AJATUKSIA MIESTEN VIIMEISISTÄ TURNAUKSISTA JA JYPINKYLÄSTÄ

LOHTAJA 18.2.2017

SB Jymy-ISB 6-1 (2-0, 2-1, 2-0)

Sarjataulukon mukaan tärkeät pelit tiedossa. Muutamia poissaoloja ilmaantui, joten vahvistuksia jouduttiin lähteä hakemaan. Turnaus pelattiin Keski-Pohjanmaalla, jonka vuoksi vahvistukset otettiin paikallisista. Vastaan asettui Nibacoksen farmijoukkue, SB Jymy. Perässä juoksemiseksi pelaaminen meni. Välillä ehdittiin ja omat paikatkin oli saada maali aikaiseksi, varsinkin ekassa erässä. Nopea pallonliikuttelu aiheutti myöhästymisiä ja tuotti ilmajokisille kasan haasteita, varsinkin kokeneempi osasto oli myöhässä. Se tarkoittaa yleensä turhautumista ja kasan jäähyjä niin kuin nytkin. Kun vahvistukset eivät pelejä pysty yksinään ratkaisemaan, niin tulostaulu näyttää rumia lukuja. Paakkinen maalissa ja tuomarit kentällä hoitivat hommansa. Viimeksi mainitut toki eivät olleet muuta kuin työpaikallaan. Seuraavassakin turnauksen pelissä taisteltiin isoista pisteistä ja punainen kortti viuhui syyttä suotta. Auktoriteetti täytyy ansaita. Parannettavaa jäi, muilla kuin SB Jymyllä.

ISB – Team Atria

Isoiden pisteiden pelit jatkuu. Tällä kertaa Heikki Nikkola onnistuu pelaamaan kelvollista puolustuspeliä, mutta jäähyilee. Atrialaiset eivät onnistu ylivoimalla vaan ilmajokiset pelaavat hyvää puolustuspeliä. Panokset ovat koholla ja peli on tarkanlaista. Erän puolen välin tietämillä ISB:lle tulee musta kolmiminuuttinen, vastustaja tehtailee kolme maalia. Toisen erän alussa maalivahti Ruohoniemi hoitaa, ettei tule lisäosumia. Tällä kertaa erän loppu on ilmajokisten, samaiset kolme maalia yhtä moneen minuuttiin ja tasatilanteessa tauolle. Erä alkaa epäonnekkaasti omalla maalilla, mutta Loukasmäki kuittaa tasoituksen 30 sekunnin edellisestä. Seppo Peltola nakuttaa hattutempun viimeiselle kympille ja sinetöi voiton Team Atrialle.

 

Turnaus 4.3.2017 Qmax

Amerikaarto -ISB 7-7 (2-3, 2-1, 3-3)

Viimeisen turnauksen panoksina ainoastaan kunniallinen kauden lopetus. Mikäs sen mukavampaa kuin päättää kausi voittoihin. Viiteen minuuttiin maaliverkot soivat viidesti. Merikaartolaiset kahdesti ja ilmajokiset kerran enemmän. Miika Toivio viimeisteli illan toisensa, mutta vastustajan Henrik Nyström teki kaksi maali ennen toisen kolmanneksen loppua. Viimeinen erä alkoi mallikkaasti ja ilmajokiset tekaisivat kolme maalia alta kolmen minuutin. ISB:llä oli paikkansa tappaa peli mutta vastustajan maalivahti venyi näyttäviin koppeihin. Kliseisesti kun itse et tee, niin vastustaja tekee. Amerikaarto aloitti kirin ja onnistuivat siinä. Loppulukemat 7-7, kertoivat totuuden, molemmilla oli hetkensä voittaa ottelu.

 

ISB-Nurmon Jymy 6-5 (4-1, 2-1, 0-3)

Paikallisvastustaja Nurmon Jymyn voittamiseen olisi mukava päättää kausi. Ilmajokiset aloittavat ottelun räväkästi. Ajassa 9.38 taululla komeilee 4-0 johto. Timo Fält maalaa niistä kaksi. Ex-ISB kaventaa Timo Viita kaventaa kuitenkin ennen erätaukoa. Toinen kolmannes saa lentävän lähdön. Puolentoista minuutin pelin jälkeen tulostaululla komeilee lukemat 6-1. Molemmat maalit teki Toivio, ensimmäisen Juha ja toisen Miika. Ottelu näyttää ratkenneen ja jalka otetaan ns. kaasulta. Sen saa erityisesti tuntea Timo Paakkinen maalissa, jonka otteet läpi ottelun ovat erinomaiset. Nurmolaiset tehtailevat kavennuksia yksi kerrallaan ja ovat maalin jäljessä 14 sekuntia ennen loppua. Ja pääsevät vielä kokeilemaan tasoitustakin, kun ISB:n miehillä on vaan maalinteko tyhjiin mielessä. Kellosta saadaan kuitenkin tarvittavat sekunnit kulutettua. Voitolla kausi päätökseen ja katseet kohti tulevia pelejä, jotka tulevat jatkumaan Ilmajoella. Kapteeni kiittää ja kuittaa kauden päättyneeksi.

#9

 

Lauantaina 20.5.2017 tapahtuu isoja asioita salibandyn saralla hyväntekeväisyystapahtuman muodossa. Entinen ISB-peluri Marko Viinikainen sai syöpädiagnoosin tammikuussa 2016 ja käy tällä hetkellä omaa taisteluaan. Tervetuloa mukaan tsemppaamaan Makea ja tukemaan Suomen Syöpäsäätiötä. Pelipaikkana Synergia-areena Jyväskylässä. Linkeistä lisää tietoa tapahtumasta ja Markon mietteitä blogin muodossa.

http://oma.syopasaatio.fi/oma-kerays/5-5350

perhesyopajaironman.simplesite.com

#MVkaikkipeliin