AVAUSTURNAUKSESTA 1 PISTE

ISB II matkasi Kauhajoelle kauden ensimmäiseen turnaukseen kolmella täydellä ketjulla ja yhdellä maalivahdilla. Pesäpallistit Puhtimäki ja Ranto olivat päätösristeilemässä ja Alapään Hasek Jani Latvala torjumassa pikkumustia jäällä päällystetyssä kaukalossa. Avausottelu oli takkuinen ja Kuortaneen SC Rebels oli parempi lukemin 3-6 (2-3, 0-1, 1-2). Toisessa ottelussa noustiin takaa-ajoasemista tasapeliin 5-5 (1-1, 1-3, 3-1) Töysän Pallosuhareita vastaan.

Ensimmäinen ottelu näytti alussa aivan liian hyvältä. 1.25 pelattu ja ottelussa ”Valkun palkinnolla” palkittu Mikko Kivimäki laittoi pallon vasempaan takakulmaan Pekka Huhtasen syötöstä. Rebelsin kokonaista 7 kenttäpelaajaa sisältänyt pelaajalista ei kuitenkaan näyttänyt ollenkaan liian ohuelta, vaan tasoitus tuli jo minuutin kuluttua. Eikä se siihen jäänyt vaan ISB:n lepsuillessa oman maalin edustalla Rebels johti 9 minuutin kohdalla jo 1-3. Taukolukemiksi 2-3 iski Saku Salo-Tuisku ensimmäisessä miesten pelissään. Esityön maaliin teki Kalevi Kuikka, joka väläytti taitojaan ensimmäistä kertaa kenttäpelaajana tarjoillen Salo-Tuiskulle tyhjän maalin.

Toinen erä oli surkeaa ja hengetöntä pelaamista ISB:ltä. Maalipaikoille ei tahdottu päästä ja Rebelsin maalilla Joona Luostarinen pääsi aivan liian helpolla. Erän ainoikaisen teki Rebels. Kolmannessa erässä Rebels kasvatti johtoaan jo 2-6:een, ennen kuin loppunumerot 3-6 teki Pekka Huhtanen Petri Kivimäen syötöstä ajassa 40.45. Kunnollista loppukiriä ei satu aikaan ja näin Rebels vei pisteet ansaitusti.

Jälkimmäisen ottelun alku Pallosuhareita näytti vieläkin paremmalta kuin ensimmäisen. Vain 26 sekuntia oli pelattu kun Huhtasen veljeksistä oli Pekka jälleen osumisvuorossa, syöttäjänä ottelun syöttökoneeksi noussut Sameli Niemi. Tauolle mentiin numeroissa 1-1 PaSun tasoitettua erän lopussa. Erä oli kuitenkin jo parempaa peliä kuin ensimmäinen ottelu kokonaisuudessaan.

Toinen erä oli PaSun hallintaa, eikä ISB ja aamuinen peli tuli jollakin tasolla mieleen, kun ei taaskaan tahdottu päästä kunnon maalipaikoille. PaSun mentyä johtoon rikottiin Janne Haapamäkeä läpiajossa, seurauksena rankkari ja kivi-sakset-paperi päättyi Manne Niemelän voittoon Jarkko ”Punkki” Ojalan jäädessä nuolemaan näppejään. Manne iski pallon reppuun ja pelin tasoihin. PaSu teki kuitenkin kaksi seuraavaa osumaa ja päätöserään lähdettiin takaa-ajoasemissa.

Päätöserää pelattiin lähes 10 minuuttia ennen kuin Ojala iski viivasta valtavalla liikkeellä kierrosta pallon aivan takayläseen. Syöttöpiste varmuuden vuoksi Niemelle. Väärän vaihdon jäähystä PaSu rankaisi ja johti jälleen kahdella. Pekka Huhtanen kavensi kuitenkin jo 18 sekunnin kuluttua Niemen syötöstä. Punkki Ojala iski loppulukemat edellisen maalinsa toisinnolla ja kuinkas ollakaan, Sameli nappasi syötön.

Yksi piste ei tyydytä, mutta kausi on pitkä ja seuraavan kerran taistellaan pisteistä Ilmajoella 23.11. Harjoitustauko tulee tarpeeseen ja peli täytyykin saada uomiinsa ennen kotiturnausta, jossa kohdataan naapuriseurat Kurikan Ryhti ja Team Atria.

Tehoille Kauhajoella:
P. Huhtanen 3+1, Niemi 0+4, Ojala 2+0, Niemelä, Salo-Tuisku ja M. Kivimäki 1+0 sekä Kuikka ja P. Kivimäki 0+1