NURMO TYRMÄSI ISB:N

Nurmon Jymy oli tyly isäntä lauantaina, kun vierailijana toiminut ISB sai poistua hallilta 13-6 (5-1, 3-3, 5-2) tappion saattelemana. Lopputuloksessa ei ole selittelyn varaa ja Jymy ansaitsikin voittonsa täysin.

Pari ensimmäistä vaihtoa näytti vielä, että ISB on tullut tosissaan taistelemaan tärkeistä pisteistä. Lauri Lehtimäen tarkka laukaus nopean pelinkäännön jälkeen ja Harri Käpyahon maali heti seuraavaan vaihtoon lamauttivat kuitenkin vieraat pahasti. Tämä jälkeen kentällä oli käytännössä vain yksi voitosta pelaamaan tullut joukkue. Jymyn hyökkäykset vyöryivät vauhdilla ISB:n päätyyn ja pallon menetyksien jälkeen omaa maalia tultiin suojelemaan vähintään samalla vauhdilla. Viiden minuutin kohdalla Ville Loukasmäki onnistuu toki karistamaan gorillan selästään ja naulaa poikkarista vieraat maalin päähän. Tämä jälkeen onnistuu kuitenkin ainoastaan kotijoukkue maalinteossa. Ajassa 15.49 Jymy siirtyy jo 5-1 johtoon ja ISB turvautuu aikalisään. Muutaman herättelevän voimasanan saattelemana loppuerä mennään maaleitta.

Toisessa erässä Jymyn peli ei ole aivan ensimmäisen tasolla ja näin ISB tuntuu vielä pääsevän taistelemaan sarjapisteistä. Harri Käpyahon maali vie kotijoukkueen jo viiden maalin johtoon, mutta Juha-Matti Kiviluoman syöttö kimpoaa ylivoimalla Jymy-pelaajan kautta maaliin ja eroksi jälleen neljä maalia. Reilu minuutti tästä ja erinomaisen pelin pelannut Miko Saarela vie kotijoukkueen jälleen turvallisempaan johtoon. Seuraavista kahdesta maalista vastaa ISB. Ensin Aki Vainio-Hynnilä osuu Jaakko Lehtolaisen syötöstä ja hetki tästä, niin Eero Rahnasto tuo vieraat kolmen maalin päähän. Syöttö tähän merkitään Mikko Ala-Huikulle. Kapteeni näyttää kuitenkin vielä esimerkkiä, kun Hannu Palomäki kuittaa Jymyn 8-4 johdosta toiselle erätauolle.

Kolmanteen erään ISB tekee pieniä muutoksia ja tiivistää kahteen kenttään. Muutokset eivät kuitenkaan tuota tulosta, vaan päinvastoin, erä vanhenee ainoastaan 2:44 ja Jymy on kolmella maalillaan tulittanut Paakkisen ISB:n maalilta vaihtoon. Maalivahtia näistä ei juuri voi syyttää, sen verran yksin kenttäpelaajat Paakkisen jättivät. Loppuerä meneekin enemmän pelailun merkeissä, joskin Jymyn pelihuumori on kohdillaan ja pallo liikkuu ajoittain erittäin mallikkaasti ISB:n puolustusalueella. Summerin soidessa taululla ovat 13-6 lukemat joissa ei tällä kertaa ole yhtään ylimääräistä. ISB:n pääkoppa ei jostain syystä ollut täysin pelissä mukana ja tämä näkyi kyllä kovalla kädellä. Vaikka onkin sanottava, että lauantain Jymyn esitys oli sitä luokkaa, että hyvänä päivänäkin ISB olisi saanut tehdä kovan työn ottaakseen pisteitä Nurmon liikuntahallilta mukaansa.

Kauaa tätä ei kuitenkaan murehdita. Ensi lauantaina on runkosarjan viimeinen ottelu. Ilmajoki-hallille saapuu tuolloin Nibacos Kokkolasta. Ottelusta ei panosta todellakaan puutu, vaan ottelun voittaja jatkaa playoffeihin ja häviäjä aloittaa kesälomansa. Nyt onkin aika laittaa tuo päivämäärä kalenteriin ja tulla kannustamaan ISB:n kaudelle jatkoa!

-MV-

Pöytäkirja