PISTETILIN AVAUS SUORITETTU

Kakkonen matkasi Kristiinankaupunkiin asti yrittämään pistesaldon kilahtamista nollasta ylöspäin. Matkaan saatiin tällä kertaa edellisturnausta reilumpi nippu pelimanneja, ja muitakin miekkosia. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui avausturnauksen pirteäsi huseerannut Top Corners Vaasasta. Kokeneet pelimiehet näyttivätkin alussa lähtevän viemään peliä haluamaansa suuntaan, mutta pian Kakkonen heräsi ja vei lopulta avauspisteitä saman tien 2 kappaletta, loppulukemat valkopaitaisille 8-5 (2-2, 3-1, 3-2).

Alkutahdit löi siis ToCo johtamalla peliä neljän minuutin jälkeen 0-2. Kapteeni Manne Niemelä iski kuuden ja puolen minuutin kohdalla Janne Haapamäen laukomasta räiskäleestä kimmonneen rebound-pallon silakkapyytimiin ja peli alkoi jopa hieman kääntyä. Erän lopussa hienoinen ISB-painostus sai palkintoa, kun Joonas Haapamäen vahva nousu päättyi vähemmän vahvaan laukaukseen. Sen verran suuntaa kuitenkin oli, että alakulmaan taittui valkoisen 26-reikäisen matka ja tilanne oli tasan.

Toiseen erään ISB sai vahvan alun, kun tasavajaalla Niemelä rankaisi jälleen, ja syöttäjänä edelleen Janne Haapamäki. 4-2 -lukemat iski voimalla Tommi Lähdesmäki keskeltä Juha Puhtimäen oivaltavasta syötöstä. ToCo osui välissä kerran, mutta ei hyödyntänyt kohta saamaansa ylivoimaa ja tästä Xylitol-Sisua nielleenä jo kertaalleen yliriman poikkaissut Puhtimäki osui puiden väliin ja tilanne oli 5-3.

Kolmannen erän alku lupaili jälleen Anna-mannaa kun Puhtimäki yritti jo toista maalia rikki, tällä kertaa ylärima ohjasi pallon verkkoja kohti ja etumatka oli kolmen maalin veroinen. ToCo löysi kuitenkin jostain ykkösen ja pakin välistä kirivaihteen tullen jo maalin päähän, eivätkä Kakkosen miehet hetkeen tienneet missä mennään. Ottelun loppu alkoi kuitenkin vaikuttaa kypsemmältä pelaamiselta mediumin sijaan ja maalin johtoa turvattiin viisaasti. Nuori tulokas Tero Lehtinen iski ensimmäisen maalinsa aikuisten sarjassa tärkeään paikkaan, sillä aikarauta osoitti lukemia 43.26. ISB otti maksaneiden katsojien iloksi vielä jäähyn viimeisellä minuutilla ja ToCo päätti koettaa onneaan kuudella neljää vastaan. Kovin hienosti ei yv pyörinyt ja Puhtimäen katkosta pääsi Janne Haapamäki iskemään loppulukemat.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella nähtiin kunnolla yritteliäs Kakkonen ja tuloskin oli sen mukainen. Ykkösketju Janne Haapamäki-Manne Niemelä-Juha Puhtimäki lunasti odotuksia yhteistehoilla 5+5.

Toisessa mittelössä kehän toiseen nurkkaukseen saapui edustustakin Cupissa kiusannut Isojoen Urheilijat, joka oli pelannut kauden aiemmat kemut varsin hienosti. Kakkonen venyi ottelussa taistelun kautta tasapeliin 4-4 (2-2, 1-1, 1-1), vaikka Puhtimäki ja Kuikka olivat poissa rosterista.

Avauserän ensimmäinen kymppi mentiin punapaitaisen IU:n komennossa tilanteeseen 2-0 asti. Toinen IU.n maali herätti ilmeisesti hieman kohmeisen Kakkosen, sen verran kova oli viivasta ammuttu yläkulmalaukaus. Ajassa 12.10 kevyen pirtsakasti esiintynyt Eero Rantanen venytti verkkoja ensimmäistä kertaa miesten karkeloissa Tommi Lähdesmäen tarjoilusta. Erän lopussa Mikko ”Esko” Ala-Huikku yrittää jotain kiepsahdusta maalin eteen, josta valkoinen taisteluväline karkaa keskelle nousseelle Juha Udeliukselle, jonka tarkka kuti uppoaa takanurkkaan. Nam nam.

Toisessa erässä molemmat jäähyilevät varmuuden vuoksi jonkin verran, ISB ottaa jäähyn väärästä vaihdosta (Niemelä, käsi ylös). Tätä ennen Manne ehtii kuitenkin rokottamaan lähes puolesta kentästä, kun laidat pidetään av-neliön toimesta vartioituina, syöttöpiste sotilaspoliisi Jukka Mäenpäälle. Tasavajaalla IU tasoittaa ja päätöserään saadaan jännitettävää oikein kokonaisen rahan edestä. Maalissa Tomi ”Ruoska” Ruohoniemi otti näyttäviä koppeja pitäen pelin tasaisena.

Hetken näyttää jo siltä, että mennään käsi kädessä tasapeliin sopumeiningillä, mutta sitten juniorikenttä laittaa pyörremyrskyn päädyssä liikkeelle ja lopputulemana saadaan rangaistuslaukaukseen oikeuttava rike aikaan maalin edustalla. Rankkaria ampumaan asettui huippukovatasoiset sisäiset karsinnat voittanut Janne Haapamäki. Varma laukaus yläkulmaan kirvoitti pari hymyä vaihtopenkillä, mutta liian aikaisin. Vain puoli minuuttia tästä ja jälleen iskee IU-pakin jättilämäri pallon yläseen ja peli on taas tasan. ISB pääsee vielä viimeiset kaksi minuuttia pelaamaan ylivoimaa, mutta ei saa rakennettua enää mitään maaliin oikeuttavaa paikkaa, joten pisteen laitetaan tasan.

Pisteille Kristiinankaupungissa: Janne Haapamäki 2+3, Niemelä 3+1, Puhtimäki 2+1, Lähdesmäki 1+2, Udelius, Rantanen, Lehtinen ja Joonas Haapamäki 1+0 sekä Ala-Huikku ja Mäenpää 0+1.

Seuraava turnaus on 14.11. Kurikassa, jossa poikkeuksellisesti nautitaan salibandysta kolmen ottelun verran.