NAISTEN VOITOKAS KAUDEN ALOITUS

ISB:n naiset pääsivät tositoimiin pitkän kesätauon jälkeen, kun kauden ensimmäinen turnaus pelattiin Ylistarossa lauantaina 28. 9. Naiset ovat kesän aikana saaneet riveihinsä muutaman vahvistuksen, osan vanhoista pelaajista lähtiessä opiskelemaan tai pelaamaan muihin joukkueisiin.

Ensimmäisenä vastassa on Kokkolan Nibacos. Ensimmäinen erä mentiin aika lailla ISB:n tahtiin. Erä on ehtinyt vanheta vasta kolmisen minuuttia, kun entinen SPV:n maalitykki Marika Kääriäinen taituroi pallon maaliin Frimanin Susannan syötöstä. Tästä menee muutama minuutti, kun Aution nuarempi siskoo Heidi saa pallon hyppysiinsä Kososen Vilmalta. Näkee tilaisuutensa koittaneen ja seilaa koko kentän puolustuksesta maalille asti ja vetää vasempaan ylämummoon ajassa 7.17. Tilanne 2-0 ISB:lle.

Toinen erä alkaa kahdella nopealla maalilla. Ensin onnistuu Jälleen Marika ” the vikkeläkäsi ” Kääriäinen vanhemman siskoon Armi Aution tiputuksesta. Seuraavana Hellstenin Emilia alias Emppu tarjoilee pallon Kososen Veeralle ja pallo varmasti sisään. Nibacos herää hieman alun maalien jälkeen ja onnistuukin kaunistelemaan lukemiksi 4-1 ennen viimeistä erää.

3. Erä mennään jälleen ISB:n sanelemana. Kääriäisen likka tekee H. Aution syötöstä maalin ja näin viimeistelee hattutempun. Enää ei maaleja nähdä, ja peli päättyy ISB:n hyväksi 5-1.

Tunnin tauon jälkeen vastaan asettuu SB Vaasa II. Edellisellä kaudella Vaasa päihitti ISB:n nuorilla taitavilla pelaajillaan, muta tällä kertaa heitä ei kokoonpanossa nähty.

Vaasa onnistuu ensimmäisenä ajassa 5. 48, mutta jo minuutin päästä ISB:n maalivahti Maria Siltala avaa pistetilinsä, kun heittää piikkinä juosseelle A. Autiolle pallon, joka pistää pallon sisään pienellä harhautuksella. Seuraava maali menee Vaasan maaliin, mutta omasta pelaajasta. Vaasa kuitenkin tasoittaa pelin nopeasti ja toiseen erään mennään tilanteesta 2-2.

2. Erän alussa Kallionpään Hanna iskee pallon maaliin puolesta kentästä Frimanin syötöstä. Molemmat ISB:n uusia vahvistuksia. Vielä kun Latvalan Tanja (uusi hänkin) hoitaa maalilla maskin hommat loistavasti, on todettava, että uudet tulokkaat ovat löytäneet ja ansainneet paikkansa.
Vaasa käy päälle entistä innokkaammin, mielessä heilläkin taatusti 2 pistettä. He onnistuvatkin tekemään kaksi maalia nopeasti vielä ennen 2. erän päättymistä. Toinen erä Vaasalle 4-3.

Minuutti ehtii kulua viimeistä erää, kun Vaasa iskee jälleen. Tilanne 5-3 olisi aiempina vuosina saanut ISB:n miehistön maihin, mutta nyt puhaltavat uudet tuulet. Maaleja osataan selvästi tehdä päivän perusteella, ja siihen myös luotettiin. Seuraavan kahden minuutin aikana ISB tasoittaa Kääriäisen ja Kallionpään maaleilla ja tilanne on kutkuttava 5-5.

Uudet tuulet puhaltavat myös valmennuspuolella, kun naiset onnistuivat saamaan Kurikasta Jari Niemisen valmentajakseen. Suuressa roolissa jatkaa Markku Neva-Keturi, joka kaikin tavoin on saanut ryhtiä ja vauhtia ISB:n naisiin.

Jarin sanat ” yks piste olis tarjolla, mutta eikö me kaks oteta” mielessä naiset taistelevat. Peli on ollut tasaista koko pelin ajan ja tolpat ovat kolisseet molemmissa päissä. Ratkaisu nähdään ajassa 40.20, kun A. Autio saa pallon pakkina pelanneelta Vuorisen Sannalta. Hän huomaa vastustajan puolen olevan tyhjä, koska kaikki ovat vaihdossa. Eipä siinä muuta kuin juosta vapaasti maalille ja pallo kohtaa verkon. Peli päättyy ISB:lle 6-5 tiukkojen vääntöjen jälkeen. Eipä parempaa kaudenavausta olisi voinut toivoa. Uusille pelaajille ja valmentajalle oli kiva näyttää, että kyllä kannatti lähteä mukaan!

Turnauksen pistenaisina häärivät:
Marika Kääriäinen 4+0
Armi Autio 2+1
Heidi Autio1+2
Hanna Kallionpää 2+0

#9