KIRVELEVÄ TAPPIO KAKKOSELLE

Lauantaina 27.10 pelattiin Vimpelin liikuntahallilla ISB II:n turnaus, missä ensimmäisessä pelissä vastaan asteli sarjan pienoinen ennakkosuosikki Nurmon Jymy 2. Wimbledonin liukas parketti piti olla etu ilmajokisille, mutta pallo pomppi ehkä vakaammin kuitenkin Nurmon mattomiehille. Ilmajoen pojat olivat kerrankin pelin alusta astin hyvin mukana taistossa, mutta ajassa 3.56 vastustaja täräytti etukulmasta ylälompsaan reikäpallon, Nurmon avausmaalin syöttäjä – kukapa muukaan, kuin ex-ISB Miika Ulvila. Sisuuntunut ISB väänsi tilanteen väkisin tasoihin ajassa 6.09 Pekka Huhtasen mailasta ja Manne ”A” Niemelän kauniista esityöstä.

ISB:n vauhti ja karvaus puri vastustajaan melko mukavasti, mutta toisessa erässä ajassa 19.54 NJ2 siirtyi taas johtoasemiin. Kakkoskentän sepät latoivat kuitenkin seuraavassa vaihdossa tilanteen tasoihin. Petri Kivimäki näytti ruoskansa Markku ”taikuri” Neva-Keturin syötöstä. Loppuerästä NJ2 siirtyi silti johtoon ylivoimalla, hieman epäselvällä maalilla. Allekirjoittanut ei vieläkään ole asiasta samaa mieltä tuomarikaksikon kanssa, mutta raitapaitojen sana on laki ja sovitaan nyt että pallo ylitti oikeasta kohtaa maaliviivan – ei se peli siihen ratkennut.

ISB oli scoutannut vuosien saatossa Nurmon tutkaparia Viita-Järvenpäätä suht huolella ja tiedossa oli juurikin kuinka mr. salibandyt pelaavat. Pelkkä tieto ei näyttänyt riittävän taitoa vastaan, sillä kyseiset herrat tehoilivat kahdestaan tehot 3+3 viimeiseen erään. ISB:n ainoan valonpilkahduksen 4-3 tilanteeseen toi Mikko Ala-Huikun pommi, sotilasmestari Jouni Lampisen syötöstä, ajassa 33.41.
Loppulukemat siis Jymylle 6-3 (1-1,2-1 ja 3-1).
Tappio toi karvaan tunnelman pukukoppiin, mutta kauden viimeisessä pelissä haetaan varmasti kovalla yrityksellä revanssia NJ:n päänahasta.

Maalit : Huhtanen, Kivimäki ja Ala-Huikku
Syötöt : Niemelä, Neva-Keturi ja Lampinen
Jäähyt : Niemelä ja Kivimäki
Erikoismainintoja ja hehkutuksia ei vielä maanantainakaan jaeta tappiopelistä.

– Ei enää voittavamaalivahti Hietala-