ISB NIUKASTI NIBACOSTA PAREMPI

Sarjataulukon kakkonen ja kolmonen ottivat mittaa toisistaan sunnuntai-iltana Ilmajoki-hallissa. Vierailija lähti hakemaan revanssia joukkueiden toisessa kohtaamisessa. Toisin kuitenkin kävi, kun kotijoukkue oli vahvempi lukemin 9-7 (2-3, 3-1, 4-3).

Ensimmäinen kolmannes oli hyvin yleisöön menevää salibandya. Vauhtia pysyi taitotason yläpuolella eikä mailaanlyömisiltä vältytty. ISB mursi yllättävän helposti Nibacoksen jypimäisen robottipuolustuksen ottelun alussa. Eikä minuuttia ehditty pelata, kun pallo löytyi vierailijoiden maaliverkosta Jere Kiviluoman tehdessä ja Tatu Hietikon syöttäessä. Hannu Hirvi runttasi vierailijat tasoihin Jukka-Pekka Pelto-Arvon syötöstä. Nibacos siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon keskikentän pommeista tunnetuksi tulleen Jani Ollikaisen toimesta. Tasoitus syntyi vastahyökkäyksellä, irtokara pelattiin Tomi Anialle laitaan, pari potkua ja siirto Eero Rahnastolle maalinteko sektoriin ja kädet kattoa kohti Karim Z. Yskowiczin tapaan. Sama kenttä todisti seuraavaakin maalia aitiopaikalta, tällä kertaa kuitenkin pallo laitettiin vapaalyönnistä ISB:n maaliin suoraselkäisestä puolustamisesta huolimatta.

Polvileikkaukseen menevä ikitaistelija Turunen kävi erätauolla kertomassa pari huonoa kaskua pukukopissa, josta peli-iloa ammennettiin toiseen erään. Seuraavaa maalia tuuletti Ville Loukasmäki, jonka veto upposi parilla loikalla perille. Sivukierresyötön tarjoili ISB:n parhaana palkittu Hietikko. Minuutti edellisestä ja taas pallo löytää tiensä Nibacoksen maaliin. Antti Kuusisto avaa
keskelle ja Rahnasto kanttaa pallon maalia kohti Anian hämmentäessä maalin edessä, parit pompotukset ja seurauksena tilastomerkintä: oma maali. Tasoitus nähdään jälleen vapaalyönnistä, mailaa hakattiin puolin ja toisin ottelussa, mutta tässä tilanteessa pallonriisto näytti olevan sieltä puhtaammasta päästä. Ei auta, pallo keskelle ja merkinnät pöytäkirjaan. Vielä yksi maalia näkee päivänvalon, kun Pekka Laitila antaa jättikanuunan laulaa ja pyyhkii samalla apinankin selästään. Tatu ”The Taikuri” ansaitsee siitä syöttöpisteen. Nyrkkeilyssä pistejako olisi mennyt ISB:n eduksi jokaisen tuomarin toimesta tästä erästä.

Nibacos tiivistää ryhmäänsä kolmannessa erässä ja jatkaa peliä kahden kentän voimin. ISB:n pelihuumori on kohdillaan ja maalia päästään tuulettamaan heti erän ensiminuutilla. Laitila toimittaa pallon maalille ja Tomi Rinta-Jaskari pistää riparin sisään. Seuraavaksi Lady Fortuna kääntää selkänsä kotijoukkueelle, kun kavennus syntyy ISB:n maalin takaa tulleella pomppupallolla. Sitä ei jäädä suremaan kauaksi aikaa, kun Sami Hillun avauksesta Rinta-Jaskari pistää ranteet lukkoon suorasta juoksusta ja pallo löytyy hyvin torjuneen Tony Jumppasen selän takaa. Seuraava merkintä pöytäkirjassa on jäähysarakkeessa. ISB:n alivoima tappaa jäähyn, pallo Laitilan kautta Kiviluomalle, joka jatkaa jäähyltä tulleelle Kuusistolle. Silmät kiinni ja pallo tolppien väliin rystyhuitaisulla. Turvallinen kolmen maalinjohto kapenee kahteen Nibacoksen ylivoimamaalilla. Joni Lehtinen maalaa ja Pelto-Arvo passaa. Vierailijat tulevat vielä maalin päähän Pelto-Arvon oikeaoppisella kanttilaukauksella aika pienestä kulmasta. Kotijoukkueen maalivahti Jukka Rahko ottaa yhden gamesaven pari minuuttia ennen täyttä 60 minuuttia. Loppulukemat taululle liruttelee Hietikko tyhjään maaliin.

– Kaksinkamppailut hoiditte tänään hyvällä prosentilla ja näytti kokkolalaiset vähän väsähtävän kolmannessa erässä, kuului ottelun jälkeen asiantuntijakatsomosta ja valmennusjohdolta.