NAISILLE HARVINAINEN NOLLATURNAUS

PIETARSAARI- TURNAUS 5.1.2019

Vuoden ensimmäinen turnaus pelattiin Pietarsaaressa Rettig Sport Centerissä. Joululoman aikana nautitut kinkut ja suklaat saisivat nyt kyytiä.  Matkaan lähdettiin vasta iltapäivällä, koska pelit olivat iltapelejä. ISB:n naisten joukkueen harmiksi, osa pelaajista joutui pelaamaan puolikuntoisena flunssa-aallon verottaessa ehkä sitä terävintä kuntoa. Mene ja tiedä, oliko sillä vaikutusta siihen, että naisten otteet eivät kummassakaan pelissä olleet millään osa-alueella sitä tuttua ISB:tä.  Myös pelipaikat vaihtuivat tiuhaan, ja osa hyökkääjistä joutui kokeilemaan pakinkin tonttia. Sitten itse peleihin…

Ensimmäisenä vastassa oli Nibacos, joka hävisi ensimmäisen pelinsä SPV: lle 7-1. Olikohan naisilla mielessään helppo voitto vai mikä, mutta vastustaja ei todellakaan ollut niin huono, mitä ehkä lopputulos SPV- pelistä antoi ymmärtää. Ensimmäisen 10 minuutin sisään Nibacos onnistui kahdesti. ISB:n naisten ensimmäinen erä muutenkin oli monelta kantilta katsottuna heikkoa, syötöt eivät napsuneet kohdilleen, kaksinkamppailut hävittiin, puolustus tökki jne. jne. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty ja toiseen erään lähdettiinkin kavennus mielessä.

Toisen erän alkuun Nibacos pääsi ylivoimalle, kun Lähdesmäen Linda otti jäähyn. Jäähy kestettiin kunnialla. Ajassa 23.39 Nibacos lisäsi johtoaan jo 3-0, eikä seuraava maali ajassa 23.54 aiheuttanut muuta kuin harmaita hiuksia valmennukselle. Ella ottikin aikalisän, ja teroitti, että ”oma peli pitää saada kuntoon ja tehdä niitä asioita, mitä ollaan harjoiteltu. ” Ilmeisesti puhe meni toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, kun jo ajassa 26.54 Nibacos höykytti ISB:n naisia tekemällä 5-0 maalin. Hieman lohtua toi Sanna Myllyahon maali ihan erän loppuun. Sannan kikkailut tuottivat taas tulosta, ja Sanna sai vetää pallon maaliin ihan maalin edustalta Armin toimiessa maskina.

Kolmanteen erään lähdettiin siis 5-1 tappioasemasta. Päivänselvää oli, että parannusta peliin olisi saatava, ettei Nibacos pääsisi enää maalintekoon ja että loppulukema pysyisi säädyllisenä. Tosin takaa- ajoa ei helpottanut  Pakkalan Lauran kaksi jäähyä, joista Nibacos ei päässyt onneksi rokottamaan, vaan ISB:n naiset hoitivat alivoimat tyylillä. Jos jotakin plussaa haluaa väkisin keksiä pelistä, on se tuo alivoiman pelaaminen. Vastustajalla ei ollut mitään ”tsäänssejä” .  Ehkä toiseksi plussaksi voisi sanoa myös kolmannen erän pelin parantumisen, sillä Nibacos ei päässyt lisäämään enää johtoaan, vaan lukemia kaunistelee 5-2 Neva-keturin Jennin tarkka veto Armin tarjoillessa namupassin.

Pisteille pääsivät:

Sanna 1+0

Jenni 1+0

Armi 0+1

Parhaana pelaajana palkittiin Pihla Liimatainen

Sitten päivän toiseen peliin. Ensimmäisen pelin pettymys yritettiin pyyhkiä mielestä ja keskittyä uuteen peliin. Parannettavaa jäi paljon, ja niin peli Jeppis FBC: tä pääsi alkamaan. Samaa rataa kulki ISB:n peli ja vastustaja teki ensimmäiseen erään 2 maalia. Erässä ei enempää maaleja nähty. Peli pyöri molemmissa päissä ja ISB: kin sai hieman peliinsä järkeä ja muutaman hyvän maalipaikankin.

Toiseen erään lähdettiin taas takaa-ajoasemasta. Ajassa 22.22 Armi kavensi tilanteeksi 2-1 hienolla yksilösuorituksella. Hän kiersi maalin takaa, etsi syöttöpaikkaa, kun sitä ei löytynyt, lähti haastamaan itse maalille ja pallo varmasti maalin perukoille. Jo seuraavassa vaihdossa Jeppis iski jälleen, eikä maali kirvoittanut hymyjä kuin vastustajan naamalle.  Toiseen erään ei enempää merkintöjä tullut ja niin kolmanteen erään lähdettiin  tilanteesta 3-1 Jeppikselle. Vastustaja sai jäähyn ajassa 39.22, mutta ISB ei onnistunut kaventamaan.  Myös ISB sai jäähyn pari minuuttia ennen loppusummeria , ja niin harmittavasti ISB:n kovat yritykset pelin kaventamiseen hupenivat. Peli päättyi lukemiin 3-1. Loppua kohden peli parantui, vaikka se olikin laiha lohtu kahden hävityn pelin jälkeen. Mielet maassa ISB:n naisjoukko körötteli takaisin kotikonnuille, ja ehkäpä jokaisella on peiliin katsomisen paikka. Ei muuta kuin takaisin sorvin ääreen. Suuntahan ei voi olla taas muuta kuin ylöspäin.

Pisteille pääsi vain Armi 1+0, joka palkittiin myös parhaan pelaajan palkinnolla

Seuraava turnaus pelataan 26.1 Kälviällä, jossa vastassa on klo. 16.00 SB Kauhajoki ja klo. 18.00 PaSu. Tervetuloa kannustamaan ja toivottavasti toteamaan, että osaahan ne ISB:n naiset pelata.