NAISILLE PARI PINNAA KRISTIINASTA

ISB-SCS

klo 10 starttasi ISB:n ensimmäinen peli Kristiinankaupungissa jo alkukaudesta tuttua Saragozaa vastaan.
Ensimmäisen erän alku lähti käyntiin rauhallisesti ja palloa halliten. Kauhun hetkiä tuotti Kristiinan vaarallinen poikkisyöttö ISB:n maalin eteen ajassa 0:23. Muuten erä sujui rauhallisesti Ilmajoen pyörittäessä peliä, ajassa 4:53 syntyy pelin ensimmäinen maali Jennin syötöstä Sannan odotellessa vapaana takatolpilla. Pallo alkoi liikkua hyvin ja toinen maali syntyikin ajassa 10:09 Annin toimesta hetken maalin edessä häärimisen jälkeen. Erän ollessa jo lopuillaan Heidi avasi omat maalihanansa ajassa 14:39 Annin syöttäessä.
Toisen erän alku jatkui siitä mihin edellinen erä jäi, eli ISB:n pallon hallintaan. Kuitenkin hyvän alun jälkeen peli alkoi vähän repsahtaa ja syötöt eivät enää napsuneet kohdalleen niin hyvin kuin aiemmin. Vastustaja oli selvästi ottanut oppia  ensimmäisestä erästä ja tämä näkyi tulostaululla, sillä Saragoza kavensi tilanteeksi 3-2 ajoissa 22:09 ja 24:40. Toisen erän loppuun mahtui vielä yksi maali ajassa 29:44 ISB:n hyväksi, kun Sanna pyörähti vastustajan ohitse pallon kanssa ja veti kantin oikeaan yläkulmaan.
Kolmannen erän ensimmäiset 6 minuuttia meni rauhallisen pelaamisen hakemiseen, kun enää ei uskallettu pistää helppoja syöttöjä vaan yritettiin vaikeamman kautta. Pian pallo saatiin taas hyvin liikkeelle ja Jenni upotti pallon Saragozan maalivahdin taa ajassa 36:18 Armin toimiessa syöttäjänä. Seuraavat neljä minuuttia kului ISB:n pallon hallintaan ja vetopaikkojen hakuun. Erän ja samalla koko ottelun viimeinen maali nähtiin Saragozan toimesta ajassa 40:12.
Tehot:
Jenni Neva-Keturi 1+2
Sanna Myllyaho 2+0
Anni Isoniemi 1+0
Heidi Tapanainen 1+0
Armi Autio 0+1
Leena Perkiö 0+1
#21

Päivän toisessa pelissä vastustajaksi asettui SC Kokkola, jonka kanssa pelit ovat aina olleet yhtä jännittäviä. Kokkolan naiset muistetaan kurinalaisena joukkueena ja viime turnauksessa nähtiin miten SC Kokkola pani sarjakärki SPV:n koville timantinkovalla kilpikonnapuolustuksellaan ja nopeilla vastahyökkäyksillään. Samanlaisiin otteisiin varauduttiin myös tänään.

Ensimmäinen erä oli kummaltakin joukkueelta varovaista ja haistelevaa vääntöä siitä, kumpi ottaa kuskin paikan. Kaksi hävittyä kaksinkamppailua ratkaisi erän Kokkolan naisten hyväksi kun verkko heilahti kahdesti ensimmäisen vartin aikana.

Toisessa erässä tasainen kamppailu jatkui ja maalipaikkoja aukesi kummallekin joukkueelle; peli kulki nopeasti molemmin päin. Kokkolan terävin kärki saatiin kuitenkin katkaistua, eikä vaarallisia paikkoja juuri tullut. Hyvä peli ei tuottanut tulosta vaan erä loppui maalittomana, SC Kokkolan ylivoimaminuuteista huolimatta.

Viimeisen erän aikana SC Kokkola puolusti kynsin ja hampain johtoasemaansa ajoittain jopa uhkarohkean korkealla karvauksella mahdollistaen nopeat vastahyökkäykset. Myös ISB:n naiset pääsivät kokeilemaan ylivoimapeliä luoden vaarallisia paikkoja. Harmillisesti tänään viimeistely ei ollut kohdillaan ja kaiken kaikkiaan vedot viuhuivat turhan usein takaseinälle. SC Kokkola sen sijaan onnistui vielä kertaalleen vaparikuviosta ajassa 40.35.

Kolmas maali oli selvästi liikaa ISB:n naisille ja erän viimeinen vitonen pelattiin päivän parasta salibandya omiin vahvuuksiin luottaen. Ikävä kyllä kello kävi meitä vastaan eikä kovasta työstä tänään palkittu kuin kakkoskentän työmyyrä Anni Isoniemi joka ansaitusti lähti kotiin parhaan pelaajan palkinto takapenkillä.

Puolet sarjapeleistä on nyt pelattu ja ISB Naiset ovat sarjataulukossa kunnioitettavalla sijalla 4. Lähes kentällisellä viimevuodesta kutistunut joukkue on osoittanut, että vähemmän on joskus enemmän ja muutoksista huolimatta peli kulkee. Piste-erot ovat kaiken kaikkiaan sarjassa ensimmäisen kierroksen jälkeen pienet, joten kaikki on vielä mahdollista sarjan toisella kierroksella.

Kapteeni kiittää ja kuittaa kuluneesta syksystä toivottaen kaikille rauhallista joulua!

#6