NAISTEN KAUDEN AVAUS VAASASSA

ISB-Crusaders
Naisten kauden ensimmäinen turnaus järjestettiin Vaasan Kauppiksella sunnuntaina 27.9.2015. Matkaan lähdettiin hieman freesatulla joukkueella. ISB:n omista kasvattityttäristä debyyttipelinsä pelasivat Iida Rajamäki, Sanni Hirvelä, Janina Hirsimäki sekä Ellen Rinta-Jaskari. Uusia kasvoja joukkueessamme edustavat uusi maalivahtimme Hanna Rantala, Kauhajoen oma flikka Laura Pakkala ja ihanan murteen omaava Oulun tyttö Päivi Vartiainen. SPV:n viime kauden maalia vartioinut Ella Harju toimii tämän vuoden ”paluumuuttajana” . Muutama ”mammakin”, eli Johanna Mäki ja Eveliina Sivunen saatiin houkuteltua takaisin sorvin ääreen.

Ensimmäisenä vastaan asettui Crusaders, joka oli jo ensimmäisen pelinsä pelannut SB Vaasa II vastaan ja ottanut murskavoiton lukemin 11-2. Naiset olivat nähtävästi edelleen lyönnissä joten jännittävä peli oli alkamassa. Ensimmäinen minuuttikaan ei ehtinyt kulua kun ISB:n maalissa soi, kun SPV:stäkin tunnettu Janika Ollikkala laukoo taitavasti pallon maaliin. Tämä oli odotettavissa. ISB oli onnekseen keskittynyt reeneissä puolustuspelaamiseen ja se tuotti kyllä hedelmää, koska saimme aika hyvin jäädytettyä Crusadersin hyökkäykset varmalla miesvartioinnilla. Crusaders onnistui toistamiseen ajassa 12.02.
Toiseen erään lähdettiin tilanteesta 0-2. Pelin kolmas maali olikin sitten jo ISB:n käsialaa, kun Veera Kosonen syötti maalin takaa Välimaan Vilmalle maalin eteen. Vaikka pallo tuli jalkojen seasta pomppien, niin Välimaa sai loistavan osuman ja talletti pallon maalin yläkulmaan. Crusadersin Tina Björkman rokotti parin minuutin kuluttua ja ISB:n verkossa soi. Toisen erän lopussa Ollikkala jälleen onnistui ja kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 1-4.

Viimeisessä erässä ISB:n loppuun asti taisteleminen toi palkinnon kaksikko ”Kosonen&Perkiölle”, kun Leena nousi pakin paikalta rohkeasti kaksinkamppailuun keskialueen irtopallosta, voitti pallon varmalla tyylillään ja näki vielä unelmasyöttöpaikan maalin edustalla. Pieni siirto Veera Kososelle ja ennen vetoa jo tiesi, että Veera tallettaa 100%:n varmuudella. Vierasjoukkue tykittää vielä kerran ja peli päättyy tilanteeseen 2-5. Huonomminkin olisi voinut käydä, oli Crusadersin laukaukset kyllä karehdittavan kaunista katseltavaa, mutta valmentajan taktiikalla ja kovalla puolustuspelaamisella lukemat jäivät kuitenkin siedettäväksi.

Tehot:
Veera Kosonen 1+1
Vilma Välimaa 1+0
Leena Perkiö 0+1

SB Vaasa –ISB
Toisessa pelissä vastassa oli nousijajoukkue Vaasasta, josta meillä ei ollut muuta käryä kuin se, että maalissa häärii ISB:n oma kasvatti, taitava maalinvartija Maria Siltala. Lisäksi joukkueessa oli yksi tuttu kasvo muutamien kausien takaa eli meilläkin ISB:ssä vuoden pelannut Iina Pohjola. Peli käynnistyi ISB:n kannalta lennokkaasti kun ensimmäistä vaihtoaan pelannut kakkoskenttä onnistui heti maalinteossa. Laidassa pallon kanssa häärinyt Jenni Neva-Keturi bongasi Armi Aution maalinsuulta, syöttö suden suuhun ja Armi taisteli pallon maaliin. SB Vaasa tasoitti ajassa 13.18.
Toisen erän alkuun saatiin jälleen onnistumisia, kun keskialueen vaparikuvio tuotti hedelmää Armi Aution syöttäessä Jenni Neva-Keturille näpsäkän pikkusyötön eteen. Neva-Keturi malttoi kiertää tarpeeksi kaukaa ja pallo sujahti Siltalan kainalosta sisään. SB Vaasa ei kauaa ollut takaa-ajoasemissa vaan tasoitti jälleen ajassa 16.43. Onneksi tilanne saatiin palautettua pian, nimittäin Rajamäen Iidan pienestä siirtosyötöstä lähtenyt tilanne oli komeaa katseltavaa. Outi Latva-Kokko hassutti keskialueella SB Vaasan pelaajaa ja raivasi tiensä ihan maalinsuulle asti. Uskomaton tyyneys ja maltti huokui Latva-Kokon tekemisestä, kun hän jaksoi pidättää vetoaan niin kauan, että maalivahti kellahti kyljelleen. Well done Öde!
Peli olisi mielellään saanut vaikka päättyä näihin lukemiin, mutta SB Vaasa noudatti kaavaansa ja tasoitti jälleen ajassa 22.04. Kolmas erä oli maaliton ja peli päättyi lukemiin 3-3. Vaikkakin tästä pelistä oli kotiin viemisinä 1 pist, niin koko joukkueella tuntui jäävän silti jotain hampaankoloon. Tämä peli olisi ollut voitattavissa. Onneksi revanssi on vielä edessä.
Tehot:
Armi Autio 1+1
Jenni Neva-Keturi 1+1
Outi Latva-Kokko 1+0
Iida Rajamäki 0+1