KOTIVOITOT SAIVAT JATKOA

ISB toivotti Vaasan vieraat tervetulleeksi seuraavalla kokoonpanolla:
Maalissa aloitti kauden ensimmäistä peliä torjuva Paakkisen Timo. Herra ja Hidalgo juoni ykköskenttään pelaajat Jaakko Lehtolainen – Teemu Turunen – Tuomas Haapalainen – Sami Hillu – Pekka Laitila, junnukenttään Jere Kiviluoma – Eero ”Ikinuori” Rahnasto – Miika ”Sä pystyt siihen vielä” Toivio – Antti Kuusisto – Olli Yli-Karjanmaa, kolmantena kentän haltuun ottivat Ville Loukasmäki – Aki Vainio-Hynnilä – Tomi Rinta-Jaskari – Timo Ala-Lipasti – Tatu Hietikko. Vaihtopenkin kylmimmät paikat tarjottiin kolmikolle Haapamäki, Ania, Viinikainen. Vara-kassarina Jukka Rahko.

Ottelu alkoi vaasalaisten juonikkaalla kuviolla, veto suoraan keski-aloituksesta. Paakkinen ei ollut yllätettävissä. Tätä samaa juonikkuutta vieraat toistivat joka kerta kun pallo oli yli puolen kentän, siis joka kerta, myös kulmapisteen tuntumasta. Kotijoukkue avasi maalitehtailun ajassa 2.20 kun Zoomi toimitti pallon varmasti vierailijoiden maaliin. Tasoitus tuli kuitenkin hyvin pian Jukka Lapin viimeistellessä ylivoimalla pienestä kulmasta, Petja Koiviston tarkasta syötöstä. Peli pyöri vierailijoiden päädyssä, mutta viimeistely tuntui ontuvan. Painostus kuitenkin palkittiin kun PT-94 joutui ottamaan kolme jäähyä, joista ISB rankaisi kahdesti. Pullakahville mentiin tilanteessa 3-1.

Toinen erä alkoi ja niin alkoi myös vaasalaisten ahdinko. ISB painoi päälle ja PT-94 luotti taktiikkaan ”vippaa pallo päätyyn ja toivo parasta”. Tällä kertaa se ei tuottanut tulosta, vaan kotijoukkue teki kymmeneen minuuttiin neljä maalia, joista viimeisin oli Loukasmäen käsialaa. Tarkka laukaus tolpan ja maalivahdin selän kautta maaliin. Aikalisä vierasjoukkueelle. Aikalisä ei kuitenkaan tuottanut peliin mitään muutosta. Kaksi maalia vieraiden verkkoon ja peli alkoi olla taputeltu. Johtuikohan parketista vai mistä, mutta Jorma Niemen tanssijalka alkoi yllättäen vipattamaan ja hän haki tanssikaveria Yli-Karjanmaan Ollista. Muistutuksena että nyt ollaan Ilmajoella pelaamassa salibandyä ei Vaasan nuorisoseuran jenkkatansseissa, Olli kieltäytyi kohteliaasti heittämällä Jorman lattiaan. Tuomari komensi pojat jäähypenkin puolelle. Neljä-nelosen aikana pelaaminen ei tuntunut kiinnostavan ja peli oli ajoittain hyvinkin avointa. Ala-Lipasti otti jäähyn juostuaan pelottavan läheltä, melkein kosketus-etäisyydeltä vierasjoukkueen hyökkäjää. Tästä hyvinkin epäurheilijamaisesta pienemmän pelottelusta tuomari ohjasi ISB-puolustajan jäähylle. Erän loppuun ei enää maaleja nähty, vaan santsikupille mentiin tilanteessa 9-1.

Kolmas erä alkoi vieraiden maalatessa. Tästä eteenpäin maaleja tehtiin melkeinpä vuorotellen. Erästä ei paljoa kertomista jäänyt, peli oli kinkku – ananas-, eli ns. Hawaiji-palloa. Mieleenpainuvin tapahtuma oli kun Yli-Karjanmaa antoi kontaktia vieraiden hyökkääjälle. Tuloksena jäähy, vaasalaisen irroittaminen puolapuista (Peksi tuli paikalle ruuvinvääntimineen) ja Ollilta kommentti; ”No jos kaveri pysähtyy kaks metriä ennen laitaa, niin ei siinä voi muuta ku ajaa yli.”

Toisella erätauolla valmentaja Vasanko painotti että mennään puolustus edeltä. Ei hyökätä puolustuksen kustannuksella. Noh, ei se nyt aivan niin mennyt mutta pisteistä kun pelataan ei päästetyt maalit merkkaa, kunhan tehtyjä on enemmän. Kaksi pistettä Ilmajoelle ja katse kohti perjantaita, jolloin ISB matkaa rosvoreissulle Kokkolaan.

-Make #55

Pöytäkirja: http://217.119.36.83/mpublic/index.php?cha=67f1c30207c7ed3d516937e14ef4b009

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus