YKSIPUOLISTA VÄKIVALTAA LOHJALLA

Ilmajoen Kisailijoiden Salibandyn (ISB) pitkä kausi päättyi tappioon. Lohjan Salibandy säilytti ansaitusti sarjapaikkansa 1.divisioonassa kahdella voitolla ja ilmajokelaisten pelit jatkuvat ensi vuonna uusia paikallistuulia saavassa 2.divisioonassa. Lohjalaiset olivat parempia toisessa karsintaottelussa lukemin 10-2 (3-1,6-0,1-1).

Kotijoukkue onnistui maalinteossa upealla kiertovedolla jo toisella minuutilla. ISB pääsi koittamaan kavennusta ylivoimalla hieman ennen erän puoliväliä. Kohtuullisen hyvin loppukaudesta toiminut yv onnistuikin ja kavennuksesta vastasi Ville Loukasmäki tulisella vedollaan Sami Hillun syötöstä. LoSB siirtyi jälleen johtoon näyttävän yhdistelmän päätteeksi ylivoimalla. Maalissa kaksi erää pelannut Kalevi Kuikka piti ISB:tä pystyssä lähes yksin loistavilla torjunnoillaan. Loukasmäen vedettyä tolppaan soi kohta toisessa päässä, kun 3 minuuttia ennen erän loppua LoSB karkasi kahden maalin taukojohtoon.

Toisen erän alkuun tuli uudestisyntynyt ISB. Maalipaikkoja luotiin kuin liukuhihnalta, mutta viimeinen silaus eli maalinteko jäi haaveeksi, osaksi myös hyvin pelanneen, Oilers-taustaisen maalivahdin Jani Malmelinin vuoksi. Ennen erän puoliväliä ISB-kulmassa sattui pieni kahakka, jossa Jarno Haapamäki sekä LoSB:n hyökkääjä väänsivät play-off – hengessä. Pienen jälkipuinnin päätteeksi jäähyt jaettiin ja lopputulos Haapamäki 5 minuuttia, LoSB 0. Tästä voi sanoa vähintäänkin ISB:n pelin seonneen, vaikkakin 5 minuutin aikana LoSB onnistui vain kerran. Jäähyn jälkeen nopeat kaksi maalia ja selässä nitkahti. Erän loppupuolella Jarkko Hietikko etsi ystäviä älyn rajamailla vaeltaneista tuomareista, mutta heikolla tuloksella 2+10 minuuttia. Edeltäneessä tilanteessa Loukasmäki oli estänyt maalipaikassa ollutta lohjalaista 2 minuutin arvoisesti. Kahden miehen ylivoimalla kotijoukkueen kapteeni osui ja tilanne oli 7-1. Juuri ISB:n tullessa täysilukuiseksi iski LoSB kahdeksantensa ja erän loppuun LoSB onnistui taukotilanteeksi 9-1.

Kolmanteen erään ISB lähti taistelemaan erävoitosta. Maalille tuli Timo Paakkinen, joka myös näytti parasta osaamistaan maalinsuulla. Viimeinen kolmannes oli käytännössä vain pelailua ja pelin loppumisen odottelua, vaikkakin ISB taisteli erävoitosta hieman tiiviimmällä puolustamisella. Eero Rahnasto maalasi lainamailalla Tatu Hietikon syötöstä ja kotijoukkue onnistui myös lopussa kertaalleen, ylivoimalla. – Pitkä kausi takana ja takki on tyhjä. Vaikka nousu jäi haaveeksi tällä kertaa, niin pelasimme loistokauden ja venyimme ratkaisevissa paikoissa niin kuin voittavan joukkueen pitääkin tehdä, kertoi Antti Kuusisto kauden päätteeksi.

ISB:n iskuryhmä oli espoolaisvahvistuksin mukana ja ansaitseekin kiitoksen loppuun asti tykittämisestä. Hietalakin sai kuulemma lasinsa takaisin!

Tässä pöytäkirja viimeisestä kamppailusta:
http://www.salibandyliiga.fi/ottelukooste.asp?sarjaId=5&ottelu_id=1174483469

Kausi on siis päätöksessä ja pitkien vaiheiden jälkeen ISB:n toiminta tähtää ensi kaudella kolmatta kautta 2.divisioonaan, vaikkakin edelliseen kauteen tuli paljon parannusta. II-joukkueen nousu 4.divariin tukee näkemystä toiminnan kehittymisestä. 2.divarista tuleekin mielenkiintoinen, sillä sekä PeTo että Seinäjoen Sisu varmistivat vaasalaisjoukkueiden kustannuksella nousunsa 2.divariin. Divarin koostumus vaikuttaisi seuraavalta:
SBS Lapua
Nurmon Jymy
Redy, Kokkola
Jeppis FBC, Pietarsaari
Seinäjoen Sisu (nousija)
Peräseinäjoen Toive (nousija)
Himangan Pallo (nousija)
Nibacos, Kokkola (putosi I-divarista)
SB Vaasa (putosi I-divarista)
Ilmajoen Kisailijat Salibandy

Kohti ensi kautta kuljetaan päätöstilaisuuden kautta, joka pidetään Ilmajoki-hallilla perjantaina 13.4. klo 20.00. Kiitokset kaikille, joille ne kuuluvat!