YLEMPI LOPPUSARJA PÄÄTÖKSEEN

Lähtökohtaisesti ottelussa oli panosta, etenkin Nurmolle, heille riitti piste karsintapaikkaan, ISBille sen sijaan jokainen pinna olisi hyvä ajatellen karsinnan kotietua! Panosta siis riitti kerrakseen.

Yleisesti ottaen kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet vauhdikkaita ja tasaisia vääntöjä, voitot olivat kuitenkin ISBn hyväksi 2-0. Edellinen ottelu Nurmossa taisi päättyä 6-4, tai mahdollisesti 7-5, anyway tiukkaa oli.

1.erä.
Alun tunnustelujen jälkeen saatiin erässä avausmaali ajassa 4.17. Maali ruuvattiin nahkaan vaparista, kun Iisakki Vallinin jäähy oli vanhentunut noin sekunnin. Maalin iski Tuomas Haapalainen, Jaakko Lehtolaisen syötöstä. Sama parivaljakko oli asialla toistamiseen erän huidelessa puoltaväliä. Haapalaisen kantti tärähti etukulmasta sisään ja tilanne 0-2. Tämän jälkeen Nurmo kavensi 1-2 Harri Käpyahon toimesta. Digitaalien näyttäessä 14.33 Taikuri Hietikko lirutteli pallon etualapesään Kiviluoman Jeren toimiessa passarina. Erän loppu meni kuitenkin maalien merkeissä kotijoukkueelle, Jymy onnisui kahdesti ja summerin soidessa tilanne oli 3-3.

2.erä

Erä oli kauttaaltaan tasainen, ensin ISBin Sami Hillu pöllytti verkkoja Taikurin syötöstä, jonka jälkeen Nurmo tasoitti. Erän lopussa nähtiin ottelun puhutuin hetki, vieraiden Jere Kiviluoma kirmasi päätyä kohden pallonkiilto silmissään, kotijoukkueen Iisakki Vallin oli jalalla jäljessä ja ehkä tästä tuohtuneena päätti 2 metriä ennen laitaa antaa Jerelle vauhtia. Jere lensi päin päätyseinää ja Vallin vitoselle. Onneksi Jere selvisi tilanteesta säikähdyksellä, kyseiseen seinään on aiemmin vastaavassa tilanteessa mm. katkennut Tomi Anian käsi, joten mielestäni tuomareilta oli suoraselkäistä toimintaa antaa esimerkki, että vastuuton peli ei kuulu lajiin.
Yyveellä ISB naulasikin 3 osumaa, Hietikko, Rahnasto ja Kuusisto osujina, sörvit meni Lehtolaiselle, Hillulle ja Toiviolle. Erätauolle lukemissa 4-7.

3. Erä

Kolmas erä meni maalien muodossa Jymylle, kotijoukkue sai kovan kirin päälle, ISBillä oli myös paikkoja, mutta molempien päiden veskarit olivat vireessä. 2 minuuttia ennen loppua JYMY sai vielä ylivoiman, jonka ISB kuitenkin urhoollisesti kesti, esimerkiksi Viinikainen, Hietikko ja Haapamäki ottivat useita peittoja. Ottelun viimeinen maali tuli 2 sekuntia ennen summeria, kun Ania sai palkinnon hienolle ottelulleen, osuma tyhjään, Rinta-Jaskarin saadessa syöttöpisteen. Lopputulos siis 6-8 (3-3, 1-4, 2-1).

Jymylle kiitokset hyvistä peleistä kauden mittaan. Omasta mielestäni pelit juurikin Jymyä vastaan olivat kovimpia vääntöjä. Nyt kohti karsintaa, suuntana POHJOINEN ja tarkemmin KAJAANI. Ensi sunnuntaina kaikki Ilmajoki-hallin lehtereille, silloin ei pelata pisteistä, silloin pelataan VOITOISTA!!

Br. #8

Pöytäkirja: http://sbl02.lahtis-enterprises.com/mpublic/index.php?cha=ea639a27c9319737a45cfbbc1a7dba7a

Lisätietoa karsinnoista huomenna. Sen verran tiedetään, että lauantaina matkataan Kajaaniin ja sunnuntaina pelataan kotona. Mahdollinen kolmas ottelu kotona todennäköisesti heti maanantai-illalla.