LAUANTAINA ILMAJOKI-HALLILLA SUURTEN PANOSTEN PELI

Lauantaina hemmotellaan salibandyn ystäviä Ilmajoki-hallilla, kun ISB isännöi Kokkolan Nibacosta. Panoksena ottelussa on, ei enempää, eikä vähempää kuin kauden jatkuminen. Ottelun voittaja nimittäin jatkaa playoffeihin ja häviäjä aloittaa kesälomansa (ehkä).

Erittäin tasainen Pohjanmaan 2. divisioona on yhtä kierrosta vaille pelattuna. Ja mikä parasta myös viimeiselle kierrokselle on jäänyt mukavasti pelattavaa. Nurmon Jymy varmisti lohkovoittonsa viime viikonloppuna ja Mailattomat saa toisena joukkueena kotiedun lohkon sisäisiin playoffeihin. Jäljellä olevat kaksi paikkaa ovatkin sitten täysin auki. Noista kahdesta paikasta kisaavat ISB, Nibacos, sekä Toholammin Urheilijat.
Otetaan lyhyt yleiskatsanta äärimmäisen kiemuraiseen sarjatilanteeseen:
ISB lähtee viimeiselle kierrokselle pisteen Nibacosta ja TU:ta edellä. Lauantaina klo 13.00 alkavassa ottelussa TU kohtaa Seinäjoella Mailattomat. Tu tarvitsee käytännössä tuosta ottelusta voiton jatkohaaveilleen huolimatta siitä, miten Ilmajoki-hallilla kahta tuntia myöhemmin pelataan. Myös Nibacos on pakkovoiton edessä jos haluaa varmistaa itse jatkopaikkansa. Ja ettei tilanne menisi liian helpoksi, niin myös SB Vaasan ”paapoilla” on roolinsa näyteltävänä jatkopaikkoja jaettaessa. Itse vaasalaiset eivät jatkopeleihin pääse koska heidän edustusjoukkueensa pelaa divaria ja säännöt kieltävät kahden saman organisaation joukkueen pelaamisen kyseisessä sarjassa. Mutta vaasalaiset ovat tällä hetkellä samoissa pisteissä TU:n ja Nibacosin kanssa. Samoissa pisteissä ratkaisevat keskinäiset ottelut. Niistäkin näillä kolmella joukkueella on yhtä monta pistettä (4). Seuraavaksi katsellaan keskinäisten pelien maalisuhdetta. Tässä TU (33-30) on ykkönen ennen SB Vaasa kakkosta (30-29) ja Nibacos (25-29) jää tässä kohden viimeiseksi. MUTTA. Jos TU ja Nibacos päätyvät kahdestaan tasapisteisiin, Nibacos jatkaa myös playoffeihin voitettuaan molemmat keskinäiset ottelut kauden aikana. Saattaakin olla että SC Alajärvi-SB Vaasa II pelillä on tavallista enemmän seuraajia perjantaina.

Joku ennakon tekijää pitemmän matikan suorittaja löytänee myös muita mahdollisia loppuratkaisuja. Yksi on kuitenkin varmaa. ISB jatkaa kauttaan jos Nibacos kaatuu. Ole siis Ilmajoki-hallilla lauantaina hyvissä ajoin ennen kolmea kannustamassa ilmajokisten kaudelle jatkoa!

ISB – Nibacos lauantaina klo 15.00 Ilmajoki-hallilla.