YLIHÄRMÄSTÄ TÄYDET PISTEET NAISILLE!

Viimeinen turnaus pelattiin Ylihärmässä lauantaina 8.3. naistenpäivänä, ja kyllähän se ainakin ISB:n naisten päivä olikin. Vaikka jatkokarsintoihin pääsy kariutuikin jo ennen kuin omat pelit oli pelattu, niin silti on syytä hymyyn. Sarjan kolmas sija on todella hyvä suoritus ja viimeistään nyt on kenenkään turha rutista ”säälinousijoille”.

Ensimmäinen vastustaja FBC Remix Isostakyröstä aloittaa maalinteon ensimmäisenä ajassa 10.46. Tosin tähän se maalien tekeminen heidän osaltaan loppuu ja ISB tekee loput. Pari minuuttia vastustajan maalista ISB tasoittaa Veera Kososen hienolla yksilösuorituksella. Veera saa syötön katkaistua, vie vastustajaa kuus-nolla ja vetää pallon varmasti ohi maalivahdin.

Toisessa erässä ajassa 24.00 Latva-Kokon Outi antaa pikkusievän syötön kahden vastustajan välistä ja Aution Armi Lataa kohti maalia pallon osuessa tolppaan. Pallo jää pyörimään vielä maalivahdin alueelle, josta se vierii maaliin omasta pelaajasta.

Seuraava maalikin on kaksikon käsialaa. Kolmas erä ehtii vanheta vain 24 sekuntia, kun Armi saa taas juoksuun pitkän pallon, saa vedon aikaiseksi, joka osuu maalivahdin jalkaan. Outi ehtii riparille ensin ja vetää pallon varmasti maaliin. Pelin viimeinen maali nähdään ajassa 38. 46, kun Välimaan Vilma syöttää pallon maalilla kyttäilevälle Latvalan Tanjalle, joka saa juuri ja juuri itsensä venytettyä niin, että saa pallon lapaansa ja siitä vielä kovan vedonkin aikaiseksi.

Enempää maaleja ei nähdä ja näin peli päättyy ISB:lle 4-1. Viimeisen erän loppuun koetaan hieman kauhun hetkiä, kun vastustaja laittaa mailansa Marikan jalkoihin sillä seurauksella, että Marika kaatuu ikävän näköisesti. Hän jää tatamille makaamaan ja saa kipeää selkärankaansa ja käteensä. Tästä ei tule edes rangaistusta, koska tuomari näkee asian ”hieman” eri tavalla.

Peli oli suht helppo, vaikka kyllä vastustajakin pääsi maalintekopaikoille. Tällä kertaa vain ISB:n puolustus piti, ja maalivahtina toiminut Siltalan Maria otti hienoja koppeja.

Seuraavana vuorossa kolmen tunnin tauon jälkeen on Alavus. Heidän joukkueensa oli kutistunut yhdeksään kenttäpelaajaan, vaikka ”tokkopa tuo peli sen kummoisempi olisi ollut, vaikka pelaajia olisi ollut enemmänkin” joku saattaisi sanoa, jos haluaisi …tuilla. Ja saattaisipa sanoa muutaman valitun sanan heidän valmentajastaan, jonka ”ääni kaikuu korvissa vielä nukkumaan mennessäkin”, sekä ”koko joukkueen länkytyksestä,”. Mutta se niistä kuulopuheista. Alavudella oli kaksi yksilösuorittajaa. Yksi kenttäpelaaja ja maalivahti, joka pitikin heitä yllättävän pitkään pystyssä.

Ja sitten itse asiaan.

Ensimmäisen maalin tekee Alavus ajassa 6.47. ja maalintekijänä heidän ainoa kenttäpelaaja, joka pystyy kikkailemaan pallon ohi ISB:n naisten. Alavuden pelitaktiikka oli muutenkin selvä. Pitkää roikkua vain maalille. Vaikeita pallojahan ne ovatkin puolustajalle, kun ei tiedä mihin se pallo pomppaa. Ensimmäinen erä Alavudelle 1-0.

Toisen erän alkuun Alavus onnistuu toistamiseen. Vastustaja vetää vapaalyönnin sisään, eikä siinä määrässä maskia ole maalia vahtineelle Harjun Ellalle mitään mahdollisuuksia nähdä koko palloa.

Alavus on pelannut hyvää peliä melkein kokonaista kaksi erää, ja yrittävätkin selvästi tilanteessa 2-0 pitää tilanteen myös sellaisena pudottamalla heidän arvokkaimman pelaajansa pakiksi. Kentän koon suuruus alkaa ehkä painaa myös heidän jaloissaan. ISB:n naiset ottavat itseään niskasta kiinni ja ajassa 28.20 Marika onnistuu ensimmäisenä Armin syötöstä. Käsi kovassa teipissä Marika onneksi pystyy pelaamaan toisenkin pelin, vaikka jo näytti, että pelit on pelattu tältä päivää. Se on sitä mielen lujuutta ja tahtoa. Toinen erä päättyy Alavudelle 2-1.
Kolmas erä onkin sitten ISB:n. Tasoituksen tekee ”kuka muu muka kuin Marika the teippikäsi Kääriäinen”. Hän veivaa ja soutaa ja huopaa palloa vastustajalta, ja saakin pallon itselleen taidolla ja tekee hienon maalin.

Tasatilanteessa ollaan ja nyt vain ohi. Aikaa ei ole kuin viitisen minuuttia, mutta eihän sitä enempää tarvitakaan. Aution Armi saa syötön Ala-Lipastin Minnalta, ottaa mittaa vastustajan juoksunopeudesta, ja kaappaa pallon itselleen. Sitten vain kaarto maalille ja pallo totutulla tavalla maalissa. Loppulukemiksi Armi kaunistelee 4-2 tyhjään maaliin Kääriäisen syötöstä. Välillä vähän jännitti miten tässä oikein käy, mutta niin se vain on, että kyllä tämä salibandy vaan on joukkuelaji, jossa jokaisella pelaajalla on tärkeä rooli.

Päivän parhaana palkittiin Aution Armi
Pisteet jakautuivat tällä kertaa seuraavasti:
Armi Autio 3+2
Marika Kääriäinen 2+1
Outi Latva-Kokko 1+1
Tanja Latvala 1+0
Veera Kosonen 1+0
Vilma Välimaa, Minna Ala-Lipasti 0+1

Kausi oli nyt tässä ja tästä on taas hyvä jatkaa uuteen kauteen uusin kujein. Kiitos kaikille kannustajille ja myötäeläjille!

#9#