NAISET VENYIVÄT TÄYTEEN PISTEPOTTIIN KOTITURNAUKSESSA

Kauan odotettu kotiturnaus koitti lauantaina 18.1. Aamu meni ihmetellessä kerättyjen palkintojen suurta määrää. Sen vuoksi päätettiin jakaa myös kakkospalkinnot jokaisessa päivän pelissä. Kiitoksia kaikille palkinnon lahjoittaneille yrityksille!

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui PSB Lapua. ISB sai otteluun lennokkaan alun, kun viiden minuutin pelin jälkeen tilanne oli jo 3-0 kotijoukkueelle. Ensin Marika Kääriäinen viimeistelee maalin tarkalla laukauksella ajassa 2.00 Marjaana Raskun esityöstä. Vain 53 sekuntia ehtii kulua tästä kun Veera Kosonen sutii maalivahdin torjunnasta pallon verkkoihin, kuten maalin syöttäjä Leena Perkiö suunnittelikin. Ajassa 4.12 Marika riistää pallon vastustajalta ja viimeistelee ensimmäisen erän lukemat. Erän lopussa ISB:n tahti hieman hyytyy ja lapualaiset pääsevät koko ajan paremmin peliin mukaan.

Toisessa erässä ISB:n hyytyminen jatkuu ja Lapua pääsee kaventamaan. Maalin eteen tullut syöttö kimpoaa oman pakin mailasta maaliin. Siitä saa kunnian ISB:n riveissä vielä viime kaudella luutinut Fiija Ketonen, eikä siinä mitään. Toinen erä jatkuu ailahtelevasti, eikä ylivoimakaan aluksi suju toivotulla tavalla. Naiset eivät saa palloa kesytettyä, jolloin Lapuan Rebecca Ketola pääsee karkaamaan läpiajoon ja sijoittaa pallon etukulmasta sisään. Helpotusta tilanteeseen saadaan kuitenkin pian, kun ylivoima alkaa vihdoin rullata ja Veera laittaa pallon reppuun Heidi Aution syötöstä.

Kolmannen erän alkupuolella Lapualla on vielä joitain paikkoja. Erän aluksi lapualaiset pääsevät kokeilemaan myös ylivoimalla, mutta ISB:n puolustus kestää. Ajassa 42.30 Veera viimeistelee hattutemppunsa ja tilanne on jo ratkaisevan tuntuinen 5-2. ISB:n naiset päättävät kuitenkin vielä kotiyleisön riemuksi kaunistella lukemia. Ylivoimalla Heidi Autio laittaa pallon maaliin paraatipaikaltaan Vilma Kososen syötöstä. Myös Marika saa hatun täyteen 11 sekuntia ennen pelin loppua. Noora Lipponen tekee esityön, ja Marikan hiukan epäonnistunut veto menee kuin varkain maaliin saakka. Loppulukemat 7-2 ISB:n naisten hyväksi. Ottelun parhaina palkittiin hattutempun tehneet Veera ja Marika.

#33#

Iltapeli pelattiin naapuripitäjän Nurmon naisia vastaan. Edellinen kohtaaminenhan päättyi tasapeliin, joten nyt oli tarkoitus/ vakaa aikomus viedä täydet kaksi pistettä.
Aamupelin missannut Aution Armi saapui illan peliin intoa puhkuen ja maalinkiilto silmissä, eikä siinä tarvinnut kauan odotellakaan, kun Kääriäisen Marikan loistosyötöstä Armi veistelee pallon maaliin ajassa 0.34. Tästä menee minuutti ja ISB johtaa jo 2-0 Kososen Veeran tarkalla kudilla. Alku mennäänkin ISB:n tahdissa nurmoolaasten jäädessä jalkoihin. Sitten tapahtuu jonkinasteinen herääminen ja Nurmo pääsee tasoihin kahdella nopealla maalilla ISB:n puolustuksen haparoidessa. Vastustaja pääsee vapaasti vetämään, ja vedot uppoavat verkkoon. Erän puolessa välissä naiset pääsevät pelaamaan ylivoimaa, ja onnistuvatkin. Kääriäisen syöttö löytää Veeran, ja pallo on varmasti maalissa. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähdä, vaikka Kääriäinen saakin muutaman ”salama”vedon aikaiseksi.

Toinen erä alkaa hyvin samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Armi kaappaa pallon itselleen Lipposen Nooran syötöstä, johon vastustaja luulee ehtivänsä ensin. Mutta eikö ne ikinä opi, ettei kannata samalle viivalle lähteä. Siinä sitä vaan kattotahan vierestä ja mietitään, et” mitä toi jäbä duunaa.” Pallo siis Armilla ja varman harhautuksen jälkeen pallo vaan sisään. Armihan voisi alkaa pitämään kaffikutsuja ja leipoa vaikka pullaakin, aikaa kun on. Tämän jälkeen joku voi haluta leipoa Armiakin, mutta hei, ota ensin kiinni! Toisessa erässä ISB:llä on hieman vaikeuksia saada palloa vastustajan päähän ,mutta eipä se vastustajakaan onnistu yrityksissään Ellan pitäessä maalia puhtaana. Erä on kaiken kaikkiaan tasaista pallon pyörittelyä päästä toiseen.

Kolmanteen erään naiset lähtevät suht rennosti, mutta tietenkin myös ajatus mielessä siitä, että nyt vastustaja tulee kovempaa päälle, niinkuin se myös tekeekin. Ajassa 32. 45 Nurmo tasoittaa tilanteeksi 4-3 . Palloralli jatkuu puolelta toiselle ja ratkaisumaali nähdään 5 minuuttia ennen loppusummeria. Armi syöttää maalilla vartoneelle Outille, joka kaikkien iloksi( paitsi nurmolaisten) pistää pallon maaliin. Loppulukema 5-3 pistää ISB: läisten suut virneeseen, kun taas tuli 4 pistettä plakkariin.

Toisen ottelun parhaina palkittiin ansaitusti maalivahti Ella, sekä piikkipelaaja Armi.

Pistenaisina jälleen:
Veera Kosonen huimat 5 maalia
eikä yhtään huonompana Marika kääriäinen 3+2
Armi Autio 2+1
Heidi Autio 1+1
Noora Lipponen 0+2
Outi Latva-kokko 1+0
sekä yhden syöttöpisteen saalistaneet Leena Perkiö, Marjaana Rasku ja Vilma Kosonen.

Seuraava turnaus pelataan jo kahden viikon kuluttua Kokkolassa, jonne matkataan bussilla. Tuleva turnaus tulee olemaan valehtelematta ehkä kovin kaikista, sillä ensimmäisenä vastassa on Vaasa,( klo 15.00) joka voitettiin edellisessä kohtaamisessa niukasti 6-5, ja klo 17.00 saadaan vastaan taitava joukkue Mustasaaresta, joka voitti viimeksi reilusti 6-2. Vi ska göra många mål, vai miten se ny meni?! Tärkeistä pisteistä siis taistellaan, että pysytään kärkikamppailussa.

ps. Suuri kiitos yleisölle kannustuksesta. Oli mahtava pelata, kun katsomo oli lähes täysi:)

#9#