TAPPIO HYVÄSTÄ KIRISTÄ HUOLIMATTA

Tällä kertaa sulkakynään tarttui ISB:n kaikkien aikojen pistemies Miika Toivio. Näkemystä ja kokemusta siis riittää…

Sunnuntaina iltapäivällä ISB matkasi Vaasaan paikallisen SB:n kakkosjoukkueen vieraaksi. Erikoisten vaiheiden jälkeen taululla komeilivat lukemat 9-8 ( 4-1, 3-3, 2-4) kotijoukkueen hyväksi. ISB ei tällä kertaa parasta osaamistaan yltänyt esittämään, tämä ei ole kuitenkaan pois SB Vaasan voitosta. Jos vastustajalta jostain mallia voi ottaa niin ainakin laukausten laadussa ja maalipaikkojen hyödyntämisessä ilmajokiset olivat askeleen perässä.

Pelin alkuminuuteilla ISB käväisi ainoan kerran johdossa Turusen toimittaessa pienen kanttinsa verkon perukoille, syöttöpiste Hillulle. Loppuerässä nähtiin laiskaa puolustamista, harhasyöttöjä ja keskialueen menetyksiä. Erätauolle mentiin isäntien johtaessa peliä 4-1 viimeisen maalin tullessa vieläpä alivoimalla.

Toinen erä alkoi ISB:n kannalta karmealla tavalla vaasalaisten toimittaessa pallon kolmesti vieraiden verkkoihin lukemien ollessa tässä vaiheessa 7-1. Tämä riitti tässä vaiheessa kivikasvoiselle valmennusportaalle joka päättikin ottaa aikalisän ajassa 25.45. Tämän jälkeen ISB tuli mukaan peliin kun erän puolivälin paikkeilla Vainio-Hynnilän kentällinen iski pallon kahdesti vaasalaisten rysään. Pöytäkirjaan pääsivät Vainio-Hynnilä kauniilla pyörähdysvedolla sekä Rinta-Jaskari joka laittoi pallon läpiajosta takuuvarmasti verkkoon, molempiin näihin syöttöpisteen rohmusi Timo Ala-Lipasti. Erän loppupuolella vielä Vainio-Hynnilä napautti Rinta-Jaskarin laukauksesta tulleen paluupallon sisään ja tauolle mentiin lukemissa 7-4.

Luottavaisella mielellä kolmanteen erään lähtenyt ISB pääsi koittamaan ylivoimaa heti erän alkuun, kuitenkin tuloksetta. Sen sijaan SB Vaasa ei turhia jahkaillut vaan kiittivät vieraiden tehottomuudesta ja iskivät taululle lukemat 8-4. Hetki tästä ja reilun kahden minuutin aikana Isb iski kolmesti. Ensin Haapalainen iski vastahyökkäyksestä kauniin vedon oikeaan etuyläkulmaan, syöttöpiste Turuselle. Hetken kuluttua oli sama kenttä asialla kun Turunen pelasi hienon syöttökuvion Haapalaisen kanssa ja pallo etualaseen. Tästä seuranneesta keskialoituksesta erittäin vahvan pelin pelannut Laitila voitti aloituksen eteenpäin ja Toivio veti irtopallon ranteella alakulmaan. Jälkimmäisten maalien välillä oli eroa kokonaista 4 sekuntia ja peli tässä vaiheessa 8-7. Pelikellon näyttäessä aikaa 54.05 peli näytti löytäneen kääntäjänsä kun Ville Loukasmäki kanttasi pallon takanurkkaan ja pelin tasalukuihin 8-8. Kuskin paikalle ei kuitenkaan tänään ollut asiaa kun entinen ISB-peluri Jukka Kantoniemi veti poikittaissyötöstä hienon lämärin maalin kattoon reilut kolme minuuttia ennen täyttä aikaa. Loppuminuutit painostettiin kovasti, Loukasmäen tolppalaukausta lähemmäksi ei kuitenkaan päästy.

Hienon nousun jälkeen tappion maku on karvas, totuuden nimissä ilmajokelaiset kuitenkin saivat mitä tilasivat, sen verran laiskaa ja ponnetonta pelaaminen ajoittain oli. Maalipaikkojen hyödyntäminen on lisäksi osa-alue mihin tulee jatkossa saada parannusta. Mutta se siitä. Ensi viikonloppu huilataan ja sunnuntaina 28.10 jatketaan kotipelillä kun sarjanousija PT-94 saapuu Ilmajoelle.

Pöytäkirja: http://sbl02.lahtis-enterprises.com/statistics/salibandy/rt_event_frame.php?GAMEID=14330&LANG=FI&TYPE=5&SEASON=2013