3 PISTETTÄ JA PAIKKA SM-SARJAAN!

Lauantaina 1.11.2008 käydystä viimeisestä c-poikien alkusarjanturnauksesta ei panoksia puuttunut. Lähtötilanne oli se, että lohkovoittajalle irtoaisi suora paikka SM-sarjaan maan 16 parhaan joukkoon. ISB johti sarjaa kolmella pisteellä ennen KannUraa ja SPV:tä. Päivän ensimmäinen peli olikin juuri Kannusta vastaan. Iltapäivän ottelussa vastassa oli HiPa. ISB:n pakkaa sekoitti hieman Riku Heikosen sairastuminen, sekä Kivimäen valmentajaveljesten Suomenlahdenseikkailu. Valmennusapuun hätyytettiinkin puolustuspelaamisen taitava Jarno Haapamäki, joka hoitikin pakkien peluuttamisen vähintäänkin kiitettävällä tasolla.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja ehkä hieman sekavastikin. Selviä vaikeuksia ilmajokisille tuotti Kannuksen kotiaskin matto ja kaukalon pieni koko. Kannus pystyikin kontrolloimaan palloa paremmin, mutta ISB:n läpi koko ottelun onnistunut viisikkopuolustus piti tilanteen nollilla. KannUra pääsi yrittämään avausmaalin tekoa pari kertaa myös ylivoimalla, mutta nelikot hoitivat leiviskänsä ja maalissa Timo Ranto poimi muutamat marjat talteen. Varsinaiset maalintekopaikat olivatkin avauserässä kortilla ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen erä alkoi alivoimalla, joka jälleen kestettiin. Toista erää oli pelattu sekuntia vajaat kuusi minuuttia, kun Kannuksen hyvin omiaan kannustanut kotiyleisö hiljeni Joona Tuomisen ladattua pallon alakulmaan Komsin syötöstä. Jatkoa seurasi vain puolitoistaminuuttia myöhemmin, Jarno Mäki-Jussila hyvästeli Kannuksen kaverin viereltään ja paineli laidasta puolittain läpi ja ampui pallon varmasti takakulmaan. Erän puolivälin paikkeilla ISB sai hyvän mylläkän maalin eteen ja Joakim Matalamäki oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, hallittu nosto maalin kattoon ja tilanne 0-3. Toisessa erässä ei lisämaaleja nähty ja siirryttiin tauolle.

Kolmas erä päästiin aloittamaan ylivoimalla, mutta yllättäen paremmat paikat maalintekoon loikin KannUra. Erää edettiin vauhdikkaasti päästä päähän, mutta maalit olivat kortilla, kunnes joukkueen kapteeni Markus Viemerö niittasi reikäpallon reppuun ajassa 41.27. Kannus otti samassa ajassa aikalisän jonka jälkeen alkoi heidän viimeinen rutistuksensa, mutta ilmajokelaiset jatkoivat uhrautuvaa peliä ja pystyivät estämään maalien syntymisen. Vihdoinkin summeri soi ottelun loppumisen merkiksi ja koko ISB-lauma hyppäsi riemusta huutaen kentälle!! Paikka SM-sarjaan oli lunastettu!

Ottelu oli koko joukkueelta erittäin hyvä esitys. Pystyttiin pelaamaan kolme ehjää erää ilman mitään nukahtamisia. Maalissa Timo Ranto oli ilmiömäinen torjuen kaiken mitä otettava oli ja puolustaja Antti Kujala oli vastustajan laukausten tiellä niin monesti, että jaloista voisi käydä poimimassa sangollisen mansikoita. Keskikentällä raatanut Jani Komsi oli jälleen elementissään karvaten vastustajalta palloa, sekä tietysti voittomaaliksi jääneen avausmaalin tehneen Joona Tuomisen otteet olivat erinomaiset.

Toinen ottelu Himangan Palloa vastaan sarjataulukon kannalta oli merkityksetön, mutta aina kun pelaamaan pääsee pitää pelata voitosta. Ottelu lähti käyntiin kuitenkin hyvin verkkaisesti. Kymmenen minuutin kohdalla Mäki-Jussila vei ISB:n johtoon. Lisämaaleja ei erässä nähty.

Toinen erä tarjosi myös melko laiskaa peliä, jossa kuitenkin maaleja nähtiin kolme kappaletta. Viemerö vei Kisailijat 2-0 johtoon Kimi Salo-Tuiskun syötöstä, muttta lunta tuli tupaan heti seuraavissa vaihdoissa ja peli oli yhtäkkiä 2-2.

Kolmannessa erässä Jouni Lampinen vei ISB:n jälleen johtoon Salo-Tuiskun syötöstä, mutta seuraavan maalin teki jälleen HiPa erän puolivälissä. Ottelun loppuhetkillä voittomaalin tekoon paremmat mahdollisuudet oli himankalaisilla, mutta maalinteko ei onnistunut ja ottelu päättyi 3-3.

Peli ei ollut ilmajokelaisilta kovin näyttävä esitys, mutta tappioton putki joka tapauksessa jatkui ja saatiin hyvää opetusta siitä, että mikäli ei täysillä olla mukana niin kaveri osaa kyllä peliä viedä.

Tavoitteista tärkein kuitenkin saavutettiin ja voidaan aloittaa valmistautuminen SM-sarjaan. Samalla ISB:n c-pojat kirjoittivat Ilmajokista salibandyhistoriaa, sillä se on ensimmäinen joukkue joka yltää SM-sarjaan junioritasolla.