PISTEET JÄIVÄT KOKKOLAAN

ISB matkasi perjantaina Kokkolan Nibacoksen vieraaksi. Odotettavissa oli edellisten vuosien tapaan tiukka vääntö, eikä poikkeusta tehnyt tämäkään koitos. Pisteet jäivät kuitenkin Kokkolaan lukemin 6-5 (2-0, 2-3, 2-2).

1. Erä
Ottelu alkaa heti vauhdikkaasti molempien joukkueiden luodessa hyviä hyökkäyksiä. ISB saa ajassa 5.12 ensimmäisen rangaistuksen mailan nostamisesta ja 45 sekuntia myöhemmin kotijoukkueen vaaralliseksi tiedetty ylivoima tuottaa tulosta, tilanne 1-0. Reilut kuusi minuuttia myöhemmin kotijoukkue kasvattaa johdon 2-0. Erän loppu mennään maaleitta ja ehkä hieman ISB:n hallinnassa, mutta maalit vain jäi puuttumaan.

2. Erä
Toisessa erässä ISB ottaa ottelussa komennon ja luo kaikilla kolmella kentällä hyviä maalin tekopaikkoja. Ajassa 26.03 ilmajokiset onnistuu Eero Rahnaston toimesta, Olli Yli-Karjanmaan toimiessa syöttäjänä. Vain vajaat kolme minuuttia edellisestä ISB tulee tasoihin kun Veli-Matti Vasanko laittaa Aki Vainio-Hynnilän laukoman reboundin tyhjään rysään. Nibacos pakotettaan aikalisään ajassa 30.09, kun Olli Yli-Karjanmaa sutaisee pallon maaliin vastustajan mailan kautta, oivallisen syötön tähän tarjoilee Timo Ala-Lipasti. Nibacos kuitenkin tasoittaa ottelun vajaan kahden minuutin kuluttua. Vain 34 sekuntia ennen summeria kotijoukkue siirtyy jälleen maalin johtoon, erätauolle siis tilanteessa 4-3. Vaikka tauolle siirryttiin tappioasemassa, oli erä vierailijoiden lähes täydellistä hallintaa. Paikkoja oli lukuisiin lisäosumiin, mutta viimeistelystä ehkä hieman ontui ja täytyy myös antaa tunnustusta Nibacoksen maalivahti Roope Mutkalle, joka esitti erässä muutamia paraatipelastuksia.

3. Erä
Kolmannen erän alussa allekirjoittanut ottaa turhan jäähyn estämisestä ja Nibacos onnistuu jälleen ylivoimalla ajassa 44.22, tilanne 5-3. Kotijoukkue lisää johdon kolmeen maaliin ajassa 47.51. Hieman ennen ”pelimiesten kymppiä” Eero Rahnasto tuo vierailijat kahden maalin päähän Miika Toivion syötöstä. Vajaat pariminuuttia edellisestä, ajassa 51.20 Aki Vainio-Hynnilä laukkoo pallon yläkulmaan, tuoden ISB:n jo maalin päähän. ISB saa luotua vielä hyviä tasoituspaikkoja ja ylivoimaakin tarjotaan, mutta Nibacoksen maalivahti ei reikäpalloa enää ottelussa taakseen päästä. Ottelun loppulukemat siis 6-5 ja pisteet jäivät kokkolaan.
Kokonaisuudessaan ottelu oli ISB:ltä kauden paras, mutta voittoon asti se ei riittänyt. Ilmajokisten maalilla pelannut Jukka Rahko oli mies paikallaan ja antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Ottelu ratkesi viimestelytehokkuuteen ja erikoistilannepelaamiseen ylivoimat Nibacos 2/2 ja ISB 0/3.

#26

Tehot: Rahnasto 2+0, Yli-Karjanmaa 1+1, Vainio-Hynnilä 1+1, Vasanko 1+0, Ala-Lipasti 0+1, Toivio 0+1 sekä Ja Haapamäki 0+1.

Nibacoksen maalikooste: http://www.youtube.com/watch?v=zLZ4In5_sd0

Kuvakooste urheilukuva.fi:ssä: http://urheilukuva.kuvat.fi/kuvat/Salibandy+2013-2014/Nibacos-ISB+2.divisioona/