SUNNUNTAIN SUOSITUS: ILMAJOKI-HALLI KELLO 15!

Sunnuntaina on luvassa kalenterivuoden viimeinen kotiottelu miesten 2. divisioonan osalta. Tässä tapauksessa määrä korvaa laadun. ISB Ilmajoen vieraaksi saapuu nimittäin rakas paikallisvastustaja Nurmon Jymy. Joukkueet ovat vuosien saatossa ehtineet kohtaamaan toisensa useamman kerran, eikä tunnetta varmasti ole puuttunut yhdestäkään ottelusta.
Ennakon knoppina voidaan kertoa, että kaiken kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet toisensa 18 kertaa tällä sarjatasolla. Historiatilasto antaisi tukea, että joukkueiden voimasuhteet ovat vuosien saatossa olleet varsin tasaiset. ISB on poistunut kentältä 9 kertaa voittajana Jymyn 7:ää vastaan. Kahdesti pisteet on myös tasattu.

Sunnuntaina noilla tilastoilla ei ole merkitystä. Tänä vuonna ja tällä hetkellä joukkueet sen sijaan löytyvät sarjataulukosta sijoilta 1 ja 2. ISB:n johtaessa sarjaa kahden pisteen erolla Jymyyn. Voidaan siis hyvällä omallatunnolla sanoa, että jos käyt kauden aikana yhden 2. divisioonapelin katsomassa, näiden joukkueiden kohtaaminen on se peli. Ensimmäinen mahdollisuutesi tälle kaudelle koittaa sunnuntaina.

Nurmon Jymy on aloittanut kautensa viiden voiton ja kahden tappion merkeissä. Tappiot tulivat peräkkäin, kun ensin Nibacos haki pisteet Nurmon liikuntahallilta ja seuraavassa pelissä SB Vaasa II oli kotonaan niukasti nurmolaisia vahvempi. Näiden jälkeen joukkue on ehtinyt kolmen ottelun voittoputkeen, jonka aikana kaatuivat sekä nimivahva TU, kuin myös paikallisvastustaja Mailattomat. Edellisessä ottelussa Jymy vietti maalijuhlia SC Alajärven kustannuksella iskemällä pallon 15 kertaa verkkoihin.

ISB on edelleen kauden avauksen jälkeen kerännyt tililleen pelkkiä voittoja. Edellisessä ottelussa vahvasti aiemmin kaudella esiintynyt SB Vaasa YB joutui poistumaan Ilmajoki-hallilta 10-3 tappion saattelemana. Kyseessä oli Ilmajokisten kuudes voitto peräkkäin. Noiden kuuden voiton turvin ISB pitää yksin sarjan piikkipaikkaa hallussaan. Tilastot ovat ilmajokisten puolella myös muiden kuin pisteiden osalta. ISB on sekä tehnyt sarjassa eniten maaleja (72), että päästänyt vähiten (38). Vahvaa puolustuspelaamista vaaditaankin myös sunnuntaina, että pisteet pysyvät Ilmajoella. Hyökkäyksessä tehot ovat edelleen jakaantuneet tasaisesti kaikkien kolmen kentän kesken. Tämä lupaakin erittäin hyvää sunnuntaille

Myös yleisötavoite on pelin edellyttämällä tasolla. Turhia nöyristelemättä tavoitteeksi on ladattu todella kova 322, joka on kevään 2009 ratkaisupelien ennätysyleisö ISB:n noustessa divariin. Toisena ennakon knoppina voidaan kertoa, että joku tuon ottelun nuorista rumpaleista on nyt siirtynyt katsomon puolelta kentän puolella. Tämän ympyrän sulkeutumista halutaan tukea myös jatkossa. Tästä syystä ISB tarjoaa kaikille peruskouluikäisille vapaan pääsyn sunnuntaina otteluun. Näiden joukossa luonnollisesti myös seuran juniorit.

ISB – Nurmon Jymy sunnuntaina 29.11. klo 15.00 Ilmajoki-hallilla.

Ole silloin paikalla!

Näissä kohtaamisissa onnistumisista osataan nauttia.

Edellisen paikallispelin tunnetta viime keväältä.