VÄSYNYT KAKKOSJOUKKUE KESÄLOMILLE

Viimeinen ISB II:n turnaus tälle kaudelle pelattiin Kristiinankaupungissa. Ensimmäisessä pelissä SC Rebels Kuortaneelta kaatui lukemin 3-1 (1-0, 1-1, 1-0) Aki Vainio-Hynnilän kolmella maalilla. Iltapäivällä sarjajumbo Nurmon Jymyn kakkonen hoiteli puolestaan flegmaattisen ja haluttoman ISB:n lukemin 7-4 (2-3, 3-1, 2-0). Mukana viimeisessä turnauksessa oli 9 kenttäpelaajaa ja maalivahti.

Aamupäivän ottelussa parasta antia oli ensimmäinen erä, joka oli ISB:n hallinnassa melko mukavasti. Jo ajassa 1.42 osui Vainio-Hynnilä ensimmäisen kerran keskeltä pienestä kierrosta Juho Rannon syötöstä. Tämän jälkeen vetopaikkoja luotiin edelleen hyvin, mutta vedot viuhuivat ohi ja yli. Toisessa erässä tahti hieman muuttui ja Rebels sai peliä enemmän haltuunsa. Tosin vedot tulivat kaukaa ja edessä oli jo ennen maalivahti Ruohoniemeä useimmiten valkopaita peittämässä laukausta. Ajassa 19.23 Rebels tuli kuitenkin tasoihin maalinedustalta tulleella maalilla. Erän lopussa Vainio-Hynnilä teki hyvän karvauksen ja upotti taukolukemiksi 2-1.

Kolmannessa erässä oli edelleen paikkoja, mutta hieman oli osoite edelleen hakusessa. Erän lopulla nähtiin esimerkillinen hyökkäys, jossa pallo kiersi viisikon jokaisella pelaajalla vuoronperään nopeasti. Ranto tarjoili kulmasta sektoriin ja Vainio-Hynnilä paikkasi poissaolevaa veljeään pelin kolmannella osumallaan. Loppu pelailtiin pois ja pisteet tulivat kotiin.

Jälkimmäisessä ottelussa oli vähän puhetta pitää hauskaa ja päättää kausi mukavissa merkeissä. Peli-iloa ei kuitenkaan löytynyt sitten millään ja esitys jäi torsoksi. Parin minuutin kohdalla avauspelin varjoissa vaellellut Manne Niemelä paukautti yläpömpeliin ja jatkoa seurasi, kun Ranto iski hyökkääjäksi istutetun Miika Latvasalon vedosta kimmonneen riparin häkkiin. Jymy tasoitti kuitenkin pikatahtia parilla nopealla osumalla. Kohta ISB sai kuitenkin maalin siirtämisen/paikalleen laittamatta jättämisen vuoksi rankkarin. Niemelä luritti pallon alapömpeliin maalivahdin alitse ja jälleen johdettiin.

Toisessa erässä ote alkoi luisua nurmolaisille ja tasoitus tulikin viiden minuutin kohdalla. Erän lopulla Jukka Mäenpää siirsi takatolpalta ISB:n vielä johtoon Niemelän syötöstä, mutta sitten tuli notkahdus ja Jymy iski viimeisellä minuutilla kahdesti. Päätöserässä kiriä ei saatu kunnolla käyntiin missään vaiheessa ja Jymy onnistuikin tyhjiin ISB:n yritettyä tasoitusta ilman maalivahtia. Vielä 4 sekuntia ennen summeria Jymy kaunisteli lukemia 7-4:ään.

Päivän tehomiehet: A.Vainio-Hynnilä 3+0, Niemelä 2+1, Ranto 1+2, Mäenpää 1+0, Latvasalo ja Nurkka 0+1.

Kausi on siis paketissa ja sijoituksena ensimmäisellä 4.divarikaudella nousijajoukkueelle varsin kelvollinen 4.sija. Valkun tavoite kolmannesta sijasta jäi saavuttamatta, sillä Kurikka nousi viimeisen turnauksen kahdella voitollaan ISB:n kanssa tasapisteisiin ja meni keskinäisten ottelujen perusteella ohi. Joukkueessa vaihtuvuus turnauksesta toiseen on melko isoa, mutta harrastuksenahan tätä vain tehdäänkin. Ajoittain joukkue esitti niin kypsää peliä, että mahdollinen nousu 3.divariin voidaan lähivuosina asettaa tavoitteeksi. Junioreita ajettiin jälleen sisään miesten peleihin hyvällä menestyksellä ja samaa linjaa tullaan jatkamaan myös tulevina vuosina.

Kiitos ja kumarrus tästä kaudesta, kausi lyödään lopullisesti vielä pakettiin jonkintasoisen päätöstapahtuman merkeissä!

-Valkku-