TAPPIOPUTKI NIPINNAPIN POIKKI

Sunnuntai-illan ratoksi ISB-lauma asetti nokan kohti Vaasaa ja kauppista, missä kohdattiin paikallinen PT-94. Itse mittelö ei tarjonnut hienouksia vaikkakin maaleja nähtiin varsin runsaasti ISB:n ollessa tehtailussa kolmannen eränsä turvin hitusen parempi. Lukemat 11-14 (4-4, 5-3, 2-7).

Ensimmäisen erän ISB aloitti varsin mallikkaasti tehden kaksi nopeaa maalia yksinkertaisilla liikkeillä ja syöttöketjuilla, juuri mitä kopissa painotettiin. Kotijoukke pääsi tästä nopeasti kaventamaan vieraiden johdon, mutta vähintään yhtä nopeasti ISB iski takaisin. ”Turvallinen” johto avasi kuitenkin takin napit ja varmaan sepaluksetkin, sillä PT-94 yllätti valkoiset täysin housut nilkoissa tehden erän kaikki loput maalit. Kotijoukkue osoitti kuitenkin vieraskoreutta tekemällä yhden myös omaan kassiin ISB:n kulmasta siirretyn rangaistuksen aikana ja näin tauolle päästiin tasalukemissa.

Toinen erä jatkoi siitä mihin ensimmäinen loppui. Kävelyvauhti oli juuri mitä kotijoukkue halusi ja vieraat olivat tässä täysillä mukana. Erä yksi karmeimmista kokonaisuuksista virheiden valossa. Niinpä PT-94 oli kahden maalin turvin kuskinpaikalla kellon soidessa toisen kerran.

Kolmanteen erään haettiin kopista kiukkua ja halua niin, että peli hoidetaan vielä. Liekö sitten vilttiuhkailut vai mikä, mutta vieraiden ilme oli muuttunut totaalisesti, toki Kauppiksen pieni kenttä ei siltikään valtavia hienouksia tarjonnut vaan muistettiin että yksinkertainen on kaunista. ISB otti pallokontrollin ja vyörytti hyökkäyksiä. Ajassa 48.26 ISB olikin jo napannut johtoaseman itselleen eikä tällä kertaa näyttänyt hyytymisen merkkejä ja napit pysyivät kiinni, joten kaksi pistettä matkasi Ilmajoelle.

Loppulauseena: Loistava asenteen muutos viimeiseen erään, mikä takasi voiton, mutta tästä ottelusta kukaan tuskin haluaa muistaa muuta kuin napatut kaksi sarjapistettä.

Pöytäkirja: http://www.tilastopalvelu.fi/fb/index.php?option=com_content&view=article&id=6&gameid=2732

Ensi viikonloppuna onkin vuorossa harvinainen tupla, kun ensin matkataan lauantaina SB Vaasa II:n vieraaksi ja sunnuntaina on vuorossa kotiottelu sarjanousija Mailattomia vastaan.

#29