jymy jyräsi yli isb:n

Käytti kynnysmattona, raateli tai vaikkapa terrorisoi. Kaikki nämä kuvaannolliset ilmaisut käyvät sunnuntai-iltapäivän ottelun otsikoksi. ISB oli puolestaan se Asperger-lapsi, joka ei ymmärtänyt näistä ilmauksista mitään. Lopputulos 17-6 (4-1, 4-3, 9-2) kertoo sekä lopun pelillisestä notkahduksesta että sarjakärki Jymyn ylivertaisuudesta tämän hetken Pohjanmaan lohkossa.

Terrori Timo Paakkisen maalilla alkoi tuottaa tulosta ajassa 3.52, kun uransa ensimmäisen maalin tehnyt Jarmo Eteläaho iski takatolpilta niin ikään uuden tuttavuuden Jouni Heikkilän lätyn verkkoon. Välisaari ylivoimalla, Roumio ja Kärkkäinen nakuttivat 4-0:aan ennen kuin Ville Loukasmäki herätteli ennen taukoa vierailijoita osumallaan.

Toisessa erässä ISB pääsikin peliin paremmin mukaan ja ”manboobsilla” pelaamisesta saadun jäähyn aikana kapteeni Rahnaston korkkiruuvi kavensi pelin siis alivoimalla 4-2:een. Vielä kun Loukasmäki latasi nopean vastahyökkäyksen päätteeksi ISB:n maalin päähän, oli peli jollain lailla saatu kasaan. Ja vielä kun ISB sai ylivoiman, vierasfanit jo pidättelivät katsomossa innostustaan. Karkea virhe ylivoimalla tasoitti kuitenkin alivoimamaalit 1-1:een ja peli 5-3. Tämän jälkeen alkoi 12 miehellä matkassa olleen ISB:n tossu painaa ja sekakentällisiltä katosi viimeinenkin ajatus pelistä. Oikeastaan ykköskenttä pystyi luomaan painetta Jymy-maalille, mutta muilla olivat tilanteet harvemmassa.

Jymyn 6-3 syntyi ajassa 30.00 ja valmentaja Perälä yritti herätellä joukkuetta vaihtamalla maalin suulle Jani Syysmäen. Alle minuutti tästä ja Heikki Nikkola antoi maankuulun pyssynsä laulaa etukulmaan ja tilanne 6-4. Loppuerä oli kuitenkin Jymyn ja 25%:lla ISB:n puolustajista oli erityisen suuria vaikeuksia.

Päätöserän alku lupaili jo lopullista selkäsaunaa, kun alle puolessa minuutissa Heikkilä iski ylivoimalla 9-4. Tämän jälkeen Turusen rankkari kolahti ristikkoon ja kavennus tuli 10 sekuntia ylivoiman päättymisen jälkeen Rahnaston läskipiipusta. Viimeinen 12 minuuttia olikin sitten sarjakärjen opetusvideonäytöstä, kun ISB:n hartiat laskivat ja Jymy löi vielä 8 kertaa pallon sisään ISB:n yhtä vastaan.

Suuri määrä virheitä tällaista joukkuetta vastaan tarkoittaa automaattisesti Koivuniemen herraa takalistoon. Ryhtiliikkeen määrä ensi lauantain kotipeliin tulee olla iso. Valehtelematta ISO. Toivottavasti saadaan miehiä paremmin jalkeille, sillä voisi päästä jo pitkälle,