Naisille piste kotiturnauksesta joulun alla

ISB – SC Alavus

Aamu avartui Ilmajoella toiveikkain ja positiivisin mielin. Kotiturnaus ja Alavus vastassa aamun pelissä. Peli alkoi ihan lupaavasti ja muutama hyvä paikkakin saatiin aikaan. Sitten, melko nopeasti, alkoi Alavus totuttuun tapaan räiskiä pitkiä roikkupalloja ISB:n päätyyn, ja ensimmäinen maalikin tuli tällaisesta tilanteesta, vastustajan lyödessä rystyltä pompusta pallon tupaan ajassa 3:47. Peli on hieman sekaisin ja ISB hätäilee liikaa, joten peliä ei saada enää erässä oikein ruotuun. Muita merkintöjä ei ensimmäisessä erässä enää nähdä, joten kaikki tsemppi toiseen erään.

Heti toisen erän alussa Alavus tekee toisen maalinsa. ISB:llä on vaihto kesken, joten vastustaja saa vapaasti kävellä maalille. Sitten kello pysähtyy jälleen, aikaan 23:41, kun vastustajan numero 14 leikkaa keskelle, kiertää ja vetää pallon yläkulmaan. ISB:kin saa paljon hyviä vetopaikkoja ja säpinää vastustajan maalille, mutta verkot eivät silti heilu.

Kolmannen erän puolivälin tietämillä Alavuden pelaaja kompuroi, ja tekee komean mahasyöksyn, kun ISB:n pakki töytäisee häntä kylkeen. Sen jälkeen maassa makaava pelaaja kääntyy ja nostaa jalat kampittaakseen ISB:n pakin. Kampitus on onnistunut, sillä se menee tuomareiden suodattimien läpi ihan täysin. Alavudelle vapari, joka kuitenkin saadaan blokattua. Jatkotilanteesta merkkausvirhe ISB:lle, syöttö kulmasta maalille vapaalle pelaajalle ja Alavuden kapteeni saa lyödä tyhjiin neljännen maalin pelikellon näyttäessä 37:57. Ajassa 38:55 Alavus saa vaparin keskikentän tuntumasta. ISB:n pelaajat ovat kuitenkin liian lähellä palloa, ja näin tulee rangaistus väärästä etäisyydestä. Alivoima pelaa kuitenkin mallikkaasti, pitäen huolta siitä, ettei vastustaja pääse avaamaan peliä kunnolla. Pari läheltä piti –tilannetta vastustaja kuitenkin saa aikaan, vetojen viuhuessa onneksi ohi ja yli maalin. Hyvästä alivoimataistelusta täydet pisteet ISB:lle. Viides ja viimeinen vastustajan maali kimpoaa heidän kannaltaan onnekkaasti pakin lavasta maaliin ajassa 43:18. Enempää merkintöjä ei pelissä nähdä ja ISB joutuu tyytymään karvaaseen tappioon 0-5.

Pelin parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti maalin suulla palloja napsinut Jaakolan Jaana.

Parannettavaa illan peliin on ainakin syöttötarkkuudessa, avauksissa ja vetojen kohdentamisessa vastustajan maaliin.

#5

Blue Fox – ISB

Illan pelissä kotiyleisö näkee täysin uudistuneen ISB:n joukkueen. Koko pelin ajan on näkyvissä, että kaikilla on kivaa ja syötöt kulkevat. Vedotkin menevät paremmin kohti maalia. Asennetta on siis korjattu koko päivän ajan 😉

Ensimmäinen maali nähdäänkin ISB:n toimesta ensimmäisen erän alussa ajassa 5:12, kun Aution Heidi tekee keskeltä hienon nousun oikealle laidalle ja vetää totuttuun tapaan kohti ylänurkkaa. Molemmissa päissä on tapahtumia, mutta ISB pyörittää enemmän peliä. Blue Fox pääsee lähinnä vastaiskuista ISB:n päähän, mutta maaleja ei ISB:n päähän nähdä pakkien hoitaessa tonttinsa erinomaisesti. Vasta erän lopussa Blue Fox tekee ensimmäisen maalinsa ajassa 14:15, ja näissä lukemissa mennään erätauolle.

Toisen erän alussa sama pöhinä jatkuu, ISB on ihan liekeissä. Erää on pelattu alle minuutti, kun ”junnukentällinen” laittaa lisää pökköä pesään ja iskee lukemiksi 2-1. Tekijänä Kososen Vilma, syöttäjänä Latva-Kokon Outi. Kauaa ei riemua kestä, sillä Blue Fox tulee alle puolen minuutin kuluttua tästä tasoihin. Toisessa erässä ei maaleja enempää tehdä, joten jatketaan kolmanteen erään hyvä tatsi päällä.

Blue Fox pääsee kolmannen erän alussa hieman niskan päälle, sillä ajassa 33:55 ja 34:59 se tekee maalit hieman yllättäen, ISB:llä kun on ollut hyvä peli-into päällä. ISB:n pultut eivät ala tutisemaan pienistä taka-iskuista huolimatta, sillä ensin ajassa 36:46 Hellstenin Emilia hyvin sijoittumalla täräyttää Aution Armin syötöstä 4-3 lukemat ja Välimaan Vilma toisen Aution sisaruksen syötöstä 4-4, juuri ennen pelin loppua. Tätä maalia tuuletellaan toden teolla, sillä ISB taisteli tasurin ansaitusti kärkikahinoissa olevan Blue Foxin kanssa.