vakuuttavaa jälkeä. Muutenkin tärkeä lenkki joukkueessa joka osa-alueella. Hakee palloa alhaalta ja on jo kohta ratkaisemassa hyökkäyksiä toisessa päässä. Yksi tehokkaan ylivoiman päättäjistä. Verbaaliakrobaatti (ainakin omasta mielestään), joka pitää huumoria yllä joukkueessa. Ei lisättävää.

11 Tommy Koponen (h)
Liigakokemusta ja valtavasti näkemystä lajista. Paketti, josta ei voi kieltäytyä pelaajan halutessa itse tulla mukaan. Toi rauhallisuutta kaikkiin peleihin, joihin ehti valmennuspuuhiltaan mukaan. Siinä sivussa syntyi tehoja yli pisteen keskiarvolla. Erityisesti puolustuspelin erikoismies. Toivottavasti nähdään tulevaisuudessakin valkopaidassa.

12 Markku Neva-Keturi (h)
Taikuri pelasi tavoilleen uskollisena hienon kauden ja oli parhaimmillaan ns. kovissa peleissä. Valtavan työn seuran hyväksi tehnyt mies näytti edelleen esimerkkiä kentällä ja sen ulkopuolella. Sami Kosken lähdettyä edellisen kauden jälkeen taalajäille otti enemmän roolia pelinrakentelussa ja onnistui siinä vähintäänkin hyvin. Omistaa jättikokoisen Isbi-sydämen ja jatkaa seuran eteenpäinviemistä tulevina vuosina.

18 Tatu Hietikko (h)
Vempula sai vastuuta tällä kaudella vihdoinkin ansaitsemallaan tavalla ja kiitosta annettiin valmentajalle puhtaasti peliesitysten kautta. Viime kaudella 6 pistettä, tällä kaudella 35 pistettä. Tärkeä jakaja ylivoimassa. Kulmassa erilasia kyniä löytyy kymmeniä. Haastaa Pekon joukkueen ravimiehen tittelistä.

21 Tuomas Vierula (h)
Alkukauden omalla varmalla tasollaan pelannut Tuoppi muutti joukkueen harmiksi Turun maisemiin vuodenvaihteessa, eikä ole sen jälkeen kyennyt enää vahvistamaan joukkuetta. Ulottuva, puolustusvelvollisuudet tunnollisesti hoitava sentteri, joukkuepelaaja isolla J:llä. Aina tervetullut takaisin joukkueemme riveihin.

22 Sami Hillu (p)
Ehdottomasti sarjan all-star – pakki, jonka peliesitykset kehittyvät edelleen. Pallon suojaus ja avaukset ovat huippuluokkaa, laukaus ollut monissa peleissä ratkaisevan hyvä. Ylivoimassa viivajakajana ja kaksinkamppailuissa todella kova luu. Armeija ei tuntunut haittaavan pelaamista alkukaudesta, vaan poikahan päätti jäädä jopa töihin Kauhavalle. Valtava kehitys tällä kaudella ja minuutteja tuli kahden ketjun takana koko loppukauden.

26 Jarno Haapamäki (p)
Puolustuksen kova luu, joka hoitaa mukisematta ja tehokkaasti oman ruutunsa. Pallonriistojen ja laukausten peittämisen erikoismies ja saakin tästä maalivahdeilta runsaasti varauksetonta kiitosta. Isosta ISB-sydämestä kertoo matkustelu opiskelupaikkakunnalta Espoosta Ilmajoelle joukkueen käytettäväksi.

29 Tomi Rinta-Jaskari (h)
Lupaava juniori SPV:n puolelta kävi pelaamassa pari ottelua farmisopimuksen puitteissa, joissa syntyi myös pari maalia. Hyvä pelisilmä ja laukaus.

42 Jussi Klemola (p)
Myös SPV:n A-poikia. Haisteli II-divisioonan vauhtia 3 ottelun verran. Ulottuvana pelaajana erityisen hyvä pallonriistäjä, joka on tietysti pakille melko hyvä ominaisuus.

44 Olli Yli-Karjanmaa (p)
Nopea ja fyysinen takalinjojen lukko. Joukkueenjohtaja Kuusiston sanoin, kun Olli lähtee laitaa pitkin juoksuun ja tielle sattuu vastustajia, näky on kuin rekka ajaisi porotokkaan. Pitkän linjan ISB:läinen, joka on nähnyt myös alasarjojen tason sama logo rinnassa.

49 Sami Koski (h)
Ansaitusti isompiin ympyröihin siirtynyt Tuomikylän Gretzky pelasi tällä kaudella yhden koitoksen kasvattajaseuran riveissä, jossa lapualaiset ottivatkin Samin hellään huomaansa. Lunastanut paikkansa liigan eliittipelaajien joukossa, eikä todennäköisesti tule pelaamaan ainakaan kymmeneen vuoteen ISB:n paidassa, kuin korkeintaan farmin kautta joitain pelejä. Paluuta toki odotetaan aikanaan kasvattajaseuraan!

66 Ville Loukasmäki (h)
Niin. Osaahan se poika vetää. Nopeasti ja kovaa, pienestäkin tilasta. Mitäpä muuta sitä vedolta tarvitsee? Kaksi pelattua ISB-kautta, joiden aikana kasseja liiton peleissä on tullut räpsittyä 112 kpl. Ratkaissut pelin jos toisenkin omalla panoksellaan. Jos valmentaja sanoo, että vedetään tälle molarille alas, niin tämä mies vetää ekaan erään kolme ylälompsaa.

71 Timo Paakkinen (mv)
Hyvä treeni on tuonut hyvää kehitystä. Nopeat kädet ja terävä heittokäsi (tällä kaudella 0+4) on ollut jo valmiina, kun taas tämä kausi on tuonut liikkuvuuteen aivan uusia ulottuvuuksia. Todellisia once-in-a-lifetime-saveja tuli tällä kaudella niin monta, että tuota nimitystä täytyy vielä miettiä. Ehkä se elämän paras pelastus on vielä tulossa? Hoitaa myös oman ruutunsa jaoston tehtävistä.

77 Juha-Matti Valli (h)
Tällaisia miehiä tarvitsee jokainen joukkue. Puolustava sentteri pystyy pelaamaan helposti myös pakkina ja on aina toisen maalivahdin puuttuessa valmiina kaivamaan näppylähanskat esille, mikäli tarvetta tulee. Lisäksi alivoimapelaamisessa joukkueen ehdotonta eliittiä hallitessaan sijoittumisen kerrassaan mainiosti. Ei elä omista pisteistä, mutta silti parannusta viime kauteen kolminkertaisesti. Jatkosarjassa myös tärkeä voittomaali.

85 Petri Pollarinen (h)
Tampereen Gunnersin A-pojista ISB:n scouttaus-koneiston haalima ”lennonjohtaja”. Alkukausi pakkina ja loppukausi hyökkääjänä, joka kertoo jo itsessään kaverin monipuolisuudesta. Kova ja tarkka veto sekä hyvät syötöt, joilla järkytettiin vastustajia yli 20 pisteen arvosta. Muodosti Tunturin kanssa kovan karvaajaparin.

91 Jarkko Ojala (h)
Punkki on myös niitä pelaajia, jotka pelaavat paikkaa kuin paikkaa. Aggressiivinen niin pelikentällä kuin pokeripöydässäkin. Kuuluisa ”Könninkello” – harhautus rankkarissa oli kovaa valuuttaa varsinkin loppukaudesta. Menkijärven Muhammed Ali, Pohjan Pyöveli, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tärkeä pukukoppipelaaja.

97 Miika Toivio (h)
Joukkueen nestori, joka näyttää pienemmilleen mallia. Pisteiden perusteella huikea parannus edelliseen kauteen, 18 pisteestä 33:een. Tämä näkyi myös kentällä ja erityisesti Vempulan kanssa päätypyörityksellä Erkalle luodut tekopaikat olivat elintärkeitä joukkueelle. Tyylipoliisi, joka pitää puimurikuskien lompakot poissa takataskusta.

Valmentaja: Matti Pollari
Otti uutena miehenä valmennusvastuun joukkueen peräsimessä kesällä ja sopeutuikin joukkueeseen menestyksellisesti. Sekoitteli pakkaa monella eri tekniikalla ja loi pieneen pelaajarinkiin tarvittavaa kilpailua pelipaikoista. Pidetty valmentaja, joka rauhoitteli joukkuetta kiperissäkin tilanteissa. Tämä siitäkin huolimatta, että saattoi itse olla sydänkohtauksen partaalla koko ajan. Nosti omalla panoksellaan muutamien pelaajien pelin tasoa.

Joukkueenjohtaja: Antti Kuusisto
Markkinointipäällikkö otti tällä kaudella jälleen askeleen eteenpäin kohti omaa valmentajuutta toimien Pollarin apuna ja tasapainottavana tekijänä penkin takana. Elää joka solullaan pelissä mukana antaen pelaajillekin palautetta toiminnasta mikäli aihetta on. Ja yleensä on. Satoja ja taas satoja tunteja seuran eteen tehnyt bisnesvainuinen kaveri, joka passailevasta pokerityylistään huolimatta on aggressiivinen golfkentällä. Tulevaisuus ammattilaisena jommassakummassa lajissa häämöttää. Tai kenties ISB:n toimitusjohtajan palli?

Huoltajat: Matti Yli-Karjanmaa
Ja huolto se vaan pelaa ja pelaa. Kakura hoitaa ruutunsa moitteettomasti ja vielä sen ylikin. Kovana ruuvailijana ja säätäjänä sopii muutenkin näin tekniseen porukkaan. Tuonut oman ison panoksensa myös kökkähommiin, eikä kartakaan kutsua kun sellainen käy, oli sitten sunnuntaiaamu tai ei. Päätösreissun pääjärjestäjä ja saunailtojen pääriekkuja.

Raine ”Pekko” Niemistö
Lasso hoitaa myös omaa tonttiaan joukkueessa, vastuualueena erityisesti joukkueen henkinen hyvinvointi. Myös pullot täyttyvät, mikäli tarvetta ilmenee. Kymmeniä tunteja seuran eteen mm. järkkärinä. Pelireissujen nopein reaktiolähtijä, linja-autosta ruokalinjastolle nimittäin. Ravimiehiä

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus