tärkeät pisteet nibacoksen kustannuksella

ISB saatteli omalta osaltaan 2.divarin joulutauolle voittamalla tärkeässä ottelussa Kokkolan Nibacoksen lukemin 12-7 (2-0, 5-2, 5-5). Harmittamaan jäänyt asia oli 3 viimeistä maalia, jotka kaikki merkittiin Nibacokselle. Erityisesti viimeinen ajassa 59.59 tehty maali sulatti turhan takia kotijoukkueen laatikkoa, sillä koko lailla selvästi summerin soinnin aikana tehty maali hyväksyttiin. Toivottavasti ei ole millään lailla ratkaiseva maali näiden vallan tasaisesti edenneen joukkueen välillä sarjan lopussa… Positiivista oli kahden ISB-ikonin, Juha-Matti Vallin ja Tatu Hietikon esiintyminen ensi kertaa tällä kaudella kotijoukkueen paidassa. Pojat paikkasivat yhden ottelun sopimuksella ISB:n suurta puolustajavajetta ja hyvinhän he siinä onnistuivatkin.

Avauserä oli kotijoukkue-merkkinen ja pahimmat kokkolalaisvyörytykset saatiin estettyä. Ajassa 05.06 oivassa maalivireessä ollut Ville Loukasmäki (3+1) haisteli syötönkatkon ja upotti tolpan juureen 1-0. Kahdeksan ja puolen minuutin kohdalla oli Tero Koskilammin vuoro näyttää napakkaa rannelaukaustaan ja nopea vastahyökkäys päättyi 2-0:aan. Ylivoimaakin kotijoukkueelle tarjottiin kahteen kertaan, mutta ei vain uponnut.

Toisen erän alkajaisiksi Jere Kiviluoma linkosi pallon yläpömpeliin ja tilanteeksi jo 3-0. Syöttöpiste Tatu Hietikolle. Neljän minuutin kohdalla molemmat joukkueet saivat jäähyn 14 sekunnin välein. Nibacos avasi tasavajaalla maalitilinsä joukkueensa parhaana palkitun Riku Anttilan (2+2) maalatessa. Tämän jälkeen alkoi ISB:n ykkösketjun muutaman vaihdon mittainen pallorallishow (joita nähtiin kyllä pitkin ottelua) ja tuhojakin saatiin aikaan. Oivassa pelivireessä kevyellä jalalla tänään liitänyt Heikki Nikkola päätti kahteen otteeseen hyökkäykset maaliin. Nibacoksen kavennuksen jälkeen ISB kaunisteli erän lopussa lukemia vielä kahteen otteeseen, kun Rahnaston ja Turusen kaukolaukaukset upposivat sisään. Syöttöpiste molemmissa maaleissa Timo Ala-Lipastille.

Päätöserään lähdettiin turvallisen tuntuisessa viiden maalin johdossa. Ykköskenttä oli kuitenkin sitä mieltä, ettei tämä vielä riitä, vaan kuuteen minuuttiin taottiin vielä 3 osumaa, tosin ensimmäinen Loukasmäen maaleista tuli ylivoimalla. Vielä kun ajassa 47.07 Aki Vainio-Hynnilä herkutteli rankkarin sisään, oli peli paketoitu tilanteessa 11-2. Tosin 8 sekuntia tästä ja Nibacokselle vihellettiin tasapuolisuuden nimissä rankkari, jonka Anttila upotti vuorenvarmasti ohi ISB:n parhaana palkitun Timo Paakkisen. Tämän jälkeen Nibacos onnistuikin vielä 4 kertaa kun ISB:ltä onnistui ainoastaan Miika Toivio ylivoimalla.

Elintärkeät pisteet saavutettiin ja se oli pääasia. Ilman hätäapuja ”eläkkeeltä” ei tässä kuitenkaan välttämättä olisi onnistuttu, kiitos heille siitä! Joulutauolle päästään sarjan kakkospaikalta ja sitä paikkaa lähdetään puolustamaan kevätkierroksella, alkaen 8.1.2012 TU:n vieraana Sievissä.

Pöytäkirja: http://sbl01.lahtis-enterprises.com/statistics/salibandy/rt_event_frame.php?GAMEID=15431&LANG=FI&TYPE=5&SEASON=2012

Aistimo Designin maalikooste: http://www.youtube.com/watch?v=IynzVeusLk0&list=UUzJFFObdJcjN5pzrTkVbSjQ&index=1&feature=plcp

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus