RANKKAREILLA JATKOON

ISB sai vastaansa cupin 4.kierroksella ennakkoluulottoman vastustajan Joutsenosta, kun Katajan 3.divisioonajoukkue haastoi tosissaan valkopaitaisen kotijoukkueen. Vastustajan tasoa osattiin ennakoidakin, mutta ISB:llä oli silti todellisia vaikeuksia syttyä otteluun. Vasta tiivistys ja ketjumuutokset nostivat kolmannessa erässä ISB:n tasoihin ja jatkoajalle. Maalittoman jatkoajan päätteeksi ammuttiin rankkarit, jotka kotijoukkue klaarasi 3-2. Koko ottelu merkittiin näin ISB:lle lukemin 6-5 rl. (3-2, 0-2, 2-1, 0-0, 3-2).

Avauserä sai vielä lentävän lähdön, kun ajassa 7.10 joukkue oli kuronut jo kolmen maalin johdon. Onnistujina Eero Rahnasto kahdesti ja Teemu Turunen kertaalleen. JoKa pääsi kuitenkin tämän jälkeen mukaan paremmin ja onnistui kahdesti ennen erätaukoa. Toinen erä oli puolestaan täysin vierailijoiden. Pallonhallinta annettiin heille ja keltapaitaiset painelivatkin saman tien ohi. Paljolti tuntui siltä, ettei kahteen ensimmäiseen erään saatu kotijoukkuetta kunnolla syttymään.

Viimeisessä erässä Petri Pollarinen tasoitti ensimmäisessä vaihdossa ja odotettavissa oli tiukka loppu. Ajassa 51.44 vieraiden Janne Pursiainen siirsi joukkueensa johtoon ja ISB oli pakotettu tiivistämään kahteen kentälliseen. Ajassa 55.53 Olvin Teho-pelaajana palkittu Pollarinen osui vaparista ja edessä oli jatkoaika, vaikka JoKa sai pelata kaksi viimeistä minuuttia ylivoimaa.

Molemmilla oli jarkoajalla omat paikkansa, ja ISB:lle tarjottiin heti alkuun ylivoimaa, mutta aikaisempina vuosina hyvin osunut ISB-ylivoima ei osunut tälläkään kertaa, vaan ylivoimasaldo oli kotijoukkueella tänään 0/4. Kataja osui maaliinkin 6 sekuntia ennen jatkoajan loppua, mutta se hylättiin korkeana mailana.

Rankkareissa ISB:n onnistujia olivat Heikki Nikkola, Jarkko Ojala ja ratkaisijaksi viimeisenä laukojana noussut Pollarinen ja rankkarit ISB:lle siis 3-2. Joukkueista parhaina palkittiin Katajan Ville Kuusela ja ISB:stä varmaotteisesti pelannut puolustaja Timo Fält. Erityismaininnan ansaitsee myös maalissa upean pelin pelannut Jani Syysmäki, joka oli myös rankkarikisan sankareita. Erikoisuutena rankkareista voidaan mainita JoKan ensimmäinen osuma, rankkari, jonka Syysmäki jo torjui, mutta Katajan pelaaja laittoi reboundin sisään. Jostain syystä tämä maali hyväksyttiin, mutta onneksi tämä ei ratkaissut ottelua.

Pisteille: Pollarinen 2+1, Rahnasto 2+0, Toivio 0+2, Turunen 1+0 sekä Hillu ja T. Hietikko 0+1.

Arvonta cupin 5.kierrokselle on alkuviikosta ja jännityksellä odotetaankin tulevaa vastustajaa. Melko varmasti vähintään divarijengi tulee vastaan.

Divari jatkuu puolestaan tulevana viikonloppuna kahdella vierasottelulla. Lauantaina isäntänä toimii FBC Turku ja sunnuntaina FBT Pori.