ISB:N KOKENUT KAARTI RATKAISI TÄRKEÄN PELIN

Sarjataulukon kolmonen ja nelonen vastakkain, panoksena hyvät asetelmat divarikarsintoihin pääsystä, ajattelisi että sytyttää pelaajat pelaamaan ja katsomokin saisi viihdettä. Ja näin tapahtui, kun kotijoukkue oli vahvempi lukemin 8-5 (3-3, 3-2, 2-0).

ISB aloittaa ottelun vahvasti ja pallo pyöriikin Nibacoksen kenttäpuoliskolla heti alkuun. Neljännessä vaihdossa Miika Toivio syöttää ja Antti Kuusisto maalaa. Kotijoukkueen kokenut kenttä jatkaa maalintekopuuhissa, tällä kertaa Toivion syötöstä kentän ikäkeskiarvoa laskeva Tomi Ania onnistuu maalinteossa. Hyvän draivin katkaisee ISB:n jäähy, jonka seurauksena Hannu Hirvi kaventaa kovalla pommilla. Seuraavaksi on kotijoukkueen paikka päästä kokeilemaan ylivoimaa. Loukasmäki syöttää maalin eteen ja Kuusisto lyö oman riparinsa sisään ja taululle lukemat 3-1. Pari minuuttia tästä ja vierailijoiden Matias Nystrand pommittaa kohtuullisen kovalla laukauksella kavennuksen, ISB:n pelatessa alivoimalla. Tuomas Palovaara huitaisee pallon pienellä onnellakin maaliin vain 11 sekuntia ennen summeria. Tilanne tasan 3-3, vaikka ISB hienokseltaan sitä erää hallitsikin.

Toisen erän alku sai jälleen volttilähdön kotijoukkueen toimesta. Viisikko Yli-Karjanmaa, Kuusisto, Ania, Toivio ja Rahnasto onnistuvat maaliteossa. Eero maalaa ja Miika syöttää. ISB ottaa jälleen jäähyn ja sen seurauksena vierailija tasoittaa pelin. Nibacos siirtyy ensimmäistä ja myös viimeistä kertaa johtoon vaparikuvion päätteeksi ajassa 29.26, asialla Nystrand toistamiseen. ISB:n tasoitus tulee Mikko Ala-Huikun hienon nousun päätteeksi, johon syötön antaa Joonas Haapamäki. Toivio kanttaa ISB:n johtoon vapaalyönnistä puoli minuuttia ennen taukoa.

Kolmatta erää oli pelattu kun Nibacos pelaaja komennetaan jäähylle. ISB onnistuu toistamiseen ylivoimalla, namupassin tarjoilee Aki Vainio-Hynnilä ja viimeistelyn suorittaa Jaakko Lehtolainen kylmänviileästi. Rahnaston mailasta lähtee ottelun viimeinen osuma, Toivion syötöstä. Puolustuspeli toimi tänään mainiosti, maalivahti Jukka Rahko hoiti ruutunsa hienosti ja kokenut kaarti teki tarvittavat maalit, siinä analyysia asiantuntijakatsomosta.

Pöytäkirja: http://www.tilastopalvelu.fi/fb/index.php?option=com_content&view=article&id=6&gameid=2781

Aistimo Designin maalikooste: https://www.youtube.com/watch?v=_cCixn3ofoE

Jussi Niukkalan kuvat: https://picasaweb.google.com/111295999249960955352/ISBNIBACOS1912014

#9